ניתן לומר ללא כל עוררין כי כלל האוכלוסיות ברחבי העולם עברו מגוון שינויים והתפתחויות אישיות משמעותיות במהלך השנים האחרונות, בכל הנוגע למזון. שכן לפני שנים רבות האדם היה צד ומלקט את מזונו, והיה ניזון מכל אשר הצליח למצוא מסביב. לאחר מכן החלה התפתחות בחקלאות ברחבי העולם, ובמהלך שנים ממושכות כלל האוכלוסיות היו מגדלים את הפירות, הירקות והבשר שלהן, עבור עצמן. בעזרת המהפכה התעשייתית עולם ייצור המזון הפך לתעשייה המונית אשר חוסכת לנו את הצורך בגידול עצמאי.
ניתן לומר כי היום כל אחד יכול להתעסק במגוון תחומים על פי רצונו, ולאחר סיום יום העבודה לגשת למכולת, לסופר או לחילופין למסעדה הקרובה לביתו, ולרכוש חומרי גלם או מזון מוכן. אנו בתור אזרחים לוקחים את הנושא כמובן מאליו, אך אפשר לומר כי מאחורי הקלעים ישנו עולם שלם ומורכב הרבה יותר, וכאן נכנס תפקידו של יועץ מזון .
תכנון ופיתוח פסי ייצור ומוצרים חדשים
אחד הדברים המתקשרים באופן ישיר לתעשיית הנדסת המזון הקשורים בפיתוח של פסיי ייצור של מוצרי מזון חדשים. יועץ מזון למעשה עוזר בתהליך הקידום במספר דרכים שונות ומגוונות, ביניהן הוא חושב על הרכיבים המרכיבים את המזון ועל התפקיד העיקרי שלהם תוך שאילת השאלות – האם מדובר במרכיבים מזינים? איזה מהם גורמים לטעם? איזה חלק מהמרכיבים עוזרים לשמור על המזון לאורך פרק זמן ממושך? וכן הלאה וכן הלאה. לאחר שמחליטים על המרכיבים הסופיים המרכיבים את המוצר, על יועץ המזון לתכנן את פס הייצור. גם בתהליך זה ליועץ המזון תפקיד בעל משקל משמעותי ביותר בין אם מדובר בבחירת התהליכים השונים ובין אם מדובר בבקרת איכות והיגיינה. מגוון השלבים השונים של הייצור כמו כן גם צריכים להתאים לסוג בית העסק.
הענקת רישיון וליווי לעסקים חדשים
אפשר לומר באופן חד משמעי כי הקמת עסק בתחום המזון הינה פעולה מעט מורכבת המתלווה לתחרות אינסופית. בין אם מדובר בהקמת מסעדה, מטבח ביתי עם שירותי שילוח או לחילופין מפעל שמעוניין בייצור המוני. יש לציין כי הרגולציה בתחום המזון במדינת ישראל מחמירה ביותר וכמו כן, כמובן שכל בעל עסק מעוניין בתוצר הסופי האידיאלי ביותר שהוא מסוגל להעניק לקהל לקוחותיו. יועץ מזון בקיא במגוון הדרישות והנהלים הרגולטוריים ועל כן, באמצעות ניסיון וכישורים רלוונטים מכיר יועץ המזון את מגוון הפתרונות השונים יחד עם האפשרויות העומדות לרשותכם, בהתאם לסוג העסק אותו אתם מעוניינים להקים. מדובר למעשה בתהליך קריטי על מנת לקבל את הרישיון, וכמו כן גם בכדי לוודא כי בית העסק שלכם אכן עומד בסטנדרט הגבוהה ומעניק לסועדים שלו אוכל איכותי שעומד בכלל התקנות.