לאור מגמת העלייה החדה בהרגלי צריכת היין והאלכוהול, בכמות ובאיכות, בתקופה האחרונה: רשת "אושר עד" משיקה מגוון יינות פרימיום – "אושר יין ואלכוהול" – שמציע סוגיי יינות פרימיום של יקבים בלעדיים מקומיים ומהדורות מיוחדות של יקבי בוטיק נוספים.
"אושר עד" הופכת לרשת שיווק המזון היחידה בישראל המציעה מותגי יין ואלכוהול פרימיום Value for Money – במחיר הזול בכ-50-30% משאר השוק – מתוך הבנה שצרכן האלכוהול הישראלי מודע ליינות הפרימיום, דורש אותם ורוצה אותם נגישים במקום אחד
רשת "אושר עד" במהלך אסטרטגי של מחיר, איכות ומגוון, המשנה את שוק צריכת היין ואלכוהול הפרימיום בישראל. הרשת תציג מגוון "אושר יין ואלכוהול" שנמצא בכל 20 סניפי הרשת ברחבי הארץ, בהם היא תציע לקהל הרחב יינות ומשקאות אלכוהול מובחרים במחירים הטובים ביותר בשוק, ללא תחרות.
עידן גורן מנכ"ל אושר עד: "בתקופה האחרונה אנחנו מזהים שינויים בהרגלי הצריכה של מוצרי האלכוהול האיכותי ויינות הפרימיום בייחוד אילו המקומיים, לנוכח העובדה כי יותר מ-60% מרכישות היין והאלכוהול מתבצעות ברשתות השיווק בחרנו להוביל מהלך שמנגיש את אותם מוצרים איכותיים, מקומיים במחירי אושר עד ללקוחות שלנו".
ב"אושר עד" מגוון יינות של יקבים מקומיים בלעדיים בהם – יקב הרצברג, יקב פאר, יקב צוובנר, יקב וייס, יקב אהרונוף, יקב תל מרשה, יקב סמבטיון, יקב שמאי, יקב רביב ויקבבראון.
כמו כן, יקבי בוטיק נוספים יצרו מהדורות מיוחדות – יקב תניא, יקב יהודה, יקב חירות, יקב אור הגנוז, יקב שילה, יקב עמק יזרעאל, יקב לה פורה בלאנש, יקב טברנקל, יקב יפו, יקב גוש עציון, יקב גת שומרון, יקב יתיר, יקב כרמל, יקב סגל, יקב מצודה, יקב קטלב, יקב בית אל, יקב לואיס פסקו, יקב דרימיה, יקב שאטו רמו ויקב 1848.
הרשת מציגה מגוון רחב של יינות מהשנים 2014-2021, סוגים שונים כגון קברנה סובניון, מרלו, קברנה פרנק שיראז ועוד טובים ומובחרים.
בין יקבי הבוטיק הבלעדיים שישווקו ב"אושר יין ואלכוהול":
יקב גת שומרון
בהרי השומרון פזורות גתות עתיקות המעידות על תעשיית יין מפותחת בימים עברו. אחת מהן נמצאת במרכז היישוב קרני שומרון. בשובנו לנחלת אבותינו אנו מחדשים מסורת זו כמאמר הנביא ירמיהו: "עוד תטעי כרמים בהרי שומרון". היין מופק מענבים מכרם יחידני, תסס על שמרי הבר. יין מרוכז ומורכב בעל ארומות עשירות עם סיומת ממושכת ונעימה. היין מתבגר בחביות עץ אלון צרפתיות לתקופה של 48 חודשים. היין ימשיך וישתבח עשור ויותר משנת הבציר.
יקב צוובנר
יקב משפחתי קטן הממוקם גבוה בהרי יהודה בנפת בית לחם. בבעלות המשפחה כרם "קופיץ" (שנקרא כך בשל צורתו הייחודית) ובו ניטועים 7 זני ענבים מהם מיוצרים יינות היקב. בצוובנר מייצרים 4 סוגי יין באופן קבוע בסך של כ-7,000 בקבוקים לשנה. יוסי צוובנר הוא שף ומסעדן מוערך אשר עבד עם מיטב השפים בארץ ובעולם המתמחה בבישול ארץ-ישראלי. את שתי התשוקות הללו, יין ואוכל, מחברים בצוובנר לחוויה קולינרית ייחודית הכוללת ארוחת טעימות מוקפדת בהתאמה אישית המלווה ביינות היקב.
יקב שמאי
יקב שמאי שוכן בכפר שמאי באזור מרום הגליל שבגליל העליון. היקב מייצר כ-10,000 בקבוקים בשנה.
יקב רביב
הכרם ממוקם במושב נס הרים, על פני שטח של 10 דונם בגובה של 650 מטר, ומייצר כ-5,000 בקבוקים בשנה.
יקב גוש עציון
יקב גוש עציון הוא חלום משפחתי שהתגשם וממשיך להתגשם מידי יום.
תחילתו של היקב בשיח פטל בגינה, ממנו החלה המשפחה להכין יין וליקרים בתחילת שנות התשעים. לאט לאט החלה המשפחה לטעם כרמים בגוש, ויחד עם קיבוצי הסביבה ניטעו למעלה מ-1,000 דונם כרמים בגוש עציון – אזור פסגות הרי יהודה שמתנשא לגובה 900-1,000 מטר.
החל משנת 2005 היינות מיוצרים ביקב שבצומת הגוש, ובו מרכז מבקרים, מסעדה וגן אירועים.
היקב זכה בעשרות פרסים בינלאומיים, והוא רואה לו למטרה להשיב לאזור היין העתיק בישראל את תפארתו העתיקה וזאת באמצעות הקפדה על שימוש בענבי האזור, וייצור היין תוך הקפדה על ערכי מצוינות והקפדה.