לא מעט מבוגרים שוהים בחדר השינה זמן רב, במיוחד מבוגרים שתלויים בסיוע חיצוני על מנת לקום ולהתנייד. כל זאת הופך את חדר השינה לחדר עיקרי ומשמעותי, כך שיש משקל רב ליכולת להפוך את המרחב האינטימי למקום כמה שיותר נעים ומזמין.
כיצד אם כן ניתן להפוך שהות ממושכת בחדר שינה של אנשים מבוגרים למקום שמייצר תחושה נינוחה? הכנו לכם מספר טיפים שווים. הן מבחינה פרקטית והן מבחינה עיצובית.
נוחות
בעוד שבדרך כלל בוחרים מיטה בהתאם לעיצוב ולחומריות, הרי כאשר מדובר במיטה שמיועדת לגיל השלישי, ראשית מתמקדים בפן הפרקטי, ופה מומלץ להכיר מיטות בית חולים . מדובר במיטות שמגנות מפני נפילה, שתומכות בזווית ישיבה רצויה ושמאפשרות מעבר נוח משכיבה לישיבה, ולו באמצעות התאמה לחיבור התקן הרמה.
אז נכון שלא מדובר במיטה מעוצבת מבחינת נראות, אך כן במיטה שמקלה מגוון תרחישים נחוצים. כאן נמליץ לייפות את המיטה באמצעות מצעים מרשימים.
אביזרים משלימים
לאחר שציינו מיטה מתאימה מבחינת נוחות והתנהלות שוטפת, נוסיף שמוטב לשקול מספר עזרים משלימים. לצורך הדוגמה נמליץ על כריות לפצעי לחץ , כרית תמיכה עבור שכיבה על הצד, כרית ייעודית לצוואר, ארונית סיעודית שיודעת להתממשק עם המיטה באמצעות מגש אוכל נשלף ומנגנון הידראולי שניתן להתאמה מרבית, מזרונים שמסייעים למנוע פצעי לחץ בעת שכיבה ממושכת, ידיות שתומכות בקימה עצמית ועוד.
גוונים ותאורה
לאחר שנגענו בהיבט הפרקטי, נעבור להיבט העיצובי. בנקודה זו נמליץ לצבוע את החדר בגוונים נעימים, לשקול שילוב של טפט, לתלות תמונות שמעלות חיוך (למשל תמונות של נכדים) ולבחור בצורה מושכלת את המיקום ואת סוג התאורה. שנסביר? בגילאים מבוגרים קולטים פחות אור ואף באופן יותר מפוזר, כלומר פחות מורגשת קונטרסטיות בגוונים.
אי לכך מומלץ להגביר את התאורה, אם כי מבלי להוביל לתחושת סנוור. כמו כן, מומלץ לבחור בגופי תאורה מוטמעים, או בעלי זכוכית חלבית. במקביל, מוטב להימנע ממנורה חסרת גוף תאורה, או בעלת גוף תאורה שקוף. כמו כן, חיוני למקם את התאורה בסמיכות לאזור הפעילות הרצוי, כאשר בין היתר יש לקחת בחשבון הטלת צל. מכאן שאם מבקשים למקם תאורה לצד המיטה עבור אדם שהוא ימני, רצוי למקם את התאורה מעט משמאל לאזור המיועד, עם הטייה עדינה למרכז. מה עוד? רצוי שבחדר לא יהיו גופים מבריקים (כדי למנוע השתקפות) ובמסדרון מוטב למקם תאורה בעוצמה בינונית, כך שלעין יהיה זמן להתרגל כאשר עוברים ממקום חשוך למואר (וההיפך).
שיקולי בטיחות
מומלץ לקחת בחשבון שמבוגרים נוטים לקום באמצע הלילה לשירותים, ועל כן חשוב לבנות את המרחב באופן כמה שיותר פנוי – ללא דברים מיותרים על הרצפה. מה שניתן לתלות על הקיר, עדיף. מעבר לכך, חיוני שעבור כל דבר יהיה מקום מוגדר, כך שאם באמצע הלילה מחפשים את המשקפיים, חשים ביטחון שהם במרחק נגיעה ובמקום ידוע מראש.
שיקולי פנאי
כיוון שמבוגרים מבלים זמן רב בחדר השינה, בהחלט מוטב להכניס פנימה טלוויזיה גדולה ולמקמה בצורה שקולה אל מול המיטה. מה עוד? אם ניתן לייצר חלון גדול שמעניק הצצה החוצה, הרי זה מבורך ואף מוטב לשלב עמדת מחשב.