אחרי קרוב לעשרים שנים של מאבק קבע בג"ץ באופן סופי הסרט גנין גנין מהווה הוצאת דיבה על חיילי צה"ל. בנוסף קבע בג"ץ יש איסור להקרין את הסרט בישראל, יוצר הסרט ישלם מעל מאתיים אלף שקל פיצוי.
בעשרים השנים האחרונות מנהלים חיילי צה"ל קרב נגד מוחמד בכרי ערבי קיצוני אשר הוצא סרט שיקרי שקבע שחיילי צה"ל ביצעו טבח ופשעי מלחמה בתושבים חפים מפשע בגנין. במהלך האינתיפאדה השניה, יצא צה"ל למבצע "חומת מגן" בעקבות פיגוע התאבדות רצחני שאירע בליל-הסדר במלון "פארק" בנתניה, שבו נרצחו 30 ישראלים ונפצעו רבים נוספים. במהלך המבצע נכנסו כוחות צה"ל למחנה הפליטים בעיר ג'נין, שהיוותה מוקד מרכזי להתארגנויות לפיגועים. כוחות צה"ל התריעו בפני האוכלוסיה האזרחית לעזוב את המקום, ולאחר מכן ניהלו לחימה בתנאים קשים בשטח בנוי ומאוכלס בצפיפות. בקרבות נהרגו 23 חיילי צה"ל ונפצעו עשרות. בצד הפלסטיני נהרגו 52 איש, כמחציתם מחבלים.
בסמוך לאחר המבצע, יצר בכרי את סרטו הדוקומנטארי-כביכול, שבו מובאות תגובות של תושבים פלסטיניים לאירועים שהתרחשו במהלך המבצע, ובכללן תיאורים של מעשים קשים שבוצעו כביכול על ידי חיילי צה"ל במהלך הלחימה. תביעתו של מגנאג'י, שהשתתף בלחימה בג'נין, הוגשה בשנת 2016, לאחר שגילה כי צילום שבו הוא מזוהה שולב בעיצומה של אחת הסצנות בסרט. התביעה הוגשה בגין ארבע הקרנות של הסרט שנערכו בין השנים 2012-2010, וכן בגין העלאת הסרט לאתר YouTube. בעקבות עתירה לבגיהמ"ש נקבע שהסרט מהווה הוצאת דיבה ואסור להקרינו בארץ.
מוחמד בכרי הגיש ערעור על כף אך היום הוא נדחה בבג"ץ פה אחד שדחו את תביעתו ואף הטילו עליו הוצאות משפט בסך 35 אלף שקל זאת בנוסף ל175 אלף שקל שחוייב בעבר.
בפסק הדין שנכתב על ידי השופטים אלכס שטיין דוד מינץ ויצחק עמית נקבע בין הייתר: כי הסרט "ג'נין ג'נין" הוא סרט שקרי הכולל כזבים ובדיות על חיילי צה"ל. כמו כן, נקבע כי הסרט מהווה לשון הרע כלפי מגנאג'י באופן אישי. זאת, משום ששילוב צילומו של מגנאג'י בעיצומה של סצנה – שבה תואר מעשה ביזה שכביכול בוצע באיומי נשק כלפי אחד המרואיינים בסרט – בכוחו לקשור בין מעשה הביזה הנטען למגנאג'י עצמו. בנוסף לכך, נקבע כי יש בהקשר הדברים הכולל של הסרט כדי להשליך על האופן שבו הצופה הסביר צפוי לתפוש את מגנאג'י, בהיותו מזוהה כמי שנטל חלק בלחימה בג'נין במבצע "חומת מגן".
שי גליק מנכ"ל בצלמו מסר: "פסיקת בג"ץ היא ניצחון ענק לזכויות האדם של אזרחי ישראל. בג"ץ קבע פה אחד שהשם הטוב של חיילי צה"ל חשוב יותר מחופש הביטוי התרבות והאמנות. אני מברך את התובעים שנלחמו בג'נין וגם באמת בתוך הארץ. המשוואה הזאת שבשם חופש התרבות והאמנות ניתן לפגוע באזרחי ישראל וחילי צה"ל נדחתה ותהווה מסר ברור אין יותר סובלנות לעלילות דם נגד חיילי צה"ל. ארגון בצלמו ימשיך לעקוב אחרי הקרנת מיצגים ומחזות אנטי ישראלים ויפעל ביחד עם שר התרבות הבא להסירם לצמיתות."