התשובה: כולם הגיעו לכנס גדול שהפיקה כללית סמייל לרופאי הילדים || מאות רופאי שיניים לילדים של כללית סמייל הגיעו לכנס גדול בנושא חרדה דנטלית בקרב ילדים שהתקיים באולמי לאגו בראשון לציון.
חרדה דנטלית או בעגה מקצועית דנטופוביה, היא פחד לא רציונלי או לא פרופורציונלי מרופאי שיניים ומהטיפולים השונים ברפואת שיניים, הנגרם לרוב עקב חוויה שלילית שאותה עבר המטופל עצמו בגלל טיפול שגרם לכאב ולחילופין, מחוויות שסופרו לו על ידי אחרים וכלל לא עבר בעצמו, לפעמים יתכן פשוט בגלל רופא שלא היה מספיק אמפטי. אצל ילדים יש עוד מגוון סיבות להופעה של חרדה דנטלית, ביניהן, חרדה של ההורים שמעבירים לילדם, גם אם באופן לא מודע.
על מנת לסייע לרופאי השיניים לילדים להתמודד עם החרדה בקרב הקטנטנים, שכן פוגעת בשיתוף הפעולה וכך ביכולת לטפל באווירה נעימה או לטפל בכלל, הפיקה רשת כללית סמייל כנס עם מרצים מתחומים שונים שהעניקו כלים ותובנות שיוכלו לסייע לייעל את הפחתת החרדה.
את הכנס פתחה ד"ר רולי ברקוביץ, אחראית תחום רפואת שיניים לילדים בכללית סמייל וזו שניצחה על הפקת הכנס ובחירת התכנים. לדבריה :"לרופאי השיניים ישנן משימות נוספות חשובות מלבד לטפל במקצועיות במטופלים הצעירים ובראשן, לבסס תקשורת מיטיבה עם הילדים וההורים, להפחית חרדות, לבנות קשר בין הרופא לילד ולקדם רפואה מונעת. מטרת הכנס היא להעניק לרופאים כלים להתמודדות הן עם ילדים בעלי חרדה דנטלית והן עם ילדים שמגיעים לראשונה לרופא השיניים".
לאחר דבריה של ד"ר ברקוביץ, החלה סדרת הרצאות כאשר הראשונה הייתה זו ד"ר לימור בר אפטר, פסיכולוגית קלינית מומחית שדיברה בנושא התמודדות עם חרדה דנטלית אצל ילדים עם הפרעות קשב וריכוז. לאחר מכן היה זה ד"ר מוטי לוי, הרופא הראשי של כללית רפואה משלימה, שדיבר על הצורך בהבנת הילד כמפתח לטיפול שיניים מוצלח ופירט על טיפולי רפואה משלימה שיכולים לסייע בהפחתת החרדה ולטפל בתופעות של חוסר קשב וריכוז ובכך להשיג שיתוף פעולה מוצלח יותר.
כמו כן, דיברה יעל נקש, ליצנית רפואית, שנתנה כלים מעשיים לטיפול בילדים והראתה כיצד ניתן "לשבור את הקרח" מול הילד וההורה בטכניקות פשוטות של הומור מקרב. ד"ר שגית ניסן הרחיבה על טכניקות לביצוע צילומי רנטגן לילדים, ד"ר שלמה אלבחרי הרחיב אודות אלחוש מקומי לילדים, ד"ר נאדר אבו באכר, הרחיב על ניהול התנהגותי מוסכם, ד"ר יאיר שווימר, נתן דוגמאות כיצד להעלות את שיתוף הפעולה מצד הילדים וד"ר עינת דיוויס דיברה על ההורים כמפתח לטיפול מוצלח. מי שנעל את הכנס היה זה פרופ' עמוס רולידר שבשנינותו וההומור המאפיין אותו, הרחיב על תובנות שונות עבור הרופאים כאשר אחד המסרים היה כי הרופא הוא שצריך לקחת את השליטה בדומה לגננת שלוקחת שליטה במרחב של הגן. כמו כן, דיבר על חשיבות עיצוב המרפאה כך שתהיה ידידותית ומזמינה לילדים.
לדברי ד"ר חגי סלוצקי, הרופא הראשי של כללית סמייל: "רשת כללית סמייל פועלת רבות על מנת לפחית את החרדה הדנטלית בקרב הילדים הן בכדי להפוך את חווית הטיפול לנעימה יותר והן על מנת להשיג שיתוף פעולה עם רופאי השיניים וכך ליהנות מטיפול מהיר יותר תוך הפחתת התערבויות פולשניות.
המרפאות מעוצבות באופן מותאם לילדים, במרבית המרפאות אנו משתמשים בהסחה אורקולית, הידועה כמפחיתה חרדה דנטלית בקרב ילדים ומשפרת את שיתוף הפעולה עימם. רופאי הילדים שלנו הינם בעלי גישה ייחודית לילדים, עם יכולת להבין ולהכיל את הקשיים. מלבד הלימודים והשתלמויות בנושא העבודה עם ילדים, התחלנו סדרת סדנאות ליצנות רפואית לרופאים המלמדת אותם כיצד להשתמש בשפה ובדימויים המותאמים לילדים ושימוש בטכניקות וכלים לתקשורת מקרבת עם הילדים".