אחרי ספירת 95% מקולות האמת הנתונים מראים שמדגמי הטלויזיה הפעם צדקו, לזוועת פניהם של הפרשנים הפוליטיים שנאלצו להגג לילה שלם ללא כיוון – אף גוש לא הצליח ליצור רוב של 61 מנדטים ולמעשה אין אף מפלגה – מהגדולות ועד הקטנות ביותר – שיכולה לחגוג בקול גדול את תוצאות סיבוב הבחירות השני של 2019.
הסקרים הראו על איזון בין גושי כבר החל מהסקר הראשון אחרי פיזור הכנסת הנמהר אי אז ב30 למאי 2019 ובמשך 3 וחצי חודשים לא נראה היה שינוי משמעותי אחד בתמונת הגושים.
פרשני הטלויזיה והחדשות, כמו רבים מאזרחי ישראל, אולי קיוו שתוצאות המדגמים שיפורסמו בשעה 22:00 עם סיום יום הבחירות יכו את התחזיות וישברו במעט את התמונה, אבל לאכזבת רבים המצב הגושי נשאר זהה למדי, אם כי כחול לבן יכולים לשמור מעט יותר על אופטימיות לאור נתוני הפתיחה החלשים קצת יותר.
הליכוד בראשות בנימין נתניהו ומחוזק במפלגת כולנו ובמשה פייגלין ירד מכוחו (39 מנדטים יחד עם כולנו) והתייצב על 32 מנדטים, בדיוק כמו כחול לבן של בני גנץ ויאיר לפיד.
אחריהם מתייצבת הרשימה המשותפת עם 12 מנדטים, מה שעשוי להוביל לכך שבמקרה שתוקם ממשלת אחדות חילונית של שתי הסיעות הגדולות – יישאר איימן עודה יו"ר האופוזיציה – אירוע חסר תקדים כשלעצמו.
מחולל הבחירות ואולי היחיד שיכול מעט לחייך הבוקר כיוון שהשיג את מה שרצה הוא יו"ר ישראל ביתנו, שקיבל 9 מנדטים.
אחריו, המפלגות החרדיות ששמרו ואף חיזקו את כוחן עם 9 מנדטים לש"ס ו-8 ליהדות התורה. יחד עם זאת, גם החרדיות לא קמות הבוקר עם חיוך גדול כיוון שגם ראשיהן מבינים שתוצאות הבחירות כמעט מכריחות את ראשי המפלגות הגדולות להתאחד ולשתף פעולה – מעל גבן של מפלגות ג' וש"ס.
ימינה נחלה מפלה גדולה מהציפיות שנתלו סביב בואה של איילת שקד ונותרה עם 7 מנדטים בלבד.
מפלגת העבודה הצליחה בזכות קמפיין גיוועלד מוצלח להינצל בעור שיניה מנפילה את מתחת לאחוז החסימה ושמרה על מספר המנדטים בהם זכתה בסבב א' – אם כי הפעם ששת המנדטים כוללים בתוכם גם את נציגיה של אורלי לוי אבקסיס מגשר – והם בודאי רחוקים מה-15 שהבטיח עמיר פרץ בתחילת הדרך.
גם מרצ והמחנה הדמוקרטי ניצלו ממחיקה ונותרו עם 5 מנדטים.
ואילו "הפתעת הבחירות" שלא הפתיעה היתה שוב עוצמה יהודית שכצפוי לא עברה את אחוז החסימה וזכתה לכ-2% בלבד מקולות המצביעים – הרחק הרחק מאחוז החסימה אליו שאפו להגיע.