בחללים רבים בימינו, נשאף לייצר אינטימיות ולהגדיר אזורים אישיים כשבמקביל נבקש לשמור על חלל גדול ומרווח. מציאות זו תעמיד בפנינו לא פעם אתגר בכל תהליך עיצוב הפנים כשמונחים בפנינו מנעד פתרונות, כשהיעיל ביותר הינה המחיצה האקוסטית.
היתרון הבולט במחיצות אלה שהן גם יכולות להיות ניידות מה שמאפשר חלוקה זמנית של החלל על פי דרישות הלקוח, קיפול ואחסון בתום השימוש. מחיצות אקוסטיות ניידות אלה מיועדות לחלל של משרד, בתי ספר, מלונות, מוסד חינוכי, תערוכה, מרכז כנסים, חדר אוכל, חדרי ישיבות, אולמות קונגרסים וכו'.
המחיצות הללו לא רק מאפשרות לבעלים לקבל את מלוא הפרטיות שכן הן גם ממקסמות את השימוש במתקן על ידי ביצוע של מספר אירועים בו זמנית. יחד עם זאת, בחירת מחיצה אקוסטית היא לא תמיד משימה קלה. אז איך תבחרו את המחיצה הנכונה למתקן שלכם ומה כדאי לבדוק בטרם תרכשו אחת? התשובה לפניכם.
מה מידת השקט לה אתם זקוקים?
אנו מסכימים שכל שהייה בסביבה שיש בה רעשים יכולה לגרום להפרעות בריכוז והיעדר ביצוע איכותי של משימות, אולם גם המצב ההפוך הוא לא תמיד אידיאלי. לכן חשוב להבין מה רמת השקט הנדרשת. במידה ומדובר במחיצה שמיועדת לכיתה סביר להניח שתידרש רמת אקוסטיקה גבוהה שיעמעם את הקולות החיצוניים במידה רבה כדי שלתלמידים לא תהיינה הסחות. אולם במשרד בו עובדים במשך כל היום מוטב לבחור במחיצה שמעמעמת את הרעש אולם עדיין מאפשרת חלל טבעי ולא אטום מדי עם כמות מאוזנת של צלילי רקע.
עובי המחיצה
לעובי המחיצה תהייה השפעה על רמת האקוסטיקה בחדר. ככל שהמחיצה תהייה עבה יותר כך יופחתו הרעשים. ההחלטה צריכה להתבסס על רמת הצליל והאקוסטיקה שנרצה להשיג, לכמות הפעמים שנצטרך לשנות ולהגדיר מחדש את החלל, הדרישות התקציביות ותפקוד החדר. מחיצות מתקפלות מספקות חלוקת סאונד מהירה ומאוד יעילה בעלות נמוכה יחסית מכל קיר במידה והיינו נאלצים לבנות.
שני מאפיינים חשובים בבחירה של מחיצה אקוסטית
הוספת מחיצה ניידת בחלל העבודה תעניק למרחב את האפשרות ליהנות ממגוון יתרונות החל ממראה מקורי ומסוגנן, מבידוד אידיאלי ומשליטה אבסולוטית בחלל. כדי לבחור במחיצה שתחזיק לאורך שנים מול כל תנאי האקלים והסביבה, רצוי לשים לב לשני מאפיינים –
חומרי גלם
חומר הגלם ממנו יוצרו אותן מחיצות הינו בר משמעות. מחיצות שמיוצרות מחומר פורמייקה יצוקה/מלמין או פורניר, מספקות בידוד אקוסטי איכותי שמותאם לחלל משרד. בין חומרי הבידוד ישנם גם – צמר, שעם, עץ, לבד, אלומיניום וכו'. לכל אחד מהם יש יתרונות וחסרונות וכל אחד בא להבטיח את הלימה מדויקת לצרכים של המשרד או האולם.
חזות מרשימה ומכובדת
כדי להצליח ליצור מראה מרשים והרמוני, ניחשף היום להיצע של ציפויים, דגמים ומרקמים שבאים להתכתב עם כל ריהוט או סגנון עיצובי ובמקביל מצליחים לספק אשליית עומק של מרחב העבודה המודרני – מה שמסייע רבות ברושם על כל לקוח שנכנס לבית העסק ובחלל נעים לעובדים.
מחיצה שהיא בהתאם לעיצוב החלל
כיום, בכל בחירה של אלמנט אותו נרצה להכניס לחלל המשרד או הבית, נצטרך לקחת בחשבון את הפן העיצובי. תמו הימים בהם האלמנטים סיפקו לנו בעיקר יעילות. היום כל אלמנט אמור להגיע כשהוא מותאם לסביבה שלו ומעניק הרמוניה עיצובית. כך גם המחיצה אותה תבחרו צריכה להתאים לעיצוב החלל ולתת תחושה שהיא חלק בלתי נפרד מהמקום עצמו. את זה נוכל לקבל על ידי תיאום בגוונים, בטקסטורה ובגימור שלה.
מה עדיף פורניר או פורמייקה?
רוב המחיצות האיכותיות עשויות ממספר חומרי גלם כגון פורניר, פורמייקה או פורמייקה מלמין. כל אחד מהחומרים מצליח לספק למחיצה ציפוי אסתטי עם רמת אקוסטיקה איכותית לחלוקה של החלל. ניתן לבחור את אחד החומרים ובעזרתם לעצב מחיצה עיצובית שמותאמת ליתר האלמנטים והצבעים השולטים בחדר בסגנון קלאסי, מוקפד ומרשים.
מחיצות אקורדיון עם דוגמא
מחיצות דקורטיביות יכולות להגיע בצורה של אקורדיון שעליו מודפסת תמונה, איור או דגם ייחודי וכל זמן שפורסים את המחיצה מגלים את התמונה. מחיצות דקורטיביות ישלבו כמה וכמה סוגים של חומרי גלם שגם יעניקו מראה מרשים ואומנותי בחלל.
בעת בחירת מחיצה אקוסטית, רצוי לשקול היטב את שלל האפשרויות הקיימות ורק לאחר מכן לעשות את הבחירה שתתאים לצרכים ולתנאי הסביבה שלכם.
המאמר נכתב באדיבות ש.א. טכנולוגיות – מחיצות אקוסטיות ניידות.