זן חדש של תמרים מבית צמח ניסיונות יוצא אל השוק. הזן החדש העונה לשם צפריר בעל טעם מתוק וייחודי וניתן לאכלו ישירות מן העץ.
בצמח ניסיונות חוות המחקר והפיתוח בעמק הירדן עובדים על פיתוח הזן החדש "צפריר" כבר משנת 2007. אחת הבשורות הגדולות היא שבצמח ניסיונות מאמינים שלזן זה התכונות המתאימות לגידול בעמקים הצפוניים. בנוסף הצליחו בצמח ניסיונות להביא את הזן החדש לרמת מתיקות גבוהה ומרקם מצוין, שאחד היתרונות המובהקים שלו הוא שניתן לאכול אותו באופן ישיר מן העץ ללא צורך בתהליך הבחלה לאחר קטיף.
שמו של הזן החדש צפריר ניתן לו על ידי ד"ר יאיר ישראלי, חוקר בצמח ניסיונות לזכרו של צפריר ישראלי זכרו לברכה.
בשלב זה כמות הייצור מוגבלת וניתן למצוא את הזן החדש בחנות התמרים שבקיבוץ כנרת.
רון יצחקי מנכ"ל צמח ניסיונות: "ההתרגשות אצלנו בצמח ניסיונות גדולה, להצליח להוציא זן פירות חדש אל השוק היא כמו להביא ילד לעולם. הזן החדש מתוק וייחודי, ואני בטוח שיערב לחך הישראל וגם אל מחוץ לגבולות הארץ. אני רוצה להודות לכל צוות הפיתוח אצלנו בחוות הניסיונות, שמח וגאה לראות שעבודתנו הקשה נושאת פרי במלוא מובן הביטוי".