ספות העור שלנו הם המרכז של הבית. אנחנו אוהבים להתרווח עליהם, לצפות בטלויזיה ביחד על הספה, הילדים אוהבים לשבת עליהם, ולפעמים גם לאכול על הספה, ומן הסתם נופל פה קצת אוכל, נשפך קצת שתיה, ועל הספה נוצרים כתמים. אז איך אנחנו מנקים את הכתמים כדי שהספה שלנו תראה יפה ונקייה לאורך זמן.
לפני שאתם רצים לנקות את הכתמים, וכדי שתעשו את זה כמו שצריך וחס וחלילה לא תגרמו לכתמים להיות קשים יותר ולגרום לנזק בלתי הפיך, הכנו לכם את המדריך לניקוי ספות בד השלם:
קודם כל דבר ראשון את הספות עור לא כדאי לשים במקום שיש שמש. השמש מזיקה לעור ויכול לגרום לאובדן הצבע שלו.
את ניקוי ספות העור בלי קשר לכתמים צריך תמיד לשאוב עם שואב אבק כדי להיפטר מהאבק ומפירורים שמצטברים לרוב בחריצים בין הספות. יש לשאוב תמיד את הספה לפני שמעבירים עליה מטלית לחה, כדי לא ליצור כתמי בוץ על הספה.
הרבה פעמים אנשים מנסים להוריד כתמים של עטים או טושים מספת העור באמצעות סקוטשברייט או באמצעות "ספוג הפלא", זו טעות שעלולה להרוס לכם את העור ולהשאיר כתם בולט יותר.
אחרי ששאבנו את הספה עם שואב האבק, יש לנקות עם מטלית לחה ועדיף ללא סבון, תמיד כדאי להתחיל בפינה נסתרת על מנת לבדוק אם לא נגרם נזק, אם הכל בסדר, אפשר לנקות את הספה עצמה ולקוות שהכתם ייעלם.
כדי לשמור על ספת העור שלנו באופן כללי, כדאי לקנות תכשיר מרכך לספת עור וכל חצי שנה, למרוח על הספה ובאמצעות מגבת יבשה לגמרי, לנגב טוב טוב.
אחרי שמרחנו את החומר יש לחכות רבע שעה ולאחר מכן לשפשף בעדינות את החומר באמצעות מטלית יבשה, עד לקבלת מראה מבריק. את המרכך צריך לשים רק אחרי השאיבה והניקיון עם מטלית לחה. המרכך אמור להיות ה"פיניש" של הניקוי, על מנת שנראה את הברק של הספה, וגם יהיה שכבת הגנה עליו, ולכן הוא יבוא בסוף הניקוי.
אז אחרי שהבנתם איך לנקות את ספות הבד שלכם, דאגנו גם למי שיש ספות עור – המדריך השלם לניקוי ספות מעור
כיצד נשמור על ספת העור שלנו מנזקים
קודם כל כמו שאמרנו להרחיק את הספה מאזור שמשי. שמש לא עושה טוב לעור הספה וגורמת לעור לדהות. כמו כן, גם תנורים ואמצעי חימום נוספים כדאי להרחיק מספת העור כי היא עלולה לגרום נזק לעור.
הרבה אנשים אוהבים לשבת ולקרוא עיתונים על הספה. העיתונים יכולים לגרום נזק לספת העור שלנו, מכיוון שהדיו שעל העיתון יכול לרדת על הספה והכתם שיווצר על הספה יהיה קשה מאוד להסירו. לכן יש להיזהר מאוד מעיתונים ובכלל מכתמי דיו.
ספות עור בהירות בדרך כלל עם הזמן מקבלות צבע כהה יותר, הלכלוך והאבק נדבק אליהם והם כבר לא בהירות ויפות כמו שקנינו אותן. יש שיטה טובה שאפשר לנסות ולהבהיר את ספת העור והיא ע"י חלב לשתיה. מנגבים את הספה בעדינות בעזרת מגבת יבשה טבולה במעט חלב, ולאחר מכן משמנים את הספה עם מרכך עור.
שיטה נוספת להבהרת ספות העור, היא ניקיון עם סודה לשתייה, מערבבים כוס אחת עם מלח, מוסיפים 2 כפות סודה לשתייה וכפית קמח, מערבבים הכל ביחד טוב טוב ומנגבים את הספות עם התערובת באמצעות מטלית לחה. לאחר מכן מנגבים את ספת העור עם מטלית יבשה כדי להוריד שאריות של החומר. השיטה הזאת תגרום לספת עור שלכם להחזיר את הברק האבוד שלה והיא תהיה מבריקה מתמיד.
ניקוי כתמי שמן מספת עור
בכדי להסיר כתם שמן מעור דרושה מומחיות מיוחדת מכיוון שספת העור סופגת את השמן לתוכה וקשה מאוד להסירה. מה שניתן בכל זאת לעשות זאת שוב שיטת ה"סודה לשתיה". לוקחים כמות נדיבה של סודה לשתייה, מפזרים על הכתם, מחכים בערך שעה, ואז מנגבים עם מטלית לחה ומקווים מאוד שהכתם אכן יוסר.
ניקוי ריחות שתן/פליטות מספות עור
לעיתים ספת העור שלנו מפיצה ריח לא נעים, כדי שנוכל לשבת על הספה ושיהיה לה ריח נעים ונוכל לשבת עליה בכיף, אנו צריכים לנטרל את הריח הרע ממנה. הפתרון היעיל ביותר הוא לקנות מבשם, להשפריץ מעל הספה לכיוון האויר הפתוח, לא בצורה ישירה על הספה, לחכות כמה שעות ולאחר מכן לעשות שוב פעם את אותה הפעולה, ותראו איך הספה שלכם מקבלת ריח נעים ויהיה כיף בחזרה לשבת עליה.
