מאז המהפך הפוליטי בבחירות האחרונות, התייצבה הקואליציה של ממשלת בנט – לפיד על רוב קטן אך יציב של תומכים. כל הסקרים בחצי השנה האחרונה הצביעו כי לאחר הזעזועים הראשונים ומעבר של 5 מנדטים מימינה ותקווה חדשה חזרה לגוש הימין, שאר הבוחרים התייצבו בתמיכה במפלגות הקואליציה.
השבוע, לראשונה, אנחנו מזהים מעבר של כמעט 2 מנדטים נוספים לגוש הימין וגידול במתלבטים בגוש הקואליציה.
אכן, הקואליציה עדיין שומרת על חזית אחידה בכנסת, אך השוליים של תומכיה נפרמים בשני קצוות: במגזר הערבי, לאחר האופוריה של החודשים הראשונים, ניכרת אכזבה ופער ציפיות נרחב. המאבקים הקשים בנגב, העיכובים בחקיקה, כמו גם המאבקים הפנימיים בין הרשימה המשותפת לרע”מ, מייצרים היחלשות של המפלגה ביחס לחודשים קודמים.
מהצד השני, באגף הימני של הקואליציה, מתחילים חלק מהתומכים לפזול החוצה. הנפגעת העיקרית היא ימינה, שבכל הסקרים האחרונים הייתה יציבה עם קרוב ל- 5 מנדטים, וכעת עומדת על 4 מנדטים מעל אחוז החסימה על שברי אחוזים. ניכר ששני קהלים שנשארו לתמוך בימינה בחצי השנה האחרונה נוטשים אותה כעת:
העצמאיים ומעמד הביניים מהימין מרכז, שתמכו בימינה בגלל ההתחייבות “לא פרנסה – לא מעניין” והתאכזבו קשות מהפגיעה הכלכלית בקורונה שנותרה ללא מענה ומעליות המחירים האחרונות במשק. חלק נוסף של נטישה מגיע ממה שנותר למפלגה בציונות הדתית, ככל הנראה בשל הכרסום והפגיעה בסוגיות דת ומדינה לשיטתם.
בגוש המרכז – שמאל יש עתיד וכחול לבן יציבות וממשיכות להוביל את הגוש, בניגוד אולי לתקוות בנט וסער בעניין הזה.
מפת המנדטים:הליכוד 36יש עתיד 17כחול לבן 9שס 9הציונות הדתית 8יהדות התורה 7העבודה 7המשותפת 7ישראל ביתנו 6מרצ 5רעמ 5ימינה 4תקוה חדשה אינה עוברת את אחוז החסימה
מפלגות הקואליציה 53
מפלגות האופוזיציה 60
המשותפת 7