מי מאיתנו לא נדרש מדי פעם להרים חפצים כבדים ולהעבירם ממקום למקום? בין אם במסגרת מעבר דירה, כחלק מהעבודה או עזרה לחבר, כולנו נאלצים מדי פעם לשנס מותניים ולהרים. זאת אולי נראית משימה קלה בהתחלה אבל, לעיתים קרובות אנחנו גורמים לעצמנו נזק ארוך טווח כשאנו ניגשים למשימה בצורה לא נכונה. אנשים רבים סובלים מתוצאות חמורות של הרמת משאות כבדים שהיו יכולות להימנע בעזרת שמירה על כמה כללים פשוטים.
במאמר זה תוכלו לקבל מידע שימושי ויעל על הנזקים שנגרמים מהרמת משאות כבדים בצורה לא נכונה וכיצד ניתן לטפל בהם. כמו כן, במאמר יפורטו טיפים שיסייעו לכם להרים משאות כבדים בצורה נכונה ובריאה לגוף.
נזקים הנגרמים כתוצאה מהרמת משאות כבדים באופן לא נכון
הרמה לא נכונה של משאות כבדים עלולה לגרום לפציעות כדוגמת נקע, מתיחת שריר או רצועה בגפיים העליונות או בגב, כאבי פרקים, כאבי צוואר ובעיות בעמוד השדרה. כאבים בגב התחתון נפוצים מאוד בקרב מי שמרימים משאות כבדים במסגרת עבודתם, אך יכולים להופיע גם בעקבות הרמה לא נכונה אחת. יתכן שאחרי הרמת משא כבד, תתחילו לחוש מתח בגוף, בעיקר באזור הגב התחתון. אל תתעלמו מהכאב שכן המצב יכול להחמיר ללא טיפול מתאים.
טיפול והחלמה
ניתן להקל על כאב שאינו חמור בימים הראשונים על ידי מנוחה, קירור של האזור הכואב ושימוש במשככי כאבים. במידה והכאב לא עובר או מחמיר, יש לפנות לקבלת יעוץ רפואי. לאחר האבחון, הרופא יתאים את הטיפול הרצוי לסוג הפגיעה, לרוב שילוב של טיפול תרופתי ופיזיותרפיה שתכלול מסאז', מתיחות ותרגילי חיזוק. יש להקפיד על הנחיות הרופא על מנת להגיע להחלמה מלאה.
כיצד להרים משאות כבדים בצורה נכונה
פציעות הן לא גזרת גורל וניתן בהחלט להימנע מהן על ידי מספר צעדים פשוטים. ראשית, יש לבדוק את משקל החפץ אותו נדרשתם להרים. ניתן לעשות זאת על ידי גרירתו לצדדים וקדימה ואחורה בתנוחת כריעה. אם אתם מתקשים להזיז את החפץ בצורה זו, זה סימן שהוא כבד מדי עבורכם ותצטרכו עזרה של אדם נוסף.
כאשר אתם ניגשים להרמת המשא הכבד, הקפידו את השלבים הבאים:
ראשית, וודאו כי אתם עומדים בצורה יציבה כשהרגליים במרחק רוחב הכתפיים.
שמרו על גב וצוואר ישירים מבלי להתכופף מעל החפץ.
כופפו את הברכיים וכרעו מטה לכיוון בסיס החפץ, תוך כדי הפניית מבט קדימה ושמירה על גב ישר.
לאחר מכן, אחזו בחפץ בצורה יציבה בשתי הידיים, רצוי בחלק התחתון, אם זה אפשרי.
שמרו על החפץ קרוב לגוף ודחפו את הרגליים כלפי הרצפה על מנת להתרומם.
לאחר שהרמתם את החפץ, לכו בזהירות מבלי למהר תוך שמירה על החפץ קרוב לגוף. בהנחת החפץ על הרצפה אין לכופף את הגב, אלא להשתמש באותה הטכניקה בה השתמשתם להרמת המשא – כריעה בגב ישר ומבט קדימה תוך כדי הנמכת הברכיים עד להנחת החפץ על הרצפה.
שימוש בטכניקת הרמה נכונה מוריד משמעותית את הסיכון לפציעות בכלל ובגב התחתון בפרט. יתרון נוסף של הרמה נכונה הוא שהיא מחזקת את השרירים הדרושים להרמת חפצים ובכך מונעת את הפציעה הבאה ומשפרת את הכושר הכללי.