מוצרים רבים מוחזקים במקררים תעשייתיים לאורך זמן עד אשר הם נקנים על ידי הלקוחות, נלקחים להכנת מזון וכדומה. חלקם מוחזקים בקירור ואחרים בהקפאה. ניתן למצוא מקררים במסעדות ובתי קפה, במפעלי מזון, מפעלי תרופות ואחרים, במוסדות רפואיים המאחסנים תרופות, מוצרי דם, ומוצרים אחרים.
כן, הם נמצאים במכוני מחקר, בחממות לגידול פרחים וכדומה. בגלל הצורך באחסון כמויות רבות של מוצרים הם גדולים ובעלי נפח. קיים מבחר גדול מהם וכל דגם קיים נועד למטרות אחרות. יש מקרר תעשייתי לעסק שנועד לאחסנה בלבד ויש לתצוגה. יש מקררים שמשלבים את שני אלה גם יחד.
מקררים אטומים ומקררי תצוגה
מקררי אחסנה מיוצרים עם דלתות אטומות. כאלו ניתן לראות במטבחי ייצור של קייטרינג, בחדרים אחוריים של אטליזים שונים שם מחזיקים את הכמויות הגדולות. בחזית האטליז, למשל, יהיו מקררי תצוגה המגיעים עם דלתות זכוכית ועיצוב חדשני. בהם יוצגו המוצרים השונים. כך, מוצרי בשר (במקרה שלנו) או, מוצרי גבינה, דגים ומעדנים אחרים.
מקררים אלו יכולים להיות אמבטיות הקפאה או מקפיאים שוכבים, ובהם מסדרים את המוצרים בשכבות. הם מגיעים עם מפרט עשיר הכולל: מערכת הפשרה אוטומטית, תא עליון אטום, בקר אנלוגי לקריאת טמפרטורה, תאורה פנימית וכדומה. בקטגוריה זאת ניתן למצוא מקפיאים משולבים הכוללים דלתות תצוגה ואמבטיות הקפאה. ההקפאה הינה יבשה בעלת מסך אוויר, יש בהם זכוכיות בידודיות, גופי חימום למניעת הצטברות אדים והזעה, אמבטיית ניקוז עם הפשרות אוטומטיות וכדומה.
מקררים עומדים
קיימים מקררים תעשייתיים אחרים לתצוגה הם עומדים בני דלת אחת, שניים, שלושה ויותר. הם מגיעים עם מפרט עשיר הכולל מערכת אנטי ערפל, הפשרה אוטומטית, תצוגת טמפרטורה, מדפים מתכווננים, אורות פנימיים עם מתג הפעלה, ידיות פנימיות לאורך כל הדלת, מנעול, מערכת אידוי מים אוטומטית, פיקוד דיגיטלי ועוד.
ברבים מהם יש מגש מסתובב על מנת שהעוגות והמוצרים האחרים יוצגו היטב לכל מי שמתעניין. בבתי קפה רבים ניתן לראותם. מקררים שנועדו להקפאה ייצרו טמפרטורה נמוכה מומלצת של מינוס 18 מעלות צלסיוס. ואילו אלו שנועדו לקירור מזון ייוצבו על טמפרטורה של 5 מעלות צלסיוס.
הצבה ותשתית
מקפיאים תעשייתיים עשויים מנירוסטה שהינה מתכת שאינה מחלידה. אלו המיועדים לתצוגה מגיעים עם צבעים מגוונים. מקררים כאלו הם בעלי נפח רב ומשקל גבוה, ובגלל הגודל והנוכחות שלהם יש צורך לתכנן היטב את מקום הצבתם. במחסנים צרים, ובמקומות אחרים יש להציבם בפינות או לאורך קירות על מנת לנצל עד למקסימום את החלל הקיים. יש צורך להכין עבורם תשתית חשמלית מתאימה.
יש להקפיד להכין גנראטורים חשמליים כמקור אנרגיה חילופי בעת תקלות. הם מופעלים אוטומטית בעת הפסקת חשמל כדי למנוע קלקול של מוצרים בקירור או בהקפאה. מומלץ לרכוש מקררים תעשייתיים עם אחריות אצל משווקים בעלי מוניטין. הם מייעצים לכל מתלבט, מובילים את המוצרים ואף מבצעים טיפולי תחזוקה ותיקונים בעת הצורך.