לפני שנוסעים לחו"ל, מומלץ להצטייד במטבע חוץ. אז איפה תוכלו לרכוש מטבע חוץ?
אנחנו מזמינים אתכם להמשיך בקריאה ולקרוא על האפשרויות לרכישת מטבע זר ועל אופן השימוש בו בחו"ל. מוכנים? אנחנו מתחילים!
איפה רוכשים מט"ח בארץ?
האפשרויות הם די מגוונות ותוכלו לרכוש מט"ח בבנקים, בצ'יינג'ים, בחברות המספקות שירותי המרת מט"ח ובבנק הדואר. נרחיב על כל אחת מהאפשרויות:
-בנקים – מרבית האנשים מעדיפים לרכוש מט"ח בבנקים ומדוע? כי ככה אפשר להיות בטוחים שהכסף לא יהיה מזויף. לא חייב להגיע פיזית לבנק והתהליך הוא מאוד פשוט וניתן לעשות אותו באמצעות האפליקציה או אתר האינטרנט של הבנק. את הכסף יהיה אפשר לאסוף ביום הטיסה בדלפקי הבנק הנמצאים בנתב"ג. כאן נציין שאפשר גם לשלם על הרכישה בתשלומים.
-צ'יינג'ים – מומלץ לבדוק שהצ'יינג', פועל ברישיון משרד האוצר. הדבר מבטיח שיש עליו פיקוח. את המט"ח, ניתן לרכוש במזומן או באמצעות כרטיס אשראי. היתרון ברכישת מט"ח מהצ'יינג' הוא בכך שיש סוגים רבים של מטבעות חוץ שניתן לרכוש וכמו כן שערי המטבעות נמוכים מאלו המוצעים בבנקים. כמו כן, אפשר גם להתמקח על שער המטבע ולהוזיל עוד יותר את שער ההמרה.
-חברות פרטיות מומלצות המספקות שירותי המרת מט"ח – לדוגמה, שירות המרת כספים מבית מאור. החברה פועלת בפיקוח משרד האוצר וניתן להמיר את כל סוגי המטבעות ואפשר לרכוש מט"ח באמצעות כרטיס האשראי ולפרוס לתשלומים. שער החליפין הוא נמוך משמעותית מהשער המוצע בבנקים, בבנק הדואר ובצ'יינג'ים.
-בנק הדואר – ניתן לרכוש מט"ח באמצעות כרטיס אשראי ולחלק לתשלומים. לא ניתן לרכוש כל מטבע חוץ אלא רק מטבע מסוג דולר, אירו וליש"ט. אין תשלום עמלה וברכישה של מעל 800 דולר/אירו/ליש"ט, הלקוח יהיה זכאי להנחה.
איך מומלץ לקנות בחו"ל?
כדאי להשתמש בכסף המזומן שרכשתם בארץ. כמו כן, אם אתם מעדיפים תשלום בכרטיס אשראי, אז שימו לב שהכרטיס צריך להיות בינלאומי. מבחינת עמלות, אתם תשלמו כ-3 אחוז על כל רכישה שתבצעו בחו"ל. זאת אומרת שאם רכשתם בחו"ל בסכום של 1000 שקלים, העמלה תהיה בגובה של 30 ש"ח. אגב, אם אתם חברים בכל מיני מועדונים, יהיו לכם הנחות על העמלות.
לקנות עם כרטיס נטען
עוד אופציה מצוינת שניתן להשתמש בה לרכישות בחו"ל היא הכרטיסים הנטענים של בנק הדואר. אתם יכולים לטעון אותם ביורו, ליש"ט או בשקלים. עלות הנפקת הכרטיס עומדת על 45 ש"ח, אותם תשלמו בתשלום חד פעמי. אם נגמר לכם הכסף בכרטיס ותרצו להטעין אותו שוב, אז תצטרכו לשלם עמלה של 1 אחוז מסכום הטעינה.
לקנות עם חשבון מט"ח בבנק
יש כאן יתרון גדול שכן אתם לא תשלמו עמלת המרה. מה שכן, הדבר מומלץ רק אם כל התשלומים שיהיו לכם בחו"ל יהיו באותו המטבע שיש לכם בחשבון. אם תבחרו לשלם כל פעם במטבע אחר, הרי שהדבר לא יהיה משתלם ותצטרכו לשלם עמלות המרה גבוהות.