שותפים לדרך – מפכ״ל המשטרה ועשרות שוטרים ושוטרות נטלו חלק במסע לציון עלייתם לארץ ישראל של יהודי אתיופיה. המפכ״ל: ״מצדיע לכם בשם העם בישראל״.
שוטרי משטרת ישראל השתתפו אמש, בצעדה לילית בעקבות יהודי אתיופיה אל עבר הר הזיתים. צעדה זו שיקפה את המסע הארוך של קהילת יהודי אתיופיה מסודן אל עבר החלום הגדול לעלות לארץ ישראל. מסע לחיזוק הזיקה לירושלים, להבנת חשיבות קבלת האחר וקירוב השונה. כלל המשתתפים בצעדה זו שמעו את סיפור המסע מפי אנשי הקהילה, במטרה לתאר ולהמחיש את הקשיים הרבים שהיו במהלך מסעם לארץ ישראל.
במשטרת ישראל משרתים כ-1000 שוטרים ושוטרות בני העדה האתיופית, מתוכם 60 קצינים ו-13 עורכי דין המשרתים בתביעה המשטרתית.
לפני כשלוש שנים יצאה משטרת ישראל גם היא למסע, שנועד לחזק את הקשר והאמון בין המשטרה לקהילה. בשנת 2015 הוקם במשטרה צוות היגוי משותף לקהילה ולמשטרה, תוך בניית תכנית סדורה לחיזוק ואמון ויצירת שיתופי פעולה.
מפכ״ל המשטרה, רנ״צ רוני אלשיך אמר: ״הכמיהה והגעגוע לירושלים, היו הלב הפועם של הקהילה היהודית באתיופיה משך אלפי שנים. בהגיעם לסודן, התגוררו יהודי אתיופיה במחנות פליטים חודשים ארוכים, לעיתים אף שנים. לא בכדי הוכרז יום ירושלים, כ״ח באייר, לפני שנים אחדות כיום הזיכרון הממלכתי לכ-4000 מיהודי אתיופיה שנספו בדרכם לירושלים, עיר אליה נשאו עיניים במשך מאות שנים, במדבריות סודן. כינונו של יום אזכרה רשמי לנספים, הוא תחילתו של תהליך ארוך של היכרות של כלל החברה הישראלית עם תרבות יהודי אתיופיה, ושל ההכרה בתלאות הנוראות שעברו״.
על הקשר של המשטרה עם הקהילה אמר המפכ״ל: ״משטרת ישראל פועלת רבות בכדי לגייס ולשלב את יוצאי הקהילה האתיופית בכלל תפקידי המשטרה. במשטרת ישראל משרתים כ- 1000 שוטרים ושוטרות בני העדה האתיופית, במגוון תפקידים. בני העדה האתיופית מהווים 2.6% מאוכלוסיית השוטרים, זאת בשעה שקהילת יוצאי אתיופיה מהווה 1.7% מכלל האוכלוסייה בישראל ואנו גאים בכך. במשטרה משרתים 60 קצינים בני הקהילה, ואי אפשר שלא להיות גאה בקצינים שלנו, שמוכיחים שגם במאה ה- 21 תוך דור אחד, המוכשרים שבקהילה הופכים לחלק מההנהגה של המדינה. המשטרה עצמה, נדרשה גם היא למסע! משטרת ישראל רואה בקהילת יוצאי האתיופית שותפה אמיתית לדרך. פיקוד המשטרה בנה בשיתוף פעולה מלא עם מנהיגים שונים מקרב הקהילה תכנית רחבת היקף, ממנה לומדים גופים נוספים במדינה, תכנית המיישמת הלכה למעשה.
בשטח- התוצאות לא איחרו להגיע. ישנה מנהיגות מקומית ב-25 תחנות הליבה שהוגדרו במשטרה, שפועלת יחד עם הפיקוד המקומי״.
בסיום אמר המפכ"ל: ״יצאנו למסע מקביל עמכם לפני כשלוש שנים, מסע שנועד לחזק את הקשר והאמון בנינו כשותפים לדרך, רואים אל מול עינינו כיצד הקשר נעשה אמיץ יותר, והאמון- בהתאם. הרשו לי להצדיע לקהילה המיוחדת הזו ולמנהיגיה, בשם משטרת ישראל ואם יורשה לי – בשם העם בישראל״.
—
מצ"ב קישור ובו סרטון הכולל את עיקר דברי המפכ״ל אמש, וכן תמונות לשימושכם.