בועז שוורץ הוא איש פיננסי מתוצרת ישראלית. הוא מוכר ומוערך ברחבי העולם, כנותן שירות בתחום הפיננסים לחברות ענק. בין עיסוקיו הרבים, הוא משמש גם כיועץ בעסקאות ענק של מיליארדי דולרים ולאורך עשרים השנים האחרונות, הוא מקדיש את מירב זמנו לניהול דויטשה בנק ישראל – הבנק הזר הגדול בישראל.
תחת שרביט ניהולו של דר' שוורץ, הגדיל הבנק את הכנסותיו השנתיות ל -150 מיליון דולר, תוך שהוא מנהל ביד רמה את עסקיו של הבנק בישראל ומתמקד בעיקר ברכישות ענק, ניהול עסקאות של מאות מיליוני דולרים, אסטרטגיות פיננסיות בין ארגונים והשקעות הון.
בועז שוורץ – תחילת דרכו המקצועית
כמו כל אזרחי ישראל, בועז שוורץ המתין לתום שירותו הצבאי, כדי להתחיל את לימודי התואר שלו. הוא החל בלימודי תואר ראשון ושני באוניברסיטת תל אביב בהנדסת חשמל, אך משם המשיך לאוניברסיטת שיקגו ואוניברסיטת פנסילבניה – שם למד לתואר דוקטור לכלכלה.
בתחילת שנות התשעים, פעל בישראל כיועץ לארגון השקעות. בתפקיד זה פיתח אסטרטגיות חדשות ושיטות חדשות ובטוחות לחישובים כלכליים. לאחר כשנתיים, הוא פתח חברת ייעוץ, יחד עם שותף ישראלי, שסיפקה שירותי ייעוץ לחברות ענק בישראל, כמו בנק הפועלים, צים וחברת ביטוח כלל. אלה נעזרו בחברת הייעוץ של דר' שוורץ ושותפו, בנושא פיננסים וניהול סיכונים.
במקביל לתפקידיו בחברת הייעוץ שלו, שימש למשך 3 שנים כמרצה לכלכלה באוניברסיטת תל אביב, לאחר שהעניקה לו בעבר את התארים האקדמיים הראשונים שלו.
מתחילת דרכו בתחום הפיננסים ועד היום, בועז שוורץ שומר על קשר נאמן עם ישראל.
גם כשעבר להתגורר בפרנקפורט עם משפחתו, שימש כמתווך, כיועץ וכמוביל עסקאות והשקעות עבור גופים ציבוריים וחברות ענק ישראליות, ביניהן חברות תקשורת, בנקים וחברות מסחריות מתחומים שונים במשק הישראלי.
איך הפך בועז שוורץ לדמות מובילה בתחום הפיננסי בעולם?
לאחר שהקים בשנת 2005 את העסק המצליח בישראל לניהול ניירות ערך, נאלץ לסגור אותו בשנת 2015, עקב עזיבת ישראל את מדד ה – EM.
אך שינוי זה לא האט אותו, אלא להיפך. כמו בעבר, הוא המשיך להיות הכוח המניע של דויטשה בנק ישראל, להנהיג אותו להצלחה ולהוביל עסקאות מוצלחות עם יזמים ישראלים, תוך שהוא מייעץ לחברות ענק המבקשות להסתייע במומחיות שלו, כדי לנהל בהצלחה עסקאות מיזוג, רכישה ומכירה של חברות בשווי מאות מיליונים ואף מיליארדי דולרים.
בין היתר שימש כיועץ מוביל בהנפקה לבורסה של חברות כמו סייבר בנק, מובילאיי, גזית גלוב, סודה סטרים ועוד רבים אחרים, הוביל את צוות היועצים לרכישה של סבן קפיטל גרופ את מניות השליטה בבזק ופרטנר, הוביל את מימון הפיתוח של מאגר הגז הטבעי "תמר" עבור ישראמקו וסייע בעיצוב מסגרת העבודה הרגולטורית לאחר החלטות ועדת ששינסקי.
בנוסף, שימש כיועץ לחברת פרטנר תקשורת בעת ניסיון הרכישה של לאומי קארד וכיועץ לעשרות עסקאות רכישה, מיזוג והצעות עבור חברות ענק ברחבי העולם.
מה עושה איש פיננסי בזמנו הפנוי?
בנוסף על שאר עיסוקיו, הוא מוצא גם זמן לשמש כחבר הנהלה במרכז הבינתחומי הרצליה, בארגון צדקה למען נוער בסיכון, כחבר דירקטוריון ויו"ר ועדת ההשקעות של קרנות הנאמנות של בנק הפועלים ועוד.
כל אלה לא מונעים ממנו ליהנות גם מתחביבים מגוונים כמו בישול, ספורט אתגרי (צלילה, סקי, אופניים ועוד) וכטייס בטיסות פרטיות בשמי ארצות הברית וישראל.
כחבר מוביל בקהילת העסקים העולמית, הוא מעביר תרומות ענק לטובת ארגוני קיימות ומעודד את יתר חברי הקהילה המשפיעה הזו לנהוג כמוהו ולקחת אחריות על הסביבה שבה אנו חיים.
לסיכום
בועז שוורץ מסתמן כאחד מהנציגים המרשימים והמוצלחים של ישראל בעולם ומהבולטים בתחום הפיננסי, תוך שהוא מקפיד על עשיה מגוונת ורב תחומית, מבלי לשכוח את העשייה למען הקהילה.