תקציב המדינה לשנת 2021 יעמוד על כ-432.3 מיליארד שקל וב-2022 על כ-452.5 מיליארד שקל. בשנת 2021 יעמוד הגירעון על 6.8% וב-2022 על 3.9%. בשנת 2022 תקציב החינוך יעמוד על כ-69.7 מיליארד שקל תקציב הבריאות יעמוד על כ-44.8 מיליארד שקל, ותקציב מערכת הביטחון יעמוד על כ-73.3 מיליארד שקל. כמו כן, תקציב פיתוח התחבורה יעמוד על כ-36.1 מיליארד שקל, תקציב משרד הרווחה והרשות לזכויות לניצולי שואה על כ-14.9 מיליארד שקל ותקציב מערך ההשכלה הגבוהה יעמוד על כ-12.3 מיליארד שקל.
מליאת הכנסת אישרה הלילה בקריאה ראשונה את תקציב המדינה והתוכנית הכלכלית לשנים 2021-2022, התקציב כולל, בין היתר, תוספת של 2 מיליארד שקל למשרד הבריאות לבסיס התקציב, תוספת של 700 מיליון לבסיס התקציב של משרד הרווחה מהם 100 מיליון שקל יוקצו לטובת המאבק באלימות במשפחה וכ-50 מיליון שקל לביטחון התזונתי, תוספת של 1 מיליארד שקל למשרד החינוך- 700 מיליון שקל מהם לבסיס התקציב ו-300 מיליון שקל לפרויקט מיוחד לצמצום פערים בין פריפריה למרכז, תוספת תקציב של 1 מיליארד שקל למשרד לביטחון פנים, כולל הגדלת סד"כ המשטרה ב-1,100 שוטרים.
עוד כולל התקציב תוספת של 1.5 מיליארד שקל לאזרחים ותיקים הזכאים להבטחת הכנסה במטרה להבטיח להם הכנסה בגובה 70% משכר מינימום, תוספת 300 מיליון שקל למענק השנתי לניצולי שואה, כך שהמענק יגדל בכ-2,500 שקל ויעמוד על 6,500 שקל לכל זכאי, תוספת של למעלה מ-1.8 מיליארד שקל לנכים, תוספת של 1 מיליארד שקל לנכי צה"ל, 100 מיליון שקל לתוכנית "ממדים ללימודים"- שנועדה לממן לימודי תואר ראשון לחיילים קרביים וחיילים בודדים שסיימו את שירותם המלא, תקציב למיגון הצפון בעלות של 5 מיליארד שקל ל-10 שנים ואישור להקמת שני בתי חולים חדשים בבאר שבע וקריית אתא.
הצעות ההחלטה שאושרו כחלק מהתוכנית הכלכלית מכוונות לטיפול בבעיות המבניות של המשק, ומתמקדות בכמה עקרונות מרכזיים: עידוד תעסוקה והשקעה בהון האנושי בין היתר על –ידי שילוב אוכלוסיות, הרחבת ההשתתפות בתעסוקה ועוד; פיתוח תשתיות בעולמות התחבורה, הדיור, האנרגיה והטכנולוגיה; ויצירת תנאים תומכי צמיחה במגזר הפרטי והממשלתי דוגמת טיפול ברגולציה, תחרותיות, שדרוג שירותים ציבוריים, ייעול המגזר הציבורי ועוד.
להלן עיקרי הרפורמות שאושרו בקריאה ראשונה:
- העלאת גיל הפרישה לנשים
- הפחתת יוקר המחיה – עידוד ייבוא ורפורמה בתקינה
- תכנית לצמצום הרגולציה במשק
- קידום התחרות בכשרות
- מעבר לאנרגיה ירוקה
- ייעול מנגנון הבטחת היציבות בתשואות קרנות הפנסיה
- תוספת לגמלת השלמת הכנסה לאזרחים ותיקים
- העלאת קצבאות הנכות
- ניהול ביקושים בתחבורה ופתרונות תחבורה לטווח הקצר
- חוק המטרו
- קידום שכירות ארוכת טווח
- הסבת משרדים למגורים
- קידום תשתיות תקשורת מתקדמות
- האצת עבודות הפיתוח בתכניות למגורים
- בנקאות פתוחה לעידוד התחרות בשוק הפיננסי
- הרפורמה ברישוי עסקים
- רפורמת רישוי עצמי
- הסדרת והפחתת הרגולציה בתחום כיבוי האש
- קידום דיגיטציה ממשלתית
- ייעול מערכת המשפט ויישום היוועדות חזותית
- שינויים מבניים במשק הגז
- הרפורמה בניקוז
- הקלות בהפעלת מעונות יום
- עידוד התחדשות עירונית
- ניכוי במקור של מס יסף
- הכנסות מצטברות – מיסוי רווחים כלואים
- מניעת הונאה בתחום הדלק
- הסדרת מיסוי שותפויות וקרנות השקעה
- תיקון חקיקת הלוואות לדיור
שר האוצר, אביגדור ליברמן: "זה הוא יום חג, אחרי שלוש שנים וחצי, מעבירים בבית הזה תקציב בקריאה ראשונה. היום הזה מסמל יותר מכל את תום עידן הטירלול ואת החזרה לנורמליות. זו ההוכחה שהממשלה הזאת מתפקדת ואנחנו חזרנו לחיים שיגרתיים כפי שמצופה מאיתנו. התקציב שהעברנו הוא התקציב הכי חברתי בתולדות מדינת ישראל והוא מבטיח צמיחה ובוסטר אמיתי לכלכלה ולמשק".
מנכ"ל משרד האוצר, רם בלינקוב: "תקציב המדינה לשנים 2021-2022 שאושר היום בקריאה ראשונה בכנסת הוא תקציב עם בשורה ענקית שלא היתה כדוגמתה זה שנים. התקציב הכרחי לצורך המשך התאוששות המשק ממשבר הקורונה. בעזרת התקציב והרפורמות הנלוות אליו נוכל להמשיך לייעל את המשק כך שמגמת הצמיחה וההתאוששות תואץ ובמקביל תמשיך מגמת צמצום הפערים החברתיים בישראל. אני רוצה להודות לעובדי משרד האוצר על העבודה וההירתמות המשותפת לצורך העברת התקציב".
הממונה על התקציבים, יוגב גרדוס: "עברנו עוד צעד משמעותי לאישור תקציב המדינה. בתקציב לשנים 2021-2022 יש השקעה משמעותית בתחומים חברתיים לצד השקעה במנועי צמיחה ופיתוח המשק שיאפשרו למשק הישראלי להתאושש ממשבר הקורונה, חזק יותר ומהר יותר. יש רפורמות חשובות בתחום התשתיות, יוקר המחיה, התעסוקה והפריון. ציבור רחב מאוד בישראל ייהנה ישירות מהתקציב הזה. אני רוצה להודות לעובדי ועובדות אגף התקציבים ולשאר השותפים שעבדו לילות כימים לטובת העברת התקציב".