פסטיבל "מהחממה לצלחת" שמובילות המועצות האזוריות ערבה תיכונה והערבה הדרומית, יציין את שנתו החמישית השנה באירוע שעושה הרבה כבוד לחקלאות ולתוצרת המקומיים ויתקיים בימים חמישי-שבת, 20-22.2.25.
השנה יתפרס הפסטיבל על פני 170 קילומטרים של טעמים, ריחות וחוויות, ממושב עידן שבצפון ועד קיבוץ אילות שבדרום ויציע מגוון רחב של חוויות קולינריות לכל הגילאים.

השפים רז רהב ואוהד לוי בארוחה משותפת בפארק תמנע, השפית איתיאלה עם השפים הלל גרדי ויריב איתני בארוחה משותפת, השפים המקומיים שיבשלו הישר מהחממה לצלחת, סיורים במזקקות ובחממות, ארוחות בוקר מהחממות במתחמי הלינה באזור, טעימות יין וסיורים קולינריים וחקלאיים – כל אלה ועוד יחכו לכם בפסטיבל "מהחממה לצלחת" – האירוע הקולינרי של הערבה. אירועי הפתיחה יתקיימו ביום חמישי במושב ספיר ובפארק תמנע.

אירוע הפתיחה של הפסטיבל יתקיים ביום חמישי במקביל במושב ספיר (בשעה 19:00) ובפארק תמנע (בשעה 20:00), כאשר בספיר יארחו אתכם השפים זוכי מאסטר שף איתיאלה היאט ("הטראק של איתיאלה") והלל גרדי (שף ורועה צאן) ויחד איתם יריב איתני (Route 90) לערב שמחבר בין יצירתיות ושורשיות עם תוצרת חקלאית טרייה מהמשקים הסמוכים. בפארק תמנע יחכו לכם השפים רז רהב (OCD) ואוהד לוי, (לשעבר "מאמו") באירוע חגיגי ואלגנטי אל מול נוף האגם והרי תמנע המרהיבים. כמו כן, בימי הפסטיבל מלון SIX SENSES בשחרות, בהובלת השף דוד ביטון, יפתח את שעריו ביום שישי למבקרי הפסטיבל ויארח לארוחת בוקר הישר מהחממה לצלחת וכן מתחם האירוח החדש MOA בסמוך לצופר.

הפסטיבל מתקיים בעונתה היפה של הערבה, בה החממות מלאות ושופעות בתוצרת מקומית, נופי החורף המדבריים מזמנים זמן מושלם גם לטיולים ולהיכרות עם הא.נשים שהופכים את הערבה לאזור כה מיוחד. במסגרת הפסטיבל השנה תוכלו להתארח אצל השפים הביתיים המקומיים, ביניהם, שף יונתן דהן שיתארח במתחם הצימרים נוף צוקים, שף רוברט ביטון בקיבוץ אליפז ושף ינון בארי בפארן. כמו כן יתקיימו סדנאות וסיורים בהם סיור קולינרי מיוחד בהדרכת המנהל הקולינרי של הפסטיבל, דוד קישקה, סדנת צילום אוכל בסמארטפון עם אשת התוכן אפרת ליכטנשטט, ארוחות בוקר בגינות ירק וסיורים קולינריים בחממות, סיורים חקלאיים בחוות, סדנאות קוקטיילים, שווקי איכרים וגלידה יטבתה עם טעמים מיוחדים "מהחממה לצלחת" שייוצרו במיוחד עבור הסופ"ש של הפסטיבל.



סופ"ש" מהחממה לצלחת" מתקיים בתמיכת ארגון הצלת המזון "לקט ישראל", אשכול נגב מזרחי, משרד התיירות וקרן מיראז' ישראל.