מכון אדלר קיבל אמש את "אות הנשיא להתנדבות" ה-47, למתנדבים וארגונים העוסקים בשיקום, טיפול וחינוך לאוכלוסיות במעגל העבריינות.
נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין העניק אמש את ״אות הנשיא להתנדבות״ לשנת תש"ף באירוע מצומצם שנערך בבית הנשיא. "אות הנשיא להתנדבות" הוענק על ידי הנשיא, זו השנה ה-47, ל-12 מתנדבים וארגונים העוסקים בשיקום טיפול וחינוך לאוכלוסיות במעגל העבריינות, שנבחרו לקבל את הוקרת החברה והמדינה לעשייתם ההתנדבותית. הנושא נבחר על רקע פועלו המוגבר של הנשיא לקידום תהליכי השיקום ומחיקת רישום פלילי לאזרחים, חיילים ומתנדבי שירות לאומי. האות הוא פרי יוזמת מוסד הנשיאות בשיתוף עם המועצה הלאומית להתנדבות.
באירוע נשאו דברים נשיא המדינה, נשיא המועצה הישראלית להתנדבות ברוך לוי, יו"ר הוועדה המייעצת לאות הנשיא להתנדבות קנת מן, ויו"ר הוועדה המייעצת לפועלים להתמודדות עם משבר הקורונה אלוף (במיל') רוני נומה. במהלך הטקס ביצע הזמר בניה ברבי את שירו "מישהו איתי כאן".
"מסורת ההתנדבות, היא חלק בלתי נפרד מתרבות ישראל, והיא חלק בלתי נפרד מתרבות מדינת ישראל, כמדינה יהודית ודמוקרטית," אמר הנשיא בדבריו והוסיף: "ההתנדבות היא חלק מהדי.אן.אי ישראלי – קצת חצופים, קצת חמי מזג ותמיד תמיד שמחים לעזור. זהו אם כן אותו 'צלם דמותנו', אותו שריר חזק ופועם שמניע אותנו ומאפשר לנו להמשיך ולרקום מארג חברתי מגוון ואיתן. לא כולנו חולקים את אותה תפיסת עולם, וכל אחד מאיתנו תורם את חלקו כראות עיניו לסלילת הדרך המשותפת. אך אין ספק כי כולנו חולקים את אותה אהבת האדם, את החמלה ואת הרגישות שמפשרות לנו, יחד, תוך עבודה קשה ומשותפת לנווט את ספינת החברה הישראלית בין הגלים הגבוהים הישר אל חוף מבטחים."
הנשיא התייחס לפרסומי הימים האחרונים ואמר: "דרוש לב רחב מספיק בשביל להאמין בכוחו של האדם לבקש סליחה, לתקן את דרכיו ולעשות שינוי. אבל לא רק יחידים צריכים להכיר בטעויותיהם. גם על ארגונים ממשלתיים ומדינות מוטלת האחריות לביקורת עצמית ולהתנצלות על טעויות. חוסנה של מערכת, כל מערכת, נבחן ביכולת שלה לאפשר חקירה כשזו נדרשת, להודות בטעויות, לתת דין וחשבון, ולתקן את דרכיה להבא. גם אחרי שעובר זמן, ניתן לומר טעינו, שגינו, נבדוק, נחקור.״
בין מקבלי ״אות הנשיא להתנדבות״, המכון ע"ש אלפרד אדלר: נוסד בשנת 1963 ומפעיל החל משנת 1992 את התכנית "הורות בשלט רחוק" לעבודה עם הורים בבתי הסוהר. התכנית המתקיימת בכל הארץ מעניקה הנגשה של ידע ומיומנויות לרווחה נפשית טובה במשפחה, בקהילה ובחברה, על פי עקרונות הגישה החיובית חברתית – דמוקרטית של אדלר. במפגשים מתקיימת עבודה משמעותית עם האסירים כאבות והאסירות כאמהות, המשפרת את איכות החיים של המשפחה כולה.
ליאן סלע, מנכ"לית מכון אדלר הוסיפה: "ערך הבחירה הינו משמעותי מאד על פי תפיסת העולם החברתית הומניסטית, אותה מוביל מכון אדלר, הפועל כעמותה לשינוי חברתי בישראל למעלה מיובל שנים. גם אלו המרצים עונש מאסר עקב בחירה חברתית שלילית, יכולים לבחור אחרת, בהמשך הדרך. המיקוד בכוחותיו של האדם וביכולתו להשפיע על גורלו, הינו הנר שלאורו מוביל המכון את הדרכתו להורים ולמשפחות מכל שכבות האוכלוסייה, בכל רחבי הארץ. זוהי האופטימיות המוקנית להורים, המבקשים לסגל לעצמם ולמשפחתם ערכים חברתיים וחיוביים, בכל שלב בחיים".