בטקס במעמד שר הביטחון בני גנץ, שהתקיים היום (ב') סמוך לצומת ליקית, בהשתתפות הרמטכ"ל, רא"ל אביב כוכבי, מנכ"ל משרד הביטחון אלוף (במיל') אמיר אשל, שר התרבות והספורט חילי טרופר, סגן שר הביטחון אלון שוסטר, ראש אמ"ן אלוף אהרון חליוה, ראשי רשויות בדרום ונציגי חברת "שיכון ובינוי", נחתם ההסכם בין משרד הביטחון וחברת "הקמפוס – הקריה למודיעין, פענוח וסייבר בע"מ", חברה ייעודית בבעלות מלאה של "שיכון ובינוי בע"מ", על הסכם הזיכיון להקמתה של קריית המודיעין. ההסכם עם הזכיין כולל מימון, תכנון, הקמה ותפעול של הבסיס לתקופה של 26 שנים.
על ההסכם חתמו מנכ"ל משרד הביטחון, אלוף (מיל') אמיר אשל, ומנכ"ל ויו"ר דירקטוריון שיכון ובינוי תמיר כהן. על פי ההסכם, חברת שיכון ובינוי תתכנן, תממן, תקים ותפעיל את קריית המודיעין שתוקם בצומת ליקית. הקריה תאכלס כ-12,000 חיילים וקצינים מיחידות איסוף, מודיעין, סייבר וטכנולוגיה, וכן את יחידות המטה של אגף המודיעין. האכלוס צפוי להסתיים בשנת 2028.
קריית המודיעין תוקם על שטח של כ-2,500 דונם, מתוכם כ- 450 אלף מ"ר בנוי. בקריה צפויים לשרת למעלה מ- 12,000 אנשי קבע וחיילים בסדיר, והיא תקלוט את יחידות האיסוף, המודיעין, הסייבר והטכנולוגיה, וכן את מטה אגף המודיעין ומערך ההדרכה שלו, הפרוסים היום באזורי ביקוש בגוש דן ובבסיס המרכזי בגלילות. כחלק מהמעבר, ישנה מחויבות בין כלל הגופים ליצירת פתרון תחבורתי מהיר מהמרכז לדרום עד לאכלוס הבסיסים.
הקמת קריית המודיעין, שאותה מובילים מנהל המעבר דרומה במשרד הביטחון ואגף המודיעין בצה"ל, היא אבן הדרך המרכזית בתוכנית הלאומית להעברת מחנות צה"ל דרומה. זהו גם המכרז הגדול והמורכב ביותר מבין חמשת פרוייקטי המעבר דרומה: קריית ההדרכה של צה"ל והעברת בח"א 27 לנבטים הושלמו לפני מספר שנים, קריית התקשוב הדיגיטלית מוקמת בימים אלה בבאר שבע, המרה"ס – מרכז ההספקה הדרומי – מוקם בימים אלו ליד משמר הנגב, וכעת יוצאת לדרך גם קריית המודיעין.
שר הביטחון, בני גנץ: "צה"ל היה וממשיך להיות חלוץ בהפרחת הנגב ובחיזוק החברה הישראלית. ההסכם עליו חתמנו הוא עוד הוכחה לכך שצה"ל הוא חלק בלתי נפרד מהעם, בונה אותו ