נאבדתם בשוק בתאילנד ולא הבנתם האם השלט מורה על יציאה? ניסיתם לדבר עם המלצר בפריז באנגלית והוא ענה בצרפתית?
האפליקציה הינה המיזם הזוכה בתחרות הבינלאומית היוקרתית לנוער לפיתוח מיזמים טכנולוגיים שהשנה, בעקבות השריפות בדרום, רעידות האדמה, הילדים במערה בתאילנד ואירועים נוספים, התמקדו במיזמים מצילי חיים ולסייע לאנשים עם מוגבלויות. במסגרת התחרות השנתית שנערכה בחיפה בפעם השנייה, המיזם הזוכה גבר על 11 מיזמים אחרים שפותחו על ידי גאוני העולם הצעירים
התחרות נערכה לזכרה של סג״מ שירה צור ז״ל שנרצחה בפיגוע הדריסה בטיילת ארמון הנציב בינואר 2017
הוכרז המיזם הזוכה בתחרות
הבינלאומית היוקרתית לבני נוער לפיתוח מיזמים טכנולוגיים- HaifaTeenTech. טקס ההכרזה נערך באוניברסיטת חיפה, ונכחו בו ראש העיר חיפה מר יונה יהב, נשיא אוניברסיטת חיפה פרופ׳ רון רובין, ליאורה קליש יוזמת התחרות, מנהל ההאקתון ומנכ״ל אלתרנט מר אילן אלתר, ומשפחתה של סג״מ שירה צור ז״ל. המיזם שזכה בתחרות וסחף את השופטים הינו מיזם Stacy Inc- אפליקציית תרגום חדשנית שמאפשרת לכל אדם, בכל מקום, לאתר מתרגם אנושי זמין בשפה הנדרשת באמצעות רשת מתרגמים בינלאומית.
במסגרת התחרות, שנערכה בפעם השנייה לאור הצלחת התחרות בשנה שעברה, התחלקו 70 בני הנוער, 35 מישראל ו-35 מ-12 מדינות ברחבי העולם, ל-12 קבוצות, כאשר הנושא שהוביל את התחרות השנה היה מיזמים שמטרתם להציל חיים ולסייע לאנשים עם מוגבלויות. הבחירה בנושאים אלו הינה לאור האירועים הרבים שהתרחשו לאחרונה, הן בישראל והן בעולם, בהם: טרור העפיפונים באזור עוטף עזה, רעידות האדמה שתקפו אזורים נרחבים בישראל, כליאת הילדים התאילנדים במערה, ועוד. הקבוצה שזכתה בתחרות נבחרה על ידי וועדת שופטים שהורכבה מאנשי אקדמיה ותעשייה בכירים בהם ניצן ספיר, גבי זודיק, ענת סתיו, אמנון צור, אמיר ליכטר, אליעזר טוקמן, רחל קולודני, אסיה לויטה, ואילן אלתר. לזוכים בתחרות הוענקה מלגת לימודים יוקרתית לטכניון ולאוניברסיטת חיפה.
התחרות הינה בהובלת עיריית חיפה וביוזמת ליאורה קליש, אשר שמו לעצמם כמטרה לסמן את יזמי העתיד בארץ ובעולם וליצור קהילת יזמים בינלאומית שבסיסה בחיפה. התחרות כולה מלווה על ידי "קרן שירה", שהוקמה לזכרה של סג"מ שירה צור ז"ל, שנרצחה בפיגוע הדריסה בטיילת ארמון הנציב בירושלים בינואר 2017, ומשפחתה בחרה להנציח את זכרה באמצעות סיוע וליווי לתחרות בתחום המדע והטכנולוגיה, שתתקיים בעירה של שירה- חיפה.
הקבוצה שהגיעה למקום הראשון- Stacy Inc, פיתחה אפליקציה חדשנית שמספקת לכל אדם, בכל מקום, לאתר מתרגם פנוי בשפה הנדרשת באמצעות אפליקציה פשוטה לשימוש. האפליקציה, המבוססת על מודל העבודה של חברות מצליחות כמו getttaxi ו- UBER, מחברת בין תייר המבקש סיוע בתרגום שפה זרה, לבין מתרגם לסיוע מיידי מתוך רשת המתרגמים הבינלאומית. בקבוצה הזוכה חברים פדרו סוזה מברזיל, סטיבן גויה זו מהונג קונג, אלן פרידר מונצואלה, שליו אטיאס, לירן לוי ודניאל בולשטיאנסקי מישראל.
למקום השני הגיעה קבוצת Safelepsy, שפיתחה שרשרת שיכולה להציל חיים של חולי אפילפסיה בעת התקף. על השרשרת מותקן סנסור שיודע לזהות התקף אפילפטי, ובעת הזיהוי השרשרת מתנפחת לכדי כרית אוויר, ומגנה על ראשו של החולה במידה והוא נופל בעת ההתקף. בקבוצה חברים אמילי דניס פישמן מארגנטינה, איתן קרל רוטפלד מצ׳ילה, סמואל יעקב כלפון מצרפת, עדן שרון ואביגייל וסרמן מישראל.
למקום השלישי הגיעה קבוצת WAYPOINT, שפיתחה משדר שיכול לספק מיקום מדויק של אדם הנזקק לחילוץ בעת אסון טבע כמו רעידת אדמה וכדומה. המשדר מבוסס על רשת רדיו, לא על הרשת הסלולרית שנוטה לקרוס בעת אסונות, ועל כן ממשיך לפעול בעת אסון, ומתריע על מיקומו המדויק של הלכוד. בקבוצה חברים וירג׳יניה רוז מאינדונזיה, איתן סולומון בנדר מארה״ב, פרסלי רוז אוליפנט מארה״ב, שראל כץ וטום אולקסין מישראל.
יונה יהב, ראש העיר חיפה: ״הרעיון של ההאקתון לזכרלם, שנחשפים ועוד יחשפו לידע, לכישרון, והופכים ויהפכו להיות שגרירים למדינה ולעיר הנפלאה הזו, חיפה. זו ה של שירה, הוא רעיון נפלא ואני שמח שזה הפך למסורת. אנחנו מביאים באמצעות התחרות צעירים מוכשרים מכל העוהעיר הכי יפה בישראל. ראש העיר של ירושלים טוען שירושלים היא העיר הכי יפה בעולם, אבל העיר הכי יפה בישראל זו חיפה! זו לא רק העיר הכי יפה מבחינת הנוף והסצינה, אלא גם מרקם האנשים הוא בלתי רגיל. עיר של שלום, שיותר מ-100 שנה חיים בה בשלום יהודים וערבים. אנחנו מוכיחים שזה אפשרי, אנחנו מוכיחים שזה מקום לכולם, ואנחנו כל כך שמחים שהגעתם, ואנחנו יכולים לחגוג אתכם את ההישגים שלכם.״
ליאורה קליש, מייסדת ומנהלת HaifaTeenTech: ״אוהבים להגיד שהנוער לא מתעניין בכלום, אך התחרות הזו, שנערכת כבר בפעם השנייה, רק מראה לנו שלא כך הדבר. בני הנוער שהשתתפו בתחרות והציגו במהלכה יזמות וחשיבה יוצאת מגדר הרגיל, כפי שבאו לידי ביטוי בפיתוחים פורצי הדרך שהוצגו, מוכיחים במידה רבה שהדור הולך ומשתבח. כמו כן, אני בטוחה שהקשר והחיבור שנוצר בין הצעירים המבטיחים מישראל ומהעולם, אם ברמה המקצועית ואם ברמה האישית, ימשיך את אותה מסורת של קהילה בינלאומית של יזמים צעירים עם זיקה לישראל, ויגביר את המיצוב הבינלאומי שלנו כאומת הסטארט-אפ והחדשנות.״