לקראת חגי תשרי תשפ"ג מפרסמים לקט ישראל ו BDO נתוני מחקר על היקף אובדן המזון בחגי תשרי. לפי הנתונים, היקף מכירות המזון בחודש תשרי נאמד על כ-8.6 מיליארד ₪ ושווי המזון האבוד נאמד ב- 1.2 מיליארד שח שהם כ-250 אלפי טונות מזון.
על פי נתוני המחקר משק בית ממוצע מוציא כ-3,215 ₪ על מוצרי מזון בתקופה זו, כאשר מתוכם כ-490 ₪ ייאבדו. ריבוי החגים והארוחות המשפחתיות גורמות לציבור הישראלי להצטייד במזון רב מידי ומיותר שבסופו של דבר נזרק לפח.
מנגד, על פי הסקר האחרון של ביטוח לאומי (2021) 265 אלף משפחות חיות בחוסר בטחון תזונתי חמור וכחמישית מאזרחי ישראל חיים באי בטחון תזונתי ברמה כלשהי, ובפרט אחרי משבר הקורונה, מספר הנתמכים בעמותות הסיוע גדל.
גידי כרוך, מנכ"ל ארגון לקט ישראל: "לאורך השנה ארגון לקט ישראל אוסף עודפי תוצרת חקלאית הנתרמת מהחקלאים ועודפי מזון מבושל הנאסף מבסיסי צה"ל, בתי מלון, ארגונים עסקיים וחברות הסעדה. עודפי המזון מועברים לנזקקים באמצעות 263 עמותות ובתי תמחוי ברחבי ישראל. לאובדן המזון יש השפעה חברתית, כלכלית וסביבתית. אנו קוראים לכולם לקחת חלק במאבק לצמצום אובדן המזון למען החברה והכדור עליו אנחנו חיים. תהנו מהחגים, קנו באחריות וצמצמו את העודפים. אנו גם קוראים לממשלת ישראל להיכנס עמוק לנושא הצלת המזון, כפי שנעשה במדינות אחרות ולהרוויח את היתרונות הרבים הטמונים בפעילות הצלת המזון.
אודות לקט ישראל: לקט ישראל הוא ארגון הצלת המזון הלאומי האוסף עודפי מזון מזין ובריא. בשנת 2021 הציל הארגון למעלה מ- 25 מיליון ק"ג של תוצרת חקלאית טריה ו- 1.4 מיליון ארוחות. שהועברו ל 223,000 איש מדי שבוע. את הפעילות מלוות בקרה קפדנית על איכות המזון המוצל תוך ווידוא שהינו בעל ערך תזונתי גבוה. דיאטניות מוסמכות מטעם הארגון מעבירות סדנאות תזונה לאוכלוסיות היעד שמטרתן העלאת מודעות לתזונה נכונה גם בתקציב מוגבל. בשנת 2021 התנדבו כ-18,000 אנשים בפעילויות השונות של העמותה.