אנשים רבים רוצים להבין מהו חיישן טמפרטורה וכן רגש טמפרטורה. עם חיישן הטמפרטורה בדרך כלל עובד גם לוגר אשר מנהל רישום של הטמפרטורות. אם כן, איך הם עובדים ומה ניתן להפיק מהם? חיישן טמפרטורה מרגיש את הטמפרטורה והופך את הרמה של החום לערך מספרי שאפשר לעשות בו שימוש וניתן להזין אותו במערכות בקרה שונות להראות אותו בצגים שונים.
רגש טמפרטורה איכותי מחברה טובה
כאשר אתם קונים חיישן טמפרטורה מחברה טובה היא תספק לכם חיישן יציב בטמפרטורות שונות שיכול לעמוד בטמפרטורה קיצונית או תנאים חיצוניים קשים. גם למשל עובד בסביבת לחות מה שעלול ליצור קורוזיה. יש כל מיני חומרים שאפשר לעשות מהם רגש טמפרטורה. חברה איכותית של חיישני טמפרטורה תתאים לכם את הרגש המתאים עבורכם.
מבנה של רגש טמפרטורה
רוב החיישנים הטיפוסיים עשויים משכבת פלטנום דקה על מצע של חומר אחר. כאלה חיישנים עובדים בדרך כלל היטב בטמפרטורות מ מינוס 200 מעלות צלזיוס עד 600 מעלות צלזיוס. רגש טמפרטורה כזה נותן תוצאות מדויקות למדי. מבחינה פיסיקלית הרגש הוא סוג של הנגד הוא עובד על התנגדות ומתרגם אותה למדידה של טמפרטורה. כל שינוי של מעלה עושה שינוי התנגדותי מסוים. השם המקצועי של רגשי הטמפרטורה האלה הוא PT .
איך בנוי רגש טמפרטורה?
הרגש בנוי עם גידים הוא מחבר עם כבל לשלושה גידים שני גידים מולחמים זה לזה והגיד השני מולחם לצד השני. זה מונע טעויות וסטיות במדידה. הכבל יכול לשבש את הקריאה כי גם בו יש התנגדות אבל הבקרים בנויים כיום ככה שהם מתוכננים לקזז את התנגדות הכבל כך שהקריאה לא תושפע מהכבל ותתקבל קריאה נכונה של הטמפרטורה. יש עוד סוג של רגשי טמפרטורה שעשויים מחומר קרמי או פולימר. אלה רגשים שעובדים לאט יותר ועובדים רק בטמפרטורות מינוס 50 עד 120 מעלות צלזיוס. הם גם עובדים על התנגדות כמו רגשי הPT. הרגשים האלה פחות מושפעים מההתנגדות של הכבל ולכן לא צריך לחבר אותם לגידים מיוחדים. לכל לקוח מתאימים את הרגש אשר מתאים לו ביותר.