הם משתלבים נהדר בקינוחים, וכולנו מכירים איזה סלט או שניים עם ענבים, אבל האם חשבתם פעם על מנת אורז עם ענבים? (לא, לא צימוקים – ענבים!) או על מנת בשר או עוף עם ענבים? אז הגיע הזמן לרענן את המטבח, ואת התפיסה שלנו בנוגע לענבים.
נתחיל מהמובן מאליו – קינוחים. יש המון קינוחי פירות, ובכולם הענבים משתלבים נפלא, החל מטארט פירות העונה – טארט בצק פריך עם קרם ווניל ופירות, דרך עוגות בחושות בתוספת ענבים, ועד גביעי מוס ענבים פירותי, קליל ומרענן (את הענבים טוחנים במעבד מזון ומוסיפים לבלילת המוס). עולם הקינוחים מכיל המון מתכוני פירות, ובכל מתכון המכיל פירות ישתלבו הענבים בצורה מושלמת.
הרעיון הבא גם הוא די טבעי, ומוכר לרובנו – סלטים קרים. החל מסלט פסטה קר, עם גבינת מוצרלה וענבים, דרל שילובים קצת פחות קונבנציונאליים של בטטה וענבים או עגבניות שרי וענבים – סלט בטטה, עדשים וענבים לרוב מככב אצלנו בשולחן חג השבועות, או סלט עגבניות שרי וענבים ברוטב בלסמי מתקתק, מעולה עם ארוחה איטלקית טובה. ועד שילוב של ענבים בסלטים מוכרים – סלט וולדורף עם ענבים במקום תפוחים, או סלט קיסר בתוספת ענבים ירוקים (חשבתם רק על ענבים אדומים, תודו!).
ועכשיו, לאחר שעברנו על המובן מאליו, הגיע הזמן לרעיונות המעניינים באמת להכנת מתכונים עם ענבים, מוכנים?
נתחיל מהקל לכבד.
אורז בתוספת ענבים אדומים ואגוזי מלך, או פסטה ברוטב ענבים. מדובר בשתי תוספות שיפקחו לאורחים שלכם את העיניים כל כך רחב שהם יראו כמו דמויות אנימה, אבל לאחר הרמת הגבות והפרצופים – מי שיטעם את התוספות הללו לא ירצה לחזור לשגרה יותר לעולם.
הלאה, למתקדמים…
מנות כמו חזה עוף במרינדת ענבים עם קאשיו, או אפילו סטייק במשרה של חומץ בלסמי וענבים, שתיהן מנות שיותירו את הסועדים פעורי פה ומבקשים תוספת… ואת המתכון… ואת מה שנשאר לקחת הביתה (בחיי שקרה לי). או אפילו סלטים כמו סלט עוף חם בתוספת פסטה וענבים, שהופך כל שולחן לחגיגה, ומהווה תוספת חמה בפני עצמו. או מנה כמו גראטן כרוב-ניצנים וענבים (לשומרי הכשרות – החליפו את השמנת בשמנת צמחית ואת הגבינה בתחליף טבעוני, לא חסרים כיום, או הגישו כמנה צמחונית בפני עצמה).
הרעיון האחרון, ואולי המפתיע מכולם, הוא ענבים משומרים – כן כן, כבר הכרנו אבטיח משומר (הודות לעליה הנפלאה מברה"מ), אז למה לא ענבים? רעיון נהדר למי שרוצה לשמר ענבים לתקופת החורף.