אבנר הייזלר הנו רואה חשבון והאיש שעומד בראשה של עמותה אשר מסייעת רבות לנזקקים. אי לכך הוא מחזיק בידע רב בכול הנוגע להתנהלות מול וועדות רפואיות, ועל כן אם גם אתם עומדים בפני אחת, המדריך הזה יסייע לכם לחוש פחות מאוימים, גם אם על הפרק עומדים סכומי פיצוי משמעותיים. אז מה עושים, ממה נמנעים ומה ראשית מבצעים? להלן מספר דגשים חשובים:
ליווי מקצועי
ברגע שאדם נפגע באופן שפוגע ביכולת ההשתכרות שלו, הוא פונה לביטוח לאומי על מנת לקבל סיוע כספי – הבטחת הכנסה, אך רגע לפני שמתחילים בתהליכים, מומלץ להיוועץ בגורם מסייע, או לחלופין בעו"ד שבקיא בתחום, וזאת בכדי לקבל את סכום הפיצוי המרבי, כאשר לא מעט מקרים מצביעים על כך שחבירה לגוף מקצועי מסייעת להגדיל את סכום הפיצוי באופן משמעותי, ואף מדובר בהפרשים שנאמדים בכמה אלפי שקלים.
היערכות מקדימה
מה הגוף המסייע עשוי לבקש מכם? ראשית הוא יעבור על פרטי המקרה ויעריך מהו טווח הפיצוי שריאלי להשיג. לאחר מכן הוא יבקש לאסוף את סך החומר הנחוץ, קרי צילומי אולטרה סאונד, רנטגן, סיכום טיפול רפואי, מרשמים וכדומה. מדוע? כי בשלב כזה או אחר תידרשו להראות את סך החומר הרפואי, וככול שתקדימו לאסוף אותו, כך פחות חומר ילך לאיבוד, פחות מידע ישכח ואילו הגוף הרפואי יותר ישתף פעולה.
הכוונה
לקראת הוועדה הרפואית מוטב להכין שיעורי בית כראוי, ממליץ אבנר הייזלר. הכוונה היא לקחת דף ועליו לכתוב כל מה שמבקשים לציין במעמד עצמו. מדוע? כי הרבה פעמים אנשים יוצאים מהוועדה ורק בבית נזכרים שלא ציינו פרטים חשובים, כאלו ואחרים. בנוסף, חשוב שבעל מקצוע ינחה מראש כיצד לנסח את בקשת התביעה, כיצד להתנהל מול הוועדה וכיצד להציג את פרטי המקרה, וזאת כי ישנה משמעות לכל פרט ופרט: כיצד מגיבים לבדיקה, כיצד מתנהלים מול הרופא מטעם הוועדה וכדומה. מכאן שעצה לכאורה שולית עשויה להשיג לכם כמה עשרות אלפי שקלים – להשפיע באופן ישיר על דרגת הנכות.
נגד הזמן
לצד שלל העצות החשובות, נוסיף עצה נוספת – אל תתמהמהו עם הגשת התביעה, ולו כי הכוח המניע לפעול מתעמעם עם השנים, לעיתים ככול שהשנים חולפות כך יותר קשה להוכיח את חומרת הנזק ובנוסף כיוון שחלה תקופת התיישנות, ופה נחדד שתביעת נזיקין מול פוליסת הביטוח הפרטית תקפה רק ל3 שנים ממעמד האירוע, משמע טווח הזמן יחסית קצר. לעומת זאת, רצוי לדעת שיש פציעות שהחומרה שלהן מתגלה רק כעבור כמה חודשים טובים, ועל כן חשוב לבחון מול רופא מומחה באיזה שלב מוטב לגשת לוועדה הרפואית, ואף כיצד להציג את פרטי המקרה, תוך התייחסות לתסמינים עתידיים. מכאן שהרבה פעמים פנייה אל עו"ד מקצועי בתחום גם מסייעת למצוא רופא מומחה מקצועי (מומחה בנישה הרלוונטית), כך ששוב מתבהר מדוע אין לוותר על פנייה לאיש מקצוע.
שנסכם?
תמיד לקראת וועדה רפואית תתייעצו עם גוף מקצועי, אותו תבחרו באופן מושכל – בהתאם לניסיון ורזומה נקודתי. בנוסף, טוען אבנר הייזלר, שמוטב לתעד את סך הנתונים, להגיע לבדיקה עם סיכום אישי כתוב, לשקול להגיע לוועדה הרפואית מלווים באדם קרוב שיזכיר דגשים שמבקשים להציף, ואם אינכם מרוצים מהמסקנה של הוועדה הרפואית תשקלו להגיש ערער, וכל עוד נפסק פחות מ80% המהלך מקובל. כל שצריך לעשות הנו להגיש ערער לביטוח לאומי (תוך 60 יום), וזאת לצד נימוקים מושכלים. כמו כן, כמובן שגם בשלב זה מומלץ להתייעץ מראש עם עו"ד מקצועי או מומחה בתחום. מכאן שסיוע צמוד, סבלנות והיצמדות לעובדות עשויות לשרת נאמנה – בהצלחה!