לכאורה בגיל הזהב אנחנו כבר יכולים להיות רגועים כי כבר התמודדנו עם אינספור אתגרים בחיים: הקמנו משפחה וגם הייתה לנו קריירה מעניינת ומכניסה. עם זאת, בפועל אנחנו רואים שלכל גיל יש את האתגרים שלו, ולא מעט מבוגרים סובלים מבעיות שינה חוזרות ונשנות. למה זה קורה? מה עושים בנידון? כל התשובות במאמר שלפניכם.
למה כל כך הרבה בני גיל הזהב סובלים מבעיות שינה?
מחקרים רבים מראים שאחוזים ניכרים מבני גיל הזהב סובלים מבעיות שינה, ובבואנו לראות מדוע זה קורה, אנחנו רואים שיש לא מעט גורמים שמובילים לכך. לדוגמא: מצב רוח ירוד או אפילו דיכאון. קשיש שנמצא כל היום לבדו עלול לחשוב מחשבות שליליות ואובססיביות שמובילות, לעיתים, לתחושה של בדידות ודיכאון אשר מקשה בהירדמות. כמו כן, לא מעט בני גיל הזהב סובלים גם ממחלות פיזיות שונות שפשוט מקשות עליהם להירדם ולישון כמו שצריך.
זה לא משנה אם מדובר על בעיית נשימה או על כאבים פיזיים שונים, שכן בכל מקרה קשה לישון כך בצורה עמוקה, ממושכת וטובה. עוד גורם שעלול להוביל לא פעם לבעיות שינה אלה הן תרופות שעושים בהן שימוש המבוגרים, שכן חלק מהתרופות הללו מרדימות אך חלק דווקא מעוררות. ישנם קשישים שחוששים לבד בחשכה, חוששים שגנב נמצא בבית או פשוט מפחדים ממה שעתיד לקרות להם וכל אלה מובילים, לא פעם, לבעיות שינה קשות.
ההשלכות של בעיות שינה
זה לא משנה אם מדובר על בעיות שינה בגיל הזהב או על בעיות שינה אצל הורים צעירים לתינוק. מה שמשותף לכולם זו העובדה שמאוד לא פשוט להתנהל כשלא ישנים טוב. יש מי שזה ישפיע לרעה על מצב הרוח שלו ויש מי שזה יבוא לידי ביטוי אצלו ברמת מצב הרוח. לא פעם אנחנו רואים אנשים מבוגרים כועסים, חסרי סבלנות ונוטים להתרגז בקלות, שכן חוסר השינה מעביר ואתם על דעתם.
לכן, אם גם במעגל שלכם נמצאים בני גיל הזהב שהתחילו לפתח לאחרונה בעיות שינה, כדאי שתעזרו להם. לא תמיד הם יודו בכך ולא תמיד הם יבקשו עזרה, כי מי רוצה להיות לנטל על אחרים? עם זאת, חשוב מאוד להתעקש ולסייע, כי עם שינה טובה איכות החיים שלנו הרבה יותר מוצלחת. זה נכון בגיל הזהב ובכל גיל אחר, אז למה שלא תסייעו למבוגרים שמקיפים אתכם וסובלים מבעיות קשה ברמות שונות?
מה באמת אפשר לעשות עם בעיות שינה בגיל הזהב?
כיוון שמדובר על תופעה מאוד נפוצה שרבים סובלים ממנה, זה טבעי שגם יהיו לא מעט פתרונות והצעות שונות להתמודדות עם המצב. כך למשל אנחנו רואים שמצד אחד יש אנשים שמיד ממליצים על שימוש בתרופות הרגעה או בכדורי שינה, ואילו אחרים ימליצו דווקא על מקלחת חמה ועל כוס תה. מה שבטוח זה שאם האווירה לפני השינה תהיה רגועה יותר, הסיכוי של אותו קשיש להירדם יותר בקלות יהיה גדול יותר. לכן צריך גם לארגן את חדר השינה בהתאם וליצור סוג של טקס שינה.
אם נרגיל את הגוף לשעות שינה קבועות ולטקס מסוים, הוא ירגיש בעצמו שהוא צריך ללכת לישון ולנוח כמה שעות טובות. במקרים קשים יותר ניתן כמובן לפנות גם לרופאים, לפסיכולוגים ולעוד אנשי מקצוע שיוכלו לסייע, ומה שבטוח זה שלא כדאי להזניח את העניין. יש צורך להשקיע בנושא הזה כי בני גיל הזהב, אם הם ישנים טוב יותר, הם יכולים גם לתפקד טוב יותר ולשמור על בריאותם לאורך שנים רבות.