הדבר היפה עם הכנסה פסיבית, זה שהיא מאפשרת לכל אחד לגמור את החודש עם הרבה יותר כסף בכיס. לפני שנסביר איך אפשר להרוויח בצורה כזאת, נתחיל עם הגדרות תמציתיות. ככלל, יש שני סוגים של הכנסה וההבדלים ביניהם עמוקים. מצד אחד, ישנה הכנסה שנקראת אקטיבית. מצד שני, ישנה הכנסה שנקראת פסיבית. סביר להניח שאת ההכנסה האקטיבית אתם מכירים היטב – זו העבודה שאתם מתפרנסים ממנה, בין אם כשכירים ובין אם כעצמאים. לעומת זאת, הכנסה פסיבית זו הכנסה שוטפת, שנוצרת ללא מאמץ קבוע או מתמשך.
לשבור מיתוס – פסיבי זה לא רק נדל"ן
אחד המיתוסים של הכלכלה הישנה גורס שהדרך היחידה או המרכזית לקבל הכנסה פסיבית היא להשקיע בנדל"ן. יש פה לא מעט בעיות, ולא רק מכיוון שזו לא בדיוק הכנסה פסיבית טהורה. הבעיה היותר מרכזית היא המחירים הגבוהים של נכסים מסוג זה. הכנסה פסיבית, קבועה ושוטפת, ניתן להשיג כיום בדרך שונה לחלוטין, מודרנית הרבה יותר ובמיוחד, ללא צורך במשכנתא וללא הון עצמי גדול. כדי להרוויח בלי לעבוד קשה באופן שוטף ניתן לבנות, לייצר או לקנות נכס דיגיטלי פסיבי, המתאים לימינו. אם זה נראה לכם טוב מכדי להיות אמיתי, יש לנו כמה עובדות לספר לכם.
מכירות אונליין בחנות שמוכרת בעצמה
נכס דיגיטלי לדוגמא, הוא חנות מקוונת שמבצעת את מרבית העבודה בעצמה. מי שמקים או קונה חנות שכזאת לא צריך להשקיע כמעט זמן בניהול השוטף. כן, צריך להחליט בתחילה לאיזה שוק רוצים לפנות, מהם המוצרים שרוצים למכור. אבל כיום מרבית התהליכים מתנהלים לאחר מכן באופן אוטומטי. מכירות, הצעות שיווקיות ללקוחות, שליחת קבלות לאחר מכירה, הדברים נעשים כמעט מעצמם. בעלי חנויות יכולים להעסיק עובד שיטפל בנושאים הנדרשים או להשקיע זמן קצר בכל יום, לצורך סגירת הקצוות הנדרשות. מכיוון שהחנות מוכרת בעצמה, זה שונה לחלוטין מניהול של חנות פיזית. יחד עם זאת, ניתן להציג עוד דוגמאות לנכסים דיגיטליים שגם הם פסיביים בצורה מוחלטת או לפחות קרוב לכך.
מגוון צורות של הכנסות פסיביות ברשת
שיהיה ברור, הכנסה פסיבית ברשת איננה השקעות במטבעות דיגיטליים, קריפטו וכיוצא בזה. אלה השקעות ספקולציה שיכולות להניב רווח גבוה או לגרום להפסדים עצומים. נכס דיגיטלי כפי שאנו רואים זאת, צריך להיות השקעה בטוחה למדי, ללא אלמנט של הימור. הכנסות פסיביות ברשת ניתן להשיג למשל על ידי:
- הקמת בלוג מצליח. בלוגרים מצליחים למעשה עושים את מה שהם אוהבים, זה יכול להיות לצייר, לנגן, לבשל ועוד. כאשר הבלוג מצליח, הספונסרים מזרימים כספים לחסויות או פרסומות.
- הקמת ערוץ ווידאו משגשג. ערוץ ווידאו מניב הכנסות מפרסומות, מחסויות והצעות שיווקיות עקיפות או בקורסים דיגיטליים בתשלום.
- פעילות ברשתות חברתיות. רשתות חברתיות יכולות להניב הכנסה שוטפת גבוהה ונאה למשל על ידי שיווק שותפים והפניית לידים לעסקים.