אנחנו רוצים להתחיל במידע שאולי אתם לא מכירים, אבל כזה שכדאי להכיר. לכל אחד ואחת מאיתנו יש טחורים. זאת משום שטחורים היא לא מחלה, טחורים אלו מספר שרירים המקיפים את פי הטבעת. אלו השירים אשר מסייעים לגוף להוציא את הצואה מתוך המעי הגס החוצה, בזמן פינוי צרכים תקין של הגוף. מתי אנחנו נוכל להבחין בכך שמשהו לא מתנהל כשורה? מתי נדבר על טחורים בתור מחלה? כאשר האיזור מתחיל לדמם ולכאוב בעת מתן צואה או בכל זמן אחר. במאמר הבא נדבר על הנסיבות המובילות להתפתחות התופעה וכמובן, נדבר על הטיפול הרלוונטי לעניין הזה.
כמה מילים חשובות על מערכת העיכול
אולי אנחנו מחזירים אתכם אחורה לשיעורי הביולוגיה בבית הספר היסודי אבל בכל זאת, אנחנו רוצים להקדים בכמה מילים על מערכת העיכול כדי שכולם יבינו במה מדובר. גוף האדם, כמו שכולנו יודעים, צריך מזון כדי לשרוד. על מנת שהגוף יצליח לספוג את אבני הבניין הדרושות לו לקיום היום, יומי, הוא מפרק את המזון במערכת העיכול לאבני בניין ואת שאר החומרים, אלו שלא דרושים לו, הוא מפנה למעי הגס, שם הפסולת הופכת לצואה. הצואה שלנו צריכה להיות מצד אחד קשה מספיק, כדי שנוכל להוציא אותה בקלות, בפעם אחת. לצורך העניין, אם הצואה נוזלית מדי, היא הופכת לשלשול. מהצד השני, צואה קשה מדי יכולה להביא לעצירות ואז, כאשר ננסה להוציא את הצואה הזו, דרך פי הטבעת, השרירים הטבעתיים יעבדו קשה מאוד בניסיון לדחוף את הפסולת הזו החוצה. הטחורים, כלומר, השרירים מסביב לפי הטבעת, עובדים כל יום מחדש, כדי לאפשר לנו לחיות חיים מלאים ותקינים. מה יכול לגרום להם להתנפח? לדמם? להפוך מגורים וכואבים? נסביר על כך מיד.
אז מה יכול לעורר תחושה של אי נוחות
ישנם מספר גורמים אשר נחשבים לכאלו שמשפיעים על הופעתם של טחורים בשיעור גבוה:
- נשים בהיריון או אנשים עם עודף משקל עלולים לסבול מטחורים בשל לחץ המופעל על האגן.
- למי שיש נטייה לעור יבש, עלולים לראות דימום בעונות מסוימות בשנה. למשל, בסתיו או בחורף.
- פעילות גופנית מאומצת יכולה להביא להתפתחות של טחורים.
- נטייה גנטית.
אנחנו נכנה את התופעה בשם אם אנחנו נראה כאב בזמן מתן צואה, דימום, נפיחות באיזור ותחושה של גירוי או גירוד.
על דרך הטיפול הנכונה במקרים הללו
הדבר הראשון אותו כדאי לעשות הוא להתחיל לאכול מאכלים עתירים בסיבים תזונתיים. בנוסף, רצוי להימנע ממאכלים מטוגנים, חריפים וכאלו שיכולים להוביל לתגובה אפילו פחות נעימה באיזור הזה. תרופה לטחורים תהיה בדרך כלל מניעתית, למשל, שימוש במוצרים אשר מאפשרים ניקוי הגייני של האיזור הפגוע בנוסף, תרופה לטחורים יכולה לכלול מוצרים אשר מסייעים בהורדת הנפיחות ובאלחוש האזור הפגוע במידה מספקת, כדי שהמטופל ירגיש טוב יותר. שתיה מרובה של נוזלים בכמות מספקת כמו גם קיום פעילות ספורטיבית בצורה מבוקרת, גם זו דרך למנוע התפתחות של טחורים, וודאי עבור מי שלא מקיימים מספיק פעילות גופנית ממילא בחיי היום, יום.
בכל אופן, תמיד טוב להתייעץ עם רופא
אמנם, אפשר היום למצוא תרופה לטחורים דרך הרשת וטוב שיש לנו את האפשרות לרכוש תרופות בקלות ובלי לקום מהספה. מהצד השני, כמובן, אם אתם סובלים מכאבים משמעותיים וחוסר נוחות, אין שום סיבה להישאר עם הכאב לבד, פנו לרופא המשפחה כדי לאבחן את הבעיה וכדי להבין איך לטפל בעצמכם בצורה הטובה ביותר.