למרות שאנחנו חיים בעידן מאוד מודרני שלפעמים מרגיש לנו "פרוץ", עדיין חשוב לדעת שיש כזה דבר שנקרא חוק הגנת הפרטיות והוא מגן על כולנו. העניין הוא שלמרות שאתם אולי הולכים ברחוב ואולי אנשים רואים אתכם, אתם עדיין יכולים לשמור על הפרטיות שלכם.
אם מישהו פגע בפרטיות הזאת אתם יכולים לפנות לעורך דין שיעזור לכם והאמת היא, שזה מומלץ מאוד. יש אומנם מקרים שנראים יחסית מינוריים, כי בסך הכול פגעו בפרטיות האישית שלכם בתור בני אדם ואתם יכולים לעבור על העניין לסדר היום עם פיצוי קטן. מצד שני, יש מקרים שבהם הפגיעה הזאת משמעותית ביותר ויכולה להשפיע על העסק שאתם מנהלים, על הקידום שלכם או על כל שטח אחר בחייכם. לכן חשוב שתדעו חוק ההגנה על הפרטיות קיים ורצוי לנצל אותו אם אתם מרגישים שפגעו בכם.
מה אומר בפועל חוק הגנת הפרטיות?
החוק על ההגנה על הפרטיות מתייחס לכל אחד ואחד מאתנו והוא כולל מספר רב של סעיפים. כחלק מהסעיפים העיקריים של אותו חוק הגנת הפרטיות אנחנו רואים: שהאזנה אסורה על פי החוק, בילוש אסור גם הוא ועוד פעולות רבות אחרות נחשבות לאסורות. לדוגמא, שימוש בשמו של אדם, בכינוי שלו או בתמונות שלו למטרות רווח – אלה הן פעולות אסורות. לכן, אם תצליחו להוכיח שאכן פגעו בפרטיות שלכם, הרי שלפחות תקבלו על כך פיצוי הולם. עוד סעיף משמעותי ביותר הוא הסעיף שמתייחס לפרסום תמונתו של אדם ברבים בנסיבות שעלולות לפגוע בו או להשפיל אותו. כל הפעולות הללו הן בהחלט עילה להגיש תביעת לשון הרע או תביעת פגיעה בפרטיות, ולא כדאי לדחות את העניין הזה. זה לא משנה אם ברור לכם שפגעו בכם או שאתם עדיין תוהים האם יש עילה לתביעה או לא. מה שבטוח זה שכדאי לטפל בדברים כמה שיותר מהר ולראות מי הוא איש המקצוע שיוכל לעזור לכם בצורה הכי טובה שאפשר.
איך לבחור עו"ד מתאים?
כדי להתמודד עם תביעה הקשורה לחוק על ההגנה על הפרטיות, אתם צריכים כמובן עורך דין מתאים. לכן רצוי לבדוק אל מי אתם פונים, כי זה שיש לא מעט עורכי דין שיש להם בקיאות בנושא של חוק הגנת הפרטיות, זה עדיין לא אומר שעם כל עו"ד תרגישו שאתם במקום הנכון. יש עורכי דין שיילחמו יותר למען הלקוחות שלהם ויש כאלה שיעשו רק את מה שהכרחי. בנוסף, ממש כפי שקורה בתחומים אחרים, גם כאן אנחנו רואים שיש אנשי מקצוע טובים ומוצלחים יותר מאחרים. לכן, אם אפשר לבחור אדם רציני, מקצועי ומומלץ, מה פתאום שתתפשרו על כך? איש לא צריך לפגוע בפרטיות שלכם והגיע הזמן שכולנו נדע: אפשר לתבוע על פגיעה בפרטיות וגם לצאת מנצחים.