יתרונות ניקוי ספות העור עם ניקוי מקצועי
יש אפשרות של ניקיון מקצועי יותר כדי להפחית את הספיגה של הכתמים לטווח ארוך, הוא כמובן עולה כסף, אבל כדאי מאוד לעשותו כי זה יכול לשמור על הספה שלכם, במיוחד עם זאת ספה יקרה שרוצים שתישמר לנו לאורך זמן. אפשר להזמין ניקוי מקצועי שמגיע ושם לכם חומר מונע שחיקה, שמונע מהכתמים להיספג , החומר נקרא סקוטש גארד, הוא מעניק מעין שכבת כיסוי (סילר) ויש לחדש אותו אחת לשנה.
ניקוי ספות עור בשיטה עצמאית יכול לקחת הרבה זמן, ולא תמיד הוא מצליח. בניקוי מקצועי התהליך לוקח כשעה בערך, החומרים מדוייקים יותר, משוכללים יותר, הציוד מתקדם יותר והכי חשוב יש יותר ניסיון.
בניקוי העצמאי יש סיכון גבוה, משום שישנם אזורים חלשים יותר בעור שקשה להבחין בהם וניקוי ביתי עלול להחמיר את המצב, לכן צריכים להיות מאוד זהירים כשאנו מנקים לבד את הספות שלנו.
ניקוי ספות עור הפוך
ישנם מוצרים שונים המיוצרים מעור הפוך, אם נעליים, חגורות, תיקים או ספות. ניתן למצוא חומרים שונים עבור ניקוי עור הפוך, אך עדינות הינה מילת המפתח בניקוי מוצרי העור שבהם נכלל גם הזמש {עור הפוך}. לעיתים נראה כי מוצרים המיוצרים מעור הפוך עשויים להיות קשים לניקוי, אך למעשה זה לא קשה כלל. ניתן למצוא שיטות שונות כגון שימוש עם חומרים טבעיים כגון חומץ לבן, או שימוש במחק משרדי לבן להסרת כתמים. אם מדובר על נעלי עור הפוך, ספות, תיקים או חגורות, ישנן עוד דרכים לניקוי מוצרים אלה.
שימוש בציפוי נאנו קרמי, שומר על משטח עור כגון ספות מעור הפוך, מפני ספיגת נוזלים וחומר זה להגנה על עור הפוך, שומר על הספות מפני ניקוי עור הפוך לעיתים קרובות יותר. יש לבחור את חומר הניקוי הנכון בהתאם אל המוצר שברצונכם לנקות. למשל נעלי בלנסטון עשויות מעור הפוך וישנם חומרי ניקוי, אשר ניתן לנקות באמצעותם נעליים אלה.
אז כיצד ניתן לנקות בעצמנו מוצרים העשויים מעור הפוך?
נתן לרכוש מברשת מיוחדת בחנויות שמשמשת להסרת כתמים מעור הפוך כמו בוץ יבש. לפני שמתחיל בשלב ניקוי עור הפוך, יש להבריש בעדינות כמעט כמו ליטוף של המשטח המלוכלך. לאחר השלב הזה, מברישים באופן עדין לכוון אחד ובתנועות קצרות ואחידות לאורך המשטח המלוכלך עד שהמשטח הופך להיות נקי. ניתן למצוא קובייה מיוחדת לניקוי זמש או עור הפוך שהיא פועלת בדומה למחק. ניתן למחוק את הכתמים.
כאשר מדובר בכתמים קשים יותר, ניתן לנקות באמצעות חומץ לבן מהול במים, אך יש לנסות באזור קטן יותר, באמצעות מקלון אוזניים מהול בחומץ המהול במים. לאחר מכן, יש להמשיך בהברשה עדינה ממש כמו בשלב הראשון והכתמים ייעלמו כלעומת שבאו.
ניקוי ספות מעור הפוך
כאשר מדובר על ספות העשויות מעור הפוך, הטיפול בהן יהיה שונה, היות וחברת ניקיון ריפודים, אשר מתמחה עם ניקוי עור הפוך בסלונים ומערכות ישיבה שונות. ראשית הפעולה בניקוי זה היא מורכבת יותר משום שישנם הליכים של עיבוד, שיוף וריכוך העור ולבסוף, צביעת העור בצבעו המקורי.
לסיכום
כדי לשמור על ספות העור שלנו, אנו צריכים דבר ראשון להרחיק אותם מאזור של קרני השמש, או ממקומות שמפיצים חום. לדאוג לשאוב אותם, כדי שלא יספגו אבק ופירורים. לדאוג לנקות את הכתמים שנוצרו בעדינות ללא הרבה מים. אם אתם רוצים שהספה תשמר לאורך זמן, כדאי לכם לעשות ניקיון מקיף יותר עם חומר מיוחד שגם ינקה וגם יבריק לכם את ספת העור שלכם כל שנה בערך.
אתם יכולים לעשות את זה בעצמכם, ואם זה לא מספיק לכם אפשר תמיד להזמין חברה מקצועית שתעשה את זה עבורכם במקצועיות רבה – מאסטר קלין שירותי ניקוי ספות עד הבית יעשו עבורכם את העבודה הקשה.