בתוכנית היסטורית המכונה "הניו דיל הירוקה", עיריית ניו יורק הכריזה על שורת צעדים המיועדים, בהצטרף לצעדים מוקדמים שנעשו, להפחית את פליטת גזי החממה ב-40% עד לשנת 2030.
התוכנית, המתוקצבת ב-14 מיליארד דולר, מתרכזת במספר תחומים מזהמים, בהם תחבורה, חשמל ונדל"ן. התוכנית לא פוסחת על תעשיית הבשר, האחראית לחלק ניכר מפליטת גזי החממה, כמו גם לבירוא יערות הנכרתים לצורך גידול בעלי חיים ומספוא, לבזבוז מים ומשאבים ולזיהום אדמות ומקורות שתייה.
על פי התוכנית, צריכת בשר הבקר תקוצץ בחצי וצריכת הבשר המעובד תופסק לחלוטין במוסדות העירוניים, בהם בתי חולים, בתי ספר ומתקני כליאה.
ראש עיריית ניו יורק, ביל דה בלאזיו: "בכל יום כדור הארץ מתקרב לנקודת האל-חזור. הניו דיל הירוקה של ניו יורק מתעמתת עם המציאות הזו. אנו מתמודדים עם הגורמים למשבר האקלים שהעמיקו את אי השוויון. אין זמן לבזבז. אנו פועלים כעת, לפני שיהיה מאוחר מדי".
נשיא רובע ברוקלין אריק אדמס: "אני נלהב במיוחד מהחלטת העיר להפחית את צריכת הבשר באמצעות הפסקת רכישת בשר מעובד וצמצום רכישת בשר בקר; אל תטעו, התמודדות עם פליטות הפחמן של ייצור בשר היא פתרון בר-קיימא לבריאותנו ולבריאות כדור הארץ כאחד."
עמותת אנימלס (לשעבר אנונימוס לזכויות בעלי חיים): "משמח לראות את אחת הערים המרכזיות בעולם מתחייבת להפחתה משמעותית של צריכת הבשר במוסדות העירוניים, תוך הבנה שזה צעד הכרחי לצמצום הרס הסביבה ולהבטחת דור העתיד. אנו מקווים שנראה גם עיריות בישראל מאמצות צעדים מבורכים אלו. אזרחים רבים ברחבי העולם ובישראל בוחרים להוציא את הבשר מהצלחת, למען בעלי החיים, למען בריאותם, למען כדור הארץ ולמען עתיד ילדיהם".