אלפי אוהבי ישראל מכל רחבי העולם השתתפו ב"מצעד העמים" בירושלים, באירוע שציין את "יום העצמאות הבינלאומי" ה-70 של ישראל.
המצעד נערך לזכר השואה, נגד אנטישמיות ולתפארת מדינת ישראל. כ-3,000 אוהבי ישראל מ-40 מדינות ירחבי בעולם הגיעו לארץ כדי להשתתף במצעד העמים. המצעד מתקיים על ידי March of Life, ארגון של צאצאי הנאצים המבקשים להנציח את השואה ולהיאבק באנטישמיות, והוא מסכם כ-50 מצעדי תמיכה בישראל שנערכו בעשרות מדינות בשבועות האחרונים.
מייסד March of Life, יובסט ביטנר: "הקמנו את הארגון במטרה להנציח את השואה, להיאבק באנטישמיות ולתמוך בישראל. למרות המצב הביטחוני המתוח, חברי הארגון מגיעים מכל העולם כדי לעמוד לצדכם. עבורנו, ההגעה לכאן דווקא בימים אלה מבטאת את הקשרים החזקים בינינו לבין ישראל וזהו המאבק שלנו באנטישמיות".
פלר חסן-נחום, יו"ר סיעת "ירושלמים", ליוותה את היוזמה לאורך השנה האחרונה, והיא זו שחיברה בין ראשי הארגון לעיריית ירושלמים, במטרה להפוך את המצעד לאירוע עירוני.
חסן-נחום: "אני מלווה את היוזמה מעל לשנה, ומהרגע הראשון הבנתי שחייבים להפוך את אותה למשהו עירוני. בשנה שעברה הצלחנו לחבר בין היוזמה לבין צעדת "ריקודגלים", ובפעם הראשונה גם נוצרים תומכי ישראל השתתפו, כקבוצה, בחגיגות המסורתיות של יום ירושלים.
במהלך השנה האחרונה פעלתי מול כל הגורמים הרלוונטיים בעירייה, כדי שעיריית ירושלים תיקח חלק משמעותי יותר בפרויקט לכבוד יום העצמאות ה-70 של מדינת ישראל ובמסגרת חגיגות יום ירושלים. לשמחתי ראש העיר נענה, והשנה נערך אירוע מרשים במיוחד, עם אלפי משתתפים ובשיתוף פעולה מלא עם העירייה.
ירושלים חשובה לא רק לתושבי ישראל ולעם היהודי – היא סמל ואבן שואבת לאלפי נוצרים תומכי ישראל ברחבי העולם. היוזמה הזו מרגשת במיוחד, משום שמעבר ללקיחת אחריות, יש כאן רצון אמיתי וכן לתיקון. אני רואה במצעד העמים סמל לנצחון הרוח האנושית, נצחון התקווה וסובלנות על הרוע וההרס שהנאצים זרעו ברחבי אירופה. מסרים בסיסיים כל כך של אהבה, שלום וכבוד הם מה שהופכים את ירושלים לעיר המיוחדת שהיא, עיר שמצליחה לחבר ולרפא"