גריל גז נועד לצליית בשר, דגים ומיני מזון אחרים. השימוש העיקרי והנפוץ הוא, כמובן, לטובת ארוחות בר בי קיו של בשרים שונים למיניהם.
בעקרון, צליית בשר בדרך זאת חייבת להיעשות על פי כללים מקובלים ובאמצעות מתקני גריל מוצלחים. רבים וטובים פועלים על גז. נשאלת, איפה, השאלה איזה גריל גז מומלץ לקנות. התשובה היא שההחלטה חייבת להיות על פי הצרכים, הטעם האישי, רמת ההשקעה הכספית שרוצים לעשות, וכמובן, הרצון של כל אחד ואחד. אין זה משנה באיזה לבחור, כי מה שחשוב שהוא יהיה איכותי וכזה המאפשר צלייה טובה על מנת שהבשר הנצלה יהיה רך, עדין וטעים לחך.
גריל גז הינו כלי מסיבי ומתוחכם. יש חשיבות למספר אלמנטים ובראש וראשונה מספר המבערים שבו. הם אלו הקובעים את מידת החום הנוצרת והמשפיעה באופן ישיר על איכות הצלייה. ניתן למצוא מערכות עם שלושה, ארבעה ואף שישה מבערים. תפוקת החום, מטבע הדברים, שונה אצל כל אחד מהם. מומחה לצלייה יודע להפעיל אל כולם או את חלקם ובכך לשלוט על אופי ומידת הצלייה. ככלל, בשר אמור להיצלות על החום העולה מלמטה. אסור לו להיות קרוב מדי לאש כדי לא להישרף. כאשר ניתן לשלוט על גובה הרשתות אזי תהליך הצלייה יהיה תקין והבשר ייצא איכותי, רך וטעים. אחד עם מספר רשתות המונחות אחת על השנייה יתאים מאוד. אבזור נוסף חשוב הוא מצת אלקטרוני יעיל.
גריל גז איכותי עשוי ממעטפת העשויה יציקת אלומיניום או נירוסטה. הן מונעות בריחת חום. במהלך הצלייה נוצר בתוכם חום הנשמר בתוך המתקן ומאפשר צלייה כמו בתנור. מבחינים בגרילים בגדלים שונים. את הקטנים ניתן אף לנייד לטובת פיקניקים מחוץ לבית. אחרים יהיו גדולים על גלגלים שניתן להעבירם בתוך החצר. באלו ניתן למצוא משטחי עבודה שונים, מקומות אחסון וכדומה. קיימים גרילים עגולים שמגיעים עם מכסים אותם ניתן לסגור בעת הצלייה. בנוסף, הם מגיעים עם רשתות הניתנות להגבהה או להנמכה. הגדולים מאוד יכולים להיות חלק בלתי נפרד ממטבח חיצוני שיש בו משטח שיש, כיור, ברז עם מים זורמים. תאורה מתאימה, מקומות אחסון וכדומה. ניתן למצוא מטבחים חיצוניים ללא גריל גז ובמקרה כזה בוחרים את המתקן המתאים ביותר ואותו מניחים בקרבת המטבח.
ארוחת בר בי קיו היא אירוע נעים בפני עצמו. ניתן לערוך אותה בגינה הפרטית על הדק או לשפת הבריכה. היא מתאימה לאוכלי בשר וגם לצמחוניים המעדיפים ירקות צלויים. מעבר להנאה שבאכילה יש גם הנאה של העוסק במלאכה. גריל איכותי יספק תנאי עבודה נוחים וכאשר המזון הנצלה הינו בעל טעם מעולה אזי ההנאה הופכת לכפולה ויותר. מומלץ לרכוש מתקנים איכותיים המשווקים על ידי ספקים בעלי מוניטין והיכולים גם לייעץ לגבי המתקן המתאים ביותר.