בני גנץ בראיון מיוחד לדוריה למפל בחדשות הערב בכאן 11: "סיפור הצוללות הוא סיפור עצוב ומטריד מבחינה שלטונית. זה דבר חמור מאוד. מאמין במערכת אכיפת החוק, חוזר וקורא להם לבדוק את העניין. סוגיית הטלפון שלי איננה מטרידה אותי. אני קיבלתי תדרוך, אני לא חשוף לשום בעיה ביטחונית. אני אינני חשוף לשום דבר אחר. זה עניין פרטי, אני לא נרגש ממנו. הטלפון הקטן הזה הוא הרבה פחות חשוב מהצוללת הענקית הזאת ועל זה אני אתמקד. אני לא יכול לעשות שיח פוליטי עם המפלגות הערביות כי הם מדברים נגד המדינה"
יו"ר כחול לבן התראיין היום לדוריה למפל במגוון סוגיות שעל הפרק, להלן תמליל עיקרי הראיון:
על פרשת הצוללות, נשאל האם היא לא משמשת גלגל הצלה עבורו תוך כדי פרשת הפריצה לטלפון:
*סיפור הצוללות הוא הכול חוץ מגלגל הצלה בשבילי. הוא סיפור עצוב, הוא סיפור מטריד מבחינה אסטרטגית, הוא ממש סיפור מטריד מבחינה שלטונית. הייתי מאוד שמח שהוא לא היה קיים בכלל,
אבל הוא מאוד מטריד בעצם קיומו, והוא מאוד מאוד מאוד מטריד עם התוספות החמורות של 16 מיליון שקלים שמחוברים לחברה שמחוברים לחברה שמספקת… בעיניי זה דבר מאוד חמור.*
על תפקוד המשטרה והפרקליטות בפרשה אומר גנץ: "אני מאמין במערכת אכיפת החוק במדינת ישראל. אני מאמין במשטרה, אני מאמין בעבודת היועץ המשפטי לממשלה, אני מכיר אותו הרבה שנים. אני לא יודע לומר מה כל שיקול שלו בדרך. אני לא עושה ביקורת עליהם אני אומר מה צריך לקרות. אני לא מבקר את עבודתם, אני אומר מה צריך לקרות. אני חוזר וקורא להם (למערכת אכיפת החוק) לחזור ולבדוק את העניין הזה, ואני בכל מקרה מתכוון לבדוק את זה".
גנץ נשאל האם הוא חושד שראש הממשלה נתניהו קידם את עסקת הצוללות בעבור 16 מיליון שקלים לכיסו הפרטי? סיכן את בטחון האזרחים? והשיב: "אני מאוד מקווה שלא. אני רק רוצה שזה ייבדק, זה הכול. מבקש ודורש ואוודא שזה ייבדק.
על כתב אישום נגד רה"מ השיב:
לצערי נתניהו שם את שיקוליו האישיים לפני שיקולים רחבים. הוא עושה את מה שהוא עצמו אמר שאסור שיקרה. נתניהו לימד אותנו שראש ממשלה שנתון לחקירות, יש יסוד סביר להניח שהוא ישים את האינטרסים שלו לפני האינטרסים של המדינה, -והוא עושה במקרה הזה בדיוק את מה שהוא אמר. אנחנו דואגים למדינת ישראל"
על הפריצה לטלפון:
גנץ נשאל אם הוא רגוע במאה אחוז בגזרה של הפריצה לסלולר שלו, ואם אין שם שום דבר שיכול להביך אותו, או להפוך אותך לסחיט: *סוגיית הטלפון שלי איננה מטרידה אותי. אני קיבלתי תדרוך, אני לא חשוף לשום בעיה ביטחונית. אני אינני חשוף לשום דבר אחר.
בתשובה לשאלה בדבר התכתבויות אינטימיות במכשיר השיב: שום דבר, הכול אצלי בסדר גמור. זה עניין פרטי, אני לא נרגש ממנו. אני מסתכל על מה שצריך לעשות למדינת ישראל, והטלפון הקטן הזה הוא הרבה פחות חשוב מהצוללת הענקית הזאת ועל זה אני אתמקד.
על השאלה מדוע לא עדכן את חבריו הבכירים למפלגה על הפריצה השיב: אין במה לעדכן. אין בעיה ביטחונית, אין שום בעיה אחרת. זה עניין אישי, פרטי וככזה הוא יישאר
על רשימת כחול לבן:
יש פה סט שלם, ממני כראש כחול לבן, דרך שותפיי להנהגה, שמבינים היטב בתחום הביטחוני, בתחום הציבורי ובתחום הכלכלי. דרך הרשימה שאנחנו מציבים, אנחנו מציבים רשימה שיש לה את היכולת להוות אלטרנטיבה בכל תחומי החיים. הציבור יודע. מה הוא יודע על נתניהו, אנחנו מבינים. זה שנתניהו עשר שנים ראש ממשלה אנחנו גם מבינים. מפלגת כחול לבן היא מפלגת מרכז רחבה, גדולה, עם הרבה מאוד מרכיבים שיכולה לכסות את שני הדפנות הפוליטיים של מדינת ישראל. היתרון שלנו על הליכוד, שאנחנו מגיעים עם שילוב של רעננות, ניסיון ויכולת עבודה. ולכן מה שיקרה, אנחנו נגיע ל-40 מנדטים, ואנחנו נשנה. אלה יהיו 40 מנדטים, תקשיבי טוב, אלה יהיו 40 מנדטים ואנחנו נשנה. אנחנו בדרך לשם. זה סביר להניח שיש עליות ויש ירידות אבל תקשיבי לי, אנחנו נהיה 40 מנדטים ואנחנו נרכיב את הממשלה.
על יכולתו להרכיב קואליציה תוך סירוב החרדים לישיבה עם לפיד השיב גנץ:
לגבי יכולתו להרכיב קואליציה לנוכח סירוב החרדים לשבת עם לפיד: אנשים מבינים שנדרש שינוי. האמיני לי שבחדרי חדרים… בחדרי חדרים אנשים אומרים, "חלאס ביבי". בחדרי חרדים הם יודעים שיש עם מי לדבר. לכן, אנחנו, כשנקים את הממשלה עם סט גדול של מנדטים, כל שאר האנשים שיודעים שצריך שינוי במדינה מבינים שיש להם רק אלטרנטיבה אחת: להצביע כחול לבן.
לגבי האפשרות שלא תתקיים רוטציה בינו לבין לפיד:
"אנחנו נהיה המפלגה הגדולה באופן חד משמעי וברור. אני רוצה שותפות עם כמה שיותר מפלגות ישראליות וציוניות ואני רוצה להקשיב לאנשים אחרים. אנחנו נרחיב את הגישה שלנו לכל אחד מהצדדים. נשב ונראה, נעמוד על קווי היסוד שלנו, אנשים יצטרכו להתחבר אלינו. נקשיב למה שאנשים אחרים צריכים. אם לא אנחנו נשב שם, סמוטריץ' יישב שם.
לגבי המפלגות הערביות:
המנהיגות הפוליטית של ערביי ישראל עשתה טעות גדולה. בעוד שערביי ישראל הם אזרחים שווים במדינת ישראל, ראוי שיהיו להם כל הזכויות, ראוי שנדאג להם, ראוי שתהיה פחות אלימות בחברה הערבית, ראוי שהחינוך ישופר שם, ראוי שמקומות העבודה שלהם יתפתחו. לצערי, המנהיגות הפוליטית של הערבים, של ערביי ישראל, מדברת כנגד מדינת ישראל, ולכן אני לא יכול לעשות איתם שיח פוליטי כי הם מדברים נגד המדינה.
לגבי האפשרות לתמיכת המפלגות הערביות מהאופוזיציה:
"הם יבחרו את הדרך שלהם, אני לא יכול להכתיב להם כלום. אני אהיה מספיק גדול בשביל לעשות רוב יהודי עם מפלגות נוספות, ולכן ככה זה יקרה.
לגבי המדיניות הנחוצה מול רצועת עזה:
אני חושב שמדיניות הביטחון של מדינת ישראל חייבת להיות מדיניות קונסיסטנטית. במהלך שלוש וחצי שנים של אחרי צוק איתן, הדרג המדיני במדינת ישראל לא קידם שום אלטרנטיבה למעט העשייה הביטחונית ובניית הגדר בדרום. כתוצאה מכך, אנחנו שוב פוגשים את הצורך להתמודד עם ירי או את הצורך להתמודד עם הפגנות על הגדר… צריך רק לאבחן את המצב. ומה שקרה זה שההרתעה נשחקה. מה שצריך לעשות זה להחזיר את ההרתעה ברציפות התקפית.
גנץ נשאל האם צריך להיכנס למבצע קרקעי, לפתוח במלחמה והשיב: "לא, לא, לא. אין פה שאלה של מיטוט חמאס, יש פה שאלה של עוצמה ביטחונית. כשפוגעים בביטחון שלנו, פוגעים בחזרה חזק. כשמפרים את הריבונות שלנו, פוגעים חזרה חזק ועושים את זה ברצף. יש לנו מספיק עוצמה. עכשיו כשחוזרת ההרתעה, וכשחוזרת ההרתעה, צריך ליזום מדיני, תהליכים שיאפשרו התפתחות ברצועת עזה ויצירת מחירי הפסד. אנחנו צריכים להמשיך לתת להם סיוע הומניטרי ככל שנדרש, כי אנחנו בני אדם. אנחנו לא צריכים להסכים לפתח את זה לפני שקורים שני דברים: אחת, גופות הבנים חוזרות הביתה והנעדרים חוזרים הביתה, ושתיים, שקט מוחלט. על הבסיס הזה של שקט מוחלט מרצועת עזה אפשר לפתח מהלכים נוספים.
על אבי ניסנקורן נשאל האם הוא לא יהיה בעל תיק כלכלי בכיר בממשלתו והשיב:
אבי ניסנקורן הוא שותף רציני במפלגת כחול לבן, הוא מגיע עם ניסיון חברתי גדול, הוא מגיע עם ניסיון כלכלי גדול, הוא מגיע עם ניסיון משפטי גדול… הוא מגיע עם תיק ציבורי גדול והוא יהיה חלק בכיר מההנהגה שלנו. אני מבקש להדגיש שלאבי ניסנקורן אכפת מאוד מאנשים. -אין ספק. הוא זה שדאג לשכר מינימום, הוא שותף איתנו בהנהגה, הוא יסייע לנו ברפורמות כלכליות, הוא יסייע לנו לעשות את זה. אבי ניסנקורן, יש לו כישורים חברתיים וכלכליים בכירים, הוא לבטח יהיה שותף להנהגה. אנחנו ננצח, נשב עם השותפים, נחלק את המשימות ואבי ניסנקורן יהיה חלק חשוב במפלגה שלנו.
על הועדים הגדולים והקשר ליוקר המחיה: "אבי בצדק אומר, ואני מסכים איתו על העניין הזה, שאנחנו לא צריכים לדרוס את האנשים שאותם אנחנו באים לשרת. הכוחניות, הגיע זמנה להסתיים, מצד הוועדים, אחת, אבל גם מצד מי שבא לעשות את השינוי ולכן השיח הוא חשוב, והוא יוכל לסייע לנו עם העניין הזה. הוא איש מצוין.
על הבור התקציבי שיקבל רה"מ הבא: אנחנו נצטרך לעשות שינויים באופן שבו אנחנו מקצים את הכסף. יש הרבה כספים קואליציוניים שחולקו בצורה מסוימת, אפשר לחלק אותם אחרת. יש מקורות אנרגיה שאפשר להשקיע בהם, מנועי צמיחה שצריכים להיעשות, אפשר לעשות את הדברים האלה. שינוי בסדרי העדיפויות של הקצאת המשאבים. ואנחנו נדע להעמיד את המשאבים הנדרשים. לא צריך להעלות מיסים. המדיניות של העלאת מיסים והורדת מיסים, ואחריות פיסקאלית והתנהלות אחראית, היא דבר שכל ממשלה חייבת כל הזמן לקחת בחשבון. הקפיצה "ישר נעלה מיסים" או "ישר נקצץ" או "ישר נעשה ככה" זה טוב לשיחה בריאיון, זה פחות טוב לחיים עצמם. אנחנו צריכים לעודד מנועי צמיחה. מנועי צמיחה יבואו מחינוך, מנועי צמיחה יבואו מפיתוח תשתיות, מנועי צמיחה יבואו מזה שיותר אנשים יהיו שותפים ביצירת התמ"ג במדינת ישראל ויהיו שותפים לאופן שבו המשאבים האלה מחולקים בחזרה אחורה. גם כספים קואליציוניים ייבחנו, גם השקעות תיבחנה, גם מיצוי משאבים, למשל בעניין הגז, ייבחנו, השימוש בכספי המיסים ואופן השימוש בכספי המיסים ייבחנו, ואין לי שום ספק שנדע לעשות את זה בצורה טובה.