מחזורי הטיפול בעלייה בקרב מבוגרות, שם הסיכוי להיריון נמוך. החדשות הטובות: שיפור בהצלחה בקרב צעירות. תאומים או שלישיות: ב־13.8% מהלידות. כך מפרסמת הבוקר (ב') לראשונה, כתבת הבריאות של "ישראל היום", מיטל יסעור בית-אור
מספר מחזורי טיפולי הפוריות בישראל הולך ועולה, ובפרט בקרב נשים מעל גיל 40, שם הסיכויים להשיג היריון נמוכים יותר.
עם זאת, החדשות הטובות הן ששיעורי ההצלחה בנשים צעירות עולים במעט ושיעור לידת תאומים ושלישיות (הריונות בסיכון גבוה לפגות ולסיבוכים) יורד. כך עולה מנתוני מסד הנתונים הלאומי לטיפולי הפריה חוץ־גופית, שמסכמים את השנים 2017-2018. מדובר בנתוני אמת שנאספים מכל היחידות להפריה חוץ־גופית בישראל ושמהם ניתן לנתח את סיכויי ההצלחה בטיפולים.
מהנתונים עולה כי ב־2017, אחד מכל חמישה מחזורי טיפולי פוריות (21%) הסתיים בלידה. עם זאת, סיכויי ההצלחה בהיריון בטיפולי פוריות יורדים בחדות עם הגיל. בעוד בקרב נשים מתחת לגיל 35 יש סיכוי של 33% להשיג היריון במחזור טיפול אחד, בקרב בנות 35-39, שיעור ההצלחה עומד על 23%. בבנות 40 רק 16% הצלחה, 11% הצלחה בבנות 41, 8% הצלחה בבנות 42, 5% הצלחה בבנות 43 ו־3% הצלחה בבנות 44.
הנתונים הוצגו בשבוע שעבר בכנס של האגודה הישראלית לחקר הפוריות (איל"ה), ושם מציינים כי בנשים מתחת לגיל 35 הנתונים זהים לנתונים במדינות מערביות אחרות.
ישראל היא אחת המדינות היחידות בעולם שנותנת מימון ציבורי לטיפולי פוריות עד גיל 45. עוד עולה מהנתונים כי בשנים האחרונות יש עלייה מתונה במספר מחזורי הטיפול של 2.5%-3.5% בשנה, בהתאמה לעלייה בגודל ולצורכי האוכלוסייה.