רבים מעוניינים להכנס לתחום הפיננסי כתחום לימודים עיקרי. שני מושגים שקצת מבלבלים בהתחלה ומהווים תחומים נפרדים הם לימודי חשבונאות ולימודי כלכלה. במאמר זה ננסה לעמוד על ההבדלים ביניהם בקצרה ולהכיר כל תחום על מנת שתוכלו למצוא את הכיוון התעסוקתי המתאים ביותר עבורכם.
לימודים תאורטיים מול לימוד מעשי
לימודי הכלכלה מעניקים ראיה רחבה ברמת המאקרו על התהליכים השונים של ניהול משאבי ברמות שונות – החל מהאינדיבידואל וכלה בארגונים ובמדינות. כלכלנים מזהים מגמות ופועלים לפיהם או כותבים המלצות לפעולה ולכן הלימודים הם תאורטיים יותר. בתחומי החשבונאות – כמו הנהלת חשבונות, חשבות שכר, מימון, השקעות והכרות עם מדיניות המיסים, הלימודים הרבה יותר מעשיים. העוסקים בחשבונאות עובדים בארגונים השונים בביצוע מטלות חשבונאיות שונות – החל מהפקת קבלות ודו"חות כספיים, חישוב המשכורות ועד ליעוץ בתחומים מורכבים יותר כמו השקעות ומימון.
אפשרויות תעסוקה
לימודי חשבונאות פותחים דלתות בישראל כמעט לכל חברה. חשבות שכר וניהול הדוחות הכספיים והשנתיים תוך חישוב כדאיות השקעה נדרשים בארגונים קטנים, בינוניים וגדולים. לעומת זאת, התחומים הכלכליים זוכים ל"זוהר" רב יותר בתעשייה אך משמשים בעיקר בארגונים גדולים או כיעוץ בתחום המדיני. נגלה, כי כלכלנים יעסקו בעיקר בתחום התיאורטי ויוכלו להמליץ על מגמות בבנקים וגופים פיננסיים בעוד רואי החשבון יעבדו לאורך כל השנה בפירמות פרטיות או במשרות קבועות בארגונים.
לימודי המשך בתחומי החשבונאות והכלכלה
את שני התחומים אפשר לחזק בעתיד באמצעות לימוד לתארים והסמכות נוספות. בחשבונאות ניתן להמשיך לתואר שני ולהתמחות באקטואריה, מקרקעין, מימון או ניהול חשבונאי. כמו כן אפשר להתקדם הלאה גם בתחום המיסוי ולייעץ ללקוחות בתחום. לימודי הכלכלה יכולים להוביל להתמחות בארגונים פרטיים וממשלתיים, לשילוב עם מנהל עסקים ואף להשתתפות כחברי דירקטוריון בעתיד. בנוסף, ניתן להמשיך ללימודי תואר שני בכלכלה ולהמשיך לעסוק בתחום באופן תיאורטי או ללמדו בצורה מקצועית באקדמיה.
לסיכום, שני התחומים הן חשבונאות והן כלכלה פותחים מגוון הזדמנויות במגוון רחב של גופים פרטיים וממשלתיים ברחבי הארץ. אם אתם מחפשים פרקטיקה מעשית יותר לימודי חשבונאות יתאימו לכם ואם אתם יותר מתחברים לפן התיאורטי לימודי הכלכלה עשויים להיות המסלול העדיף עבורכם.