מצעד הגאווה ה-20 הוזנק: כ-250 אלף צועדים וצועדות בטיילת תל אביב-יפו בקריאה לשוויון לכל המגדרים
הבוקר הוזנק מצעד הגאווה ה-20, שנערך השנה תחת הסלוגן "קהילה עושה היסטוריה", בסימן הוקרה לחברי הקהילה הוותיקים שפרצו את הדרך במאבק לשוויון. לפני שני עשורים בדיוק נערך מצעד הגאווה הראשון בתל אביב-יפו במתכונתו הנוכחית, אירוע שהתקיים מאז בכל שנה בעיר ומשמש כאחד הכלים המרכזיים במאבק של הקהילה הגאה לקבלה ולשוויון.
המצעד השנה מציין גם עשור להקמת המרכז הגאה ו-30 שנים לביטול החוק האוסר על משכב זכר ונמצא כעת בעיצומו: הצועדים והצועדות – כ-250,000 על פי הערכות, יצאו משדרות בן ציון לטיילת הרברט סמואל ועושים את דרכם לעבר גן צ'רלס קלור עם דגלי גאווה, שלטי ארגוני הקהילה ובליווי המשאיות שמצטרפות אליהם כעת.
13 המשאיות שהוזנקו בטיילת מלוות את הצועדים ועליהן רקדנים ודי-ג'ייס של מיטב הליינים הגאים בעיר. זהו מצעד הגאווה הגדול ביותר שהעיר תל-אביב-יפו ידעה עד כה, הן מבחינת מספר צועדים והן מבחינת מספר המשאיות.
אירוע השיא יתקיים בסוף המצעד על הבמה המרכזית בגן צ'רלס קלור, בהנחייתם של לוסי אהריש וגל אוחובסקי ובהשתתפותם של רקדנים, די-ג'ייס של הליינים הלהט"בקים המובילים בעיר ומספר שיא של אמנים: נועה קירל, מרגול, אגם בוחבוט, אניה בוקשטיין, לינה מחול, נסרין, חדווה עמרני, דפנה ארמוני, עדי אולמנסקי, מוטי טקה ולהקת הבנות סקסטה ובראשם המנצחת הגדולה באירוויזיון, נטע ברזילי.
במעמד הזנקת המצעד מגן מאיר, אמר ראש עיריית תל-אביב-יפו, רון חולדאי, את הדברים הבאים: אני גאה לעמוד כאן לפניכם. אני זוכר מה היה כאן לפני 20 שנה שהתחלנו את המצעד הזה ואני עומד נפעם לראות את הקהל הרב שנמצא כאן ברחוב, את האווירה ואת החופש שמורגש כאן. צעדנו 20 שנה והתקדמנו הרבה מאוד. אבל יש לנו עוד כברת דרך ללכת. ואנחנו נלך ביחד ונפרוץ את החומות של השנאה, נפרוץ את החומות של ההפרדה, נפרוץ את החומות של החקיקה ונגיע למצב שבו במדינת ישראל הריבונית והחופשית יהיו כל בני האדם שווים. ולמצעד הזה יש משמעות ערכית בלתי רגילה במובן שלומר אנחנו כאן ולא נפסיק ללכת עד שנשיג את היעד הזה. הייתי כאן 20 שנה ואני מתכוון להיפגש איתכם בעוד 20 שנה ואפילו ללכת על המשאית עוד 20 שנה.