אנשים נפגעים מידי יום מגורמים שונים. המשותף למרבית המקרים הוא שניתן להגיש תביעה ולקבל פיצויים בגין הנזק שנגרם, לגוף או לרכוש. כדי לדעת מה סיכויי תביעה מסוג זה וקבלת פיצויים מרביים כדאי להתייעץ עם עו"ד נזיקין
מהי תביעת נזיקין?
תביעת נזיקין היא כל תביעה שמגישים בגין פגיעה בגוף, בנפש או ברכוש. מדובר באינספור מקרים ותרחישים שיכולים להתרחש בכל מקום – במקום ציבורי, במקום העבודה ועוד. את התביעות הללו ניתן להגיש במסגרת תביעה אזרחית, כשעל התובע מוטלת הוכחת הנזק.
סוגי הנזיקין הקיימים
תביעת נזיקין יכולה להיות גם תביעה בגין הוצאת דיבה או דבר מרמה, וכן נזקים שנגרמו לרכוש התובע, כמו ניפוץ שמשה של הרכב לדוגמה.
להלן סוגי הנזיקין הקיימים:
- נזקי גוף – כל פגיעה פיזית בגופו של אדם, זו יכולה להיות מחלה שנגרמה בשל גרם סביבתי כמו מחלת ריאות בשל זיהום אוויר במקום העבודה, פגיעה אורתופדית בשל תאונת דרכים, מחלת עבודה כמו יבלות בגרון אצל מורות וגננות ועוד.
- נזק נפשי – נזק נפשי יכול להיגרם לאדם בשל מגוון רחב של סיבות, ביניהן הוצאת דיבה או לשון הרע, הפרת חוזה, פגיעה מינית, ניצול מרות, הלבנת פני אדם ברבים, יחסים בלתי הולמים, התעמרות בעבודה ועוד. את הנזק הנפשי קשה יותר להוכיח ביחס לנזק הפיזי, אך בעזרת עו"ד נזיקין, שמתמחה בנושאים אלו, בין היתר, ניתן להגדיל את הסיכויים להצלחת התביעה
- נזקי רכוש – נזקי רכוש יכולים להיגרם בשל גניבה, שריפה, וונדליזם, פגיעה במזיד או בשוגג ועוד, והם חלים על כל רכושו של האדם, כולל הרכב, הנכסים שבבעלותו, העסק ועוד.
את מי תובעים במקרים של תביעות נזיקין?
בתביעות נזיקין ניתן לתבוע מספר גורמים, ביניהם ביטוח לאומי, ביטוחים פרטיים והמזיק שגרם לנזק. כאשר הפגיעה מתרחשת במרחב ציבורי, ניתן לתבוע את הרשות המקומית או את העירייה. הגשת התביעה נבחנת בהתאם לנסיבות המקרה. כל מקרה נבחן לגופו, ולכן מומלץ להיעזר בשירותיו של עו"ד נזיקין מקצועי. להמשך קריאה לחצו כאן.
תביעות נזיקין וביטוח לאומי – רק עם עו"ד נזיקין
פגיעות בגוף ובנפש עלולות לגרום לשיבוש של חיי האדם, אורחות חייו ואיכות חייו. כאשר מדובר בפגיעות בגוף ובנפש, ניתן לתבוע את הביטוח הלאומי, תחילה כדי לקבל הכרה בגין הפגיעות והנזקים שנגרמו לאדם, ושנית, בכדי לממש זכויות, לקבל הטבות והקלות או סיוע, בהתאם להיקף וחומרת הפגיעה.
בדרך כלל תביעות נזיקין מצריכות ליווי של עו"ד נזיקין למילוי טפסים, הגשת מסמכים רפואיים רלוונטיים, שתומכים בטענות התובע, וכן התייצבות בוועדות רפואיות, שמטרתן לקבוע את אחוזי הנכות שמגיעים לתובע. על סמך מה שייקבע בוועדות הללו, יוחלט האם מגיעים לתובע פיצויים, הטבות או הקלות כלשהן.
אחוזי הנכות והאי כושר שייקבעו על ידי הביטוח הלאומי יכולים להיות זמניים או קבועים. אם הם זמניים, הנפגע יזומן לוועדה נוספת בתום תקופה שתיקבע מראש.
תביעות נזיקין במסגרת תאונת עבודה
באשר לזכויות הפגע, יש הבדל משמעותי בין מי שתובע בגין תאונת עבודה או בשל תאונה אישית, תאונת דרכים וכדומה. כאשר התובע נפגע בתאונת עבודה או בשל מחלת מקצוע, הוא זכאי לקצבה קבועה אם נקבעו לו יותר מ- 19% נכות ואי כושר. לעומת זאת, בכל תביעה אחרת, הוא זכאי לקצבה קבועה רק אם נקבעו לו 60% נכות ואי כושר לכל הפחות.
בכל מקרה, התובע רשאי להגיש ערר תוך 30 יום ממועד קבלת ההחלטה, והחמרת מצב מידי 6 חודשים, ללא הגבלה.
תאונת עבודה היא כל תאונה שהתרחשה במקום העבודה, במסגרת פעילות העבודה או בדרך לעבודה וממנה. פרט לביטוח הלאומי, התובע רשאי לתבוע גם את המעסיק ואת הביטוח הפרטי שלו.
אדם שנפגע בתאונת עבודה זכאי לתבוע גם הפסדים כספיים שנגרמו לו בעבר או הפסדים כספיים עתידיים שנגרמו לו בשל הפגיעה, לרבות חוזים שבוטלו ועוד.