אירועים פרטיים, עסקיים, מסחריים ואחרים, מאורגנים הרבה פעמים באופן כזה, שבחלק הראשון שלהם מוגשות מנות פתיחה לאורחים, לפני שהם מתיישבים ליד השולחנות ואוכלים את המנות הראשונות והעיקריות. ישנם אירועים בהם מוותרים על החלק השני, ומקפידים רק על החלק הראשון ביתר שאת. זאת אם מדובר באירועים קטנים או אירועים קלילים יותר.
אחת הדרכים הפופולאריות להגיש מנות פתיחה היא בעזרת דוכני מזון המוקמים במקום ומספקים לאורחים סוגים שונים של מנות. המטרה היא, שהאורחים יוכלו לעבור מדוכן לדוכן ולטעום מהמנות השונות. במקום שהם יצטרכו לשבת ליד השולחן ולחכות שמלצרים יגישו להם מנות ספציפיות מתפריט.
דוכני מזון לאירועים הם דבר מאוד פופולארי, הן באירועים פרטיים והן באירועים עסקיים, מכמה סיבות:
ראשית, הם מאפשרים לייצר גוון משמעותי בסוג המנות המוגשות לאורחים. אפשר להקים מספר דוכנים ולספק להם הרבה יותר אופציות מאלו הקיימות בתפריט סטנדרטי.
שנית, דוכני מזון לאירועים יוצרים יותר עניין. זה הרבה יותר מעניין ונעים שאפשר לעבור מדוכן לדוכן, לראות את המנות ולבחור, מאשר לשבת ליד השולחן עם אנשים מסוימים ולחכות שיוגשו מנות כאלה ואחרות.
שלישית, דוכני מזון לאירועים יוצרים אווירה הרבה יותר קלילה באירוע. צריך לציין, שהרבה פעמים סוג האירוע גם מתאים לשימוש בדוכנים. אם למשל מדובר באירוע עסקי, שיווקי, אירוע בעל סממנים מסחריים ואפילו אירועים פרטיים קטנים, יותר מתאים ונכון להזמין דוכני מזון מאשר שירותי קייטרינג רגילים.
איך בוחרים דוכני מזון לאירועים?
אנחנו יכולים למצוא מגוון רחב של דוכני מזון שיכולים להתאים לאירוע שלנו. כל מה שעלינו לעשות זה לאפיין את סוג האירוע, לאפיין את הקהל ואז להחליט איזה סוג של דוכנים ברצוננו להזמין.
למשל, אפשר להזמין דוכן המבורגר לאירועים, דוכן נקניקיות, דוכן עם סושי, פלאפל, דוכן עם טאבון שמכין לחמים ופיתות ועוד שורה של דוכנים שיכולים להתאים לכל סוג של אירוע עבור קהלים שונים.
בסופו של דבר, אנחנו צריכים לבחור דוכנים שהקהל שלנו ייהנה מהם. למשל, אם אנחנו עורכים אירוע לבני נוער, אזי שיהיה נכון מצידנו לספק להם דוכני מזון עם דברים שהם אוהבים. אם אנחנו בוחרים לערוך אירוע למבוגרים, אז הדוכנים צריכים להיות מותאמים עבורם. הרבה פעמים יש הקבלה ואחידות בין שני סוגי הקהלים, אך עדיין יהיה נכון לוודא ולאפיין בצורה נכונה מה שאנחנו צריכים להזמין.
חשוב להדגיש, יהיה נכון מצידנו להזמין מספר סוגים של דוכני מזון לאירועים אפילו אם מדובר באירוע קטן. כך אנחנו יוצרים אפשרויות בחירה ולא מאלצים את האורחים שלנו להסתפק בסוג מסוים של מזון.
לפני סיום נציין, אפשר שהדוכנים ישתלבו עם דברים נוספים שנציע לאורחים שלנו במהלך האירוע, כולל שירותי קייטרינג מלאים.