מעבר לקטיעת הפעילות העסקית או לנזקי רכוש שונים, מצבי חירום שונים כמו המלחמה האחרונה בישראל בהחלט גורמים להרבה מאוד עסקים לחשב מסלול מחדש, כך שיצטרכו להתאים את עצמם לסביבה בלתי יציבה שכוללת בין היתר מצב כלכלי מורכב. הקושי בקבלת סחורות וסיפוק שירותים ללקוחות, הצורך להבטיח את בטיחותו של צוות העובדים המסור ועוד הם רק חלק קטן מהאתגרים שכל בעל עסק אמור לעמוד בהם בעת מלחמה. אז כיצד המלחמה משפיעה על חברות וארגונים בישראל וכיצד תוכלו להתמודד עם אותם קשיים ולהבטיח ככל הניתן פעילות עסקית רציפה גם בצל מצב חירום לאומי? ובכן, בכתבה זו, צוות המומחים שלנו החליט להסביר לכם כל מה שעליכם לדעת כל נושא זה וכל היוצא בכך.
תקופת מלחמה משנה הכל
לפני שאתם מחפשים אחר שירותי ייעוץ עסקי לחברות שיסייעו לכם להתמודד עם המצב, חשוב קודם לכן להבין כי פעילות עסקית בזמן מלחמה זו שגרה שונה לחלוטין שכן, גם שגרת החיים עצמם היא שונה באופן מוחלט משגרת חיי היום-יום הרגילה. במצבי חירום שכאלו, תחושת אי-ודאות והפחד שהיא מביאה איתה היא בעצם הגורם המרכזי – לא ניתן לחזות מתי תתקבל התראה, אילו אזורים יהיו נתונים תחת סכנה או מהם ההשלכות של הדבר באשר לחיי היום-יום. למעשה, בהינתן מצב של מלחמה, השגרה הרגילה, בה האדם מכיר היטב את סדר היום שלו ומכתיב עבור עצמו את קצב ההתנהלות – נקטעת בין רגע והופכת לכאוס מוחלט. לפתע גם פעולות שגרתיות ופשוטות למדי כמו ללכת לסופר לעשות קניות יכולות להפוך לאתגרים מורכבים, כאשר תחושת הסכנה היא חלק בלתי נפרד מהעניין. חשוב לציין כי ההבדלים בין שגרה רגילה לבין שגרה תחת מלחמה אינם באים לידי ביטוי רק במימד הפיזי שכן, הדבר מביא איתו גם השפעה נפשית אדירה על כל המעורבים – לצד כל אותן תחושות של דאגה ואי-יציבות, כולנו מתמודדים עם מתח רב, כך שהתמודדות עם שגרת מלחמה מצריכה גם התאמות מסוימות באורח החיים.
אז איך אפשר להתמודד עם אותם קשיים?
מלבד שכירת שירותי ייעוץ עסקי לחברות, קיימים מספר דגשים חשובים שיוכלו לסייע לכם להתמודד עם אותם קשיים אופייניים לשגרת מלחמה במרחב העסקי:
- תכנון מקדים – היערכות מראש עם תוכנית חירום עסקית שתרכז את כל הצעדים הדרושים בעת מצבי חירום, כמו למשל השגת מקורות מימון או אמצעי תקשורת בהם תשתמשו בהחלט תוכל לסייע לכם להבטיח פעילות עסקית רציפה גם בצל שגרת מלחמה.
- הכשירו את הצוותים שלכם – לצד תכנון מקדים, חשוב מאוד גם להכשיר את צוות העובדים שלכם להתמודד עם מצבים שלא תוכלו לצפות מראש, כך שתוכלו להמשיך ולספק את השירותים שלכם בצורה יעילה ומהירה גם תחת הלחץ האדיר ששגרת מלחמה טומנת בתוכה.
- שמרו על קשרי לקוחות – נצלו את הימים הקשים על מנת לשמור על קשר תדיר ופתוח עם קהל הלקוחות שלכם, זאת בנוסף לקשר רציף עם הספקים והשותפים האסטרטגיים שלכם. חשוב מאוד לחשוב על היום שאחרי, ולהבין כי גם במצבי קיצון שכאלו עליכם להמשיך לחשוב לטווח הארוך ולוודא כי בית העסק שלכם ערוך היטב. נוסף על כך, שיתוף פעולה הוא המפתח – כך שבמיוחד בעת מלחמה חשוב מאוד ליצור קשרים משמעותיים עבור בית העסק שלכם, כך שתוכלו להבטיח תמיכה רציפה ושיתוף פעולה שעשויים לסייע לכם לעמוד על הרגליים בתקופה מאתגרת שכזו.
- הסדירו את העניינים הפיננסים – על מנת להקל על ההתמודדות שלכם בתור בעלי עסקים בתקופה כל-כך קשה ומאתגרת, מומלץ מאוד להסדיר את ענייני הגבייה והפיננסים. לשם כך, רצוי לבדוק לגבי אפשרויות גבייה בנוסף לעריכת התאמה מחודשת למען התמודדות עם אתגרי תזרים מזומנים פוטנציאלים אשר עלולים לפקוד אתכם בתקופת משבר שכזו.
- ערכו התאמות טכנולוגיות – בדיוק כפי שמשבר הקורונה לימד אותנו, מצבי חירום באשר הם מאלצים אותנו לבחון אפשרויות אלטרנטיביות, כך שיהיה ניתן להבטיח פעילות רציפה ככל הניתן. על מנת להמשיך באותו תלם, מומלץ להבין עד כמה מהותי הוא הצורך במעבר לפתרונות דיגיטליים – בין אם מדובר על סליקה, מכירות, שיווק או אפילו תפעול – הרי שעליכם להתחיל לחפש אחר פתרונות שכאלו כדי שתוכלו להסתגל בקלות לשינויים.