דפוס החשיבה הוא שכל בעל עסק צריך לדעת לבצע את כל התפקידים הקיימים בו, כמו ניהול המלאי והרכש במחסנים של החברה.
מידע על ניהול אספקה
מי שמעוניין ללמוד מקצוע מסקרן ומגוון, בוחר להירשם אל קורס ניהול מלאי ורכש . מדובר בקורס אשר מעניק לסטודנטים כלים תפעוליים ולוגיים כיצד לנהל מערכי מחסנים ולוגיסטיקה בארגונים שונים. מסלולי הלמידה עוסקים בצרכיה של התעשייה ושל מערך הקמעונות בישראל, אשר מתפתח בחברות הפרטיות והציבוריות העוסקות בתחומים שונים כמו מזון, מחשוב, תקשורת מלונאות ועוד. הסטודנטים לומדים להכיר את שיטות הניהול השונות כדי ליצור יעילות בעשייה היום יומית אשר קשורה לאופן ביצוע הרכש ולניהול המלאי.
במהלך הלימודים, הסטודנטים לומדים מיומנויות מקצועיות אשר באמצעותם הם יקדמו וישפרו את ניהול מערכי המלאי בכל סדר גודל, הן במחסנים קטנים והן במרלו"גים עצומים.
עיסוק בתחום מלאי ורכש כולל אבני דרך רבות, החל במגוון הסחורות בכל חנות, אחסון מלאי, רכישת מלאי במחירים אטרקטיביים או לחלופין שמירה על מלאי מועט וזאת בהתאם לסוג המוצר, לעלותו ולרמת הדרישה של הלקוחות. כך כל בעל עסק ידע באופן מדויק כיצד להתנהל.
האחריות של מנהלי המלאי והרכש
תחומי האחריות של מנהלי המלאי הם רבים. עליהם לבצע הזמנות של סחורות למיניהם בהתאם לטיב הסחורה ולעלות שלה, לתכנן את היקף המלאי במחסנים ולהתנהל מול ספקים ומול גורמים בתוך הארגון.
ענף זה מאד עבר שינוי והתקדמות רבה מאד בשנים האחרונות כיוון שכל ההתנהלות מתבצעת באופן ממוחשב. קיים קשר הדוק ויום יומי בין המנהל המסחרי שקובע את הכמויות של הסחורות שיש לייבא מחו"ל, ההיערכות הלוגיסטית שיש לבצע במחסנים כך שיהיה מקום לקבלת הציוד וההיערכות הפיננסית במחלקת הכספים כדי שאפשר יהיה לעמוד במחויבויות הכספיות הללו ולשלם במועד לספקים מעבר לים.
שרשרת אספקה
בסיס ההתנהלות בנושא רכש ומלאי הוא שרשרת האספקה. מדובר בשיטת עבודה המבוססת על הזרמת סחורה לכל עסק כמו לדוגמה לחנות מזון, אופנה או בית מרקחת וזאת על פי המכירות שבוצעו בפועל. בכל בוקר הספק מקבל הזמנה חדשה אשר תואמת את המכירות שבוצעו בחנות ביום שחלף.
העובדה שהחנות מקבלת כמות זהה של מוצרים על פי המכירות, או הזמנה מוגדלת של פריטים מסוימים שיש להם דרישה גדולה, יוצרת מצב של מדד מלאי קבוע שנמצא תמיד בחנות והוא תואם את הלך המכירות בה. המטרה היא שלא יוצר מצב שבו לקוחות מעוניינים לרכוש מוצר מסוים, אך הוא לא יהיה במלאי בנקודת זמן מסוימת.
כאשר ממלאים באופן קבוע את המדפים בשיטת שרשרת אספקה, ברוב המקרים אין חוסרים למעט מקרים חריגים, של אי קבלת סחורה בזמן או לחלופין אם הייתה דרישה גבוהה למוצר ספציפי.