מחפשים מידע על נהיגה תחת השפעת אלכוהול – כמו מהי ההגדרה לנהיגה בשכרות, מהו העונש הפוטנציאלי, ומה קורה אם מסרבים לבדיקת ינשוף? כל התשובות במאמר הבא.
מה מוגדר בתור נהיגה בשכרות?
לפי תקנות התעבורה, נהיגה בשכרות דורשת את התקיימות אחד מ-2 התנאים האלו:
1. נהיגה תחת השפעת אלכוהול: נהג או האחראי על הרכב נמצא תחת השפעת אלכוהול כאשר הרכב נמצא על הכביש – בין אם הרכב נסע או רק "עמד" על הכביש. לפי פקודת התעבורה, ריכוז האלכוהול המינימלי שמגדיר נהיגה בשכרות הוא 50 מ"ג אלכוהול ב-100 מ"ל דם, או 290 מק"ג אלכוהול בליטר אוויר נשוף (עד לא מזמן, הרף היה 240 מק"ג אלכוהול באוויר נשוף, אך מאז רף האכיפה השתנה, בעקבות פסיקת בית המשפט, וכיום הוא עומד על 290 מק"ג בליטר אוויר נשוף). כפי שאתם רואים, ריכוז זה מתעדכן מדי תקופה, ולכן חשוב לעקוב אחר ההנחיות העדכניות.
בנוסף, חשוב לדעת גם שעבור נהגים חדשים או נהגים צעירים (נהגים שטרם מלאו להם 24 שנים), וכך גם עבור נהג ברכב ציבורי או ברכב מסחרי (שמשקלו הכולל המותר, לפי רישיון הרכב, הוא יותר מ-3,500 קילוגרם), מתקיימת הגדרה שונה של נהיגה בשכרות, שהיא מחמירה יותר. הרף במקרים אלו יהיה ריכוז העולה על 50 מק"ג אלכוהול בליטר אוויר נשוף, או ריכוז העולה על 10 מ"ג אלכוהול ב-100 מ"ל דם.
2. נהיגה תחת השפעת סמים מסוכנים: הנהג או האחראי על הרכב נמצא תחת השפעת סם שנחשב לסם מסוכן, כמו קנאביס – בין אם בזמן שהרכב היה בנסיעה או בזמן שעמד על הכביש.
בנוסף, כדאי לדעת שהשוטרים יכולים גם לעשות לכם מבחן למדידת צלילותכם, כאשר הם רשאים לקבוע על פיה האם נהגתם בשכרות או לא. במבחן צלילות זה בדרך כלל יבקשו מכם ללכת בקו ישר, לעמוד מבלי להתנדנד ולגעת באף עם האצבע.
מה העונש על נהיגה בשכרות?
קיבלתם הזמנה לדין בגין נהיגה בשכרות, ואתם רוצים לדעת מה העונש שאתם יכולים לקבל על נהיגה תחת השפעת אלכוהול? אז ככה… העונש הצפוי על עבירת נהיגה בשכרות הוא פסילת רישיון נהיגה לתקופה של שנתיים, בנוסף לעונשים נלווים כמו פסילה על תנאי, וקנס כספי. כאשר במקרים רבים הנהג שרישיונו נפסל יחויב גם בביצוע בדיקות ומבחנים עיונים ומעשיים, על מנת לקבל את הרישיון בחזרה. בנוסף, במידה ומדובר בעבירת נהיגה בשכרות שנייה או שלישית, העונש הצפוי יכול להגיע גם למאסר בפועל של שנתיים, כולל מאסר על תנאי.
סירוב להיבדק בבדיקת ינשוף
רוצים לדעת האם אתם יכולים לסרב לבצע בדיקת ינשוף? התשובה היא כן. אך לא בטוח שזה כדאי לכם, שכן אם תעשו זאת – בעיניי החוק מדובר אוטומטית בנהיגה בשכרות, בין אם נהגתם בשכרות, ובין אם לא.
מואשמים בנהיגה בשכרות? אם כך, כדאי שתפנו למשרדי עורכי דין מוביל בתחום, כמו משרדם של חגי ואלון סער, אשר יוכל לייעץ לכם ולייצג אתכם משפטית.