בשנות התשעים, פחות או יותר, התחיל לחדור אל השיח הציבורי, התקשורתי, הביטוי "ק'ואצר" ובעברית, מאמן אישי. עד אז הכרנו ביטויים כמו מנטור, גורו או ביטויים אחרים שנועדו להסביר כיצד אדם אחד משפיע על אדם אחר בדרכים שונות, באופן חיובי, מתוך כוונה לעזור לו להשתפר ולהתקדם, בחיים האישיים ובחיים המקצועיים.
כאמור, בשנות התשעים החלו להופיע מאמנים אישיים אשר הציעו את שירותיהם הן לאנשים פרטיים, משפחות, וכן לאנשי מקצוע ואנשי עסקים בתחומים שונים. השירותים התבססו מהניסיון והידע שהם צברו במהלך השנים. כמו כן בעזרת סט כלים שהם יצרו לעצמם ובעזרתם הם עבדו מול גורמים שונים. תחום האימון האישי זכה להצלחה מאוד גדולה, הן מבחינה ציבורית, תקשורתית וכן במובנים אחרים.
לכן רבים בוחרים לעבור היום קורס קואצ'ינג. מדובר על קורס שמטרתו להכשיר צעירים וצעירות להיות מאמנים אישיים, בין אם זה בתחום ספציפי ובין אם זה באופן כללי. הקורס מספק כלים רבים איך להיות מאמן או מאמנת אישיים ברמה הגבוהה ביותר, וכיצד לעבוד עם גורמים שונים, החל מילדים ועד מבוגרים, פרט בודד, זוגות ומשפחות, אנשים פרטיים, בעלי מקצוע ואנשי עסקים.
למה רצוי להירשם לקורס אימון?
קורס קואצ'ינג נותן לנו מספר דברים, שלימוד באופן עצמאי או שימוש בכלים שעומדים לרשותנו מתוך ידע וניסיון, לא מספקים לנו.
בראש ובראשונה, הקורס בנוי על תוכנית לימודים מאוד ברורה ומסודרת, כשהמטרה היא לספק לתלמידים את כל הידע הדרוש בשביל להיות מאמנים אישיים ברמה גבוהה. התוכנית כוללת את כל המאפיינים והידע הנדרש, מהבסיס ועד לשלבים מתקדמים. הוא מציג בעיות שונות ודרכים לפתור אותן.
שנית, הקורס מספק לתלמידים אפשרות לתרגל סיטואציות שונות. הלימודים אינם רק תיאורטיים אלא מעשיים. כולל עבודה מול גורמים שצריכים או מעוניינים לעבוד עם מאמן אישי, התבוננות במאמנים מנוסים ועוד. ההתנסות חשובה להמשך תהליך העבודה.
שלישית, הקורס מספק תעודה. מאחר ועם השנים התחום התרחב והתפתח, אז באופן טבעי, כפי שקורה בדרך כלל, הלקוחות שפונים אל מאמן אישי כזה או אחר, מצפים שהוא ילמד את התחום, מצפים שהוא לא רק מביא את הידע והניסיון האישי שלו, אלא שיש לו באמת תעודה שמלמדת על כך שהוא קיבל את ההכשרה להיות מאמן מקצועי.
איך בוחרים איפה ללמוד?
מאחר וישנם לא מעט מקומות בהם ניתן ללמוד אימון אישי, חשוב לדעת איפה בדיוק נכון לקחת קורס קואצ'ינג. הפרמטרים לבחירה נכונה מתייחסים להיבטים כגון, דרישות קבלה, תוכנית הקורס, סוג ואופי המרצים בו, משך הזמן שהוא נמשך, החלוקה בין החלק המעשי לחלק התיאורטי, אילו מבחנים נערכים לנרשמים וכמובן אופי התעודה שמקבלים בסיומו.
אחרי שבוחנים את כל הפרמטרים אפשר להחליט לאיזה קורס משתלם להירשם וכיצד יש לעשות את זה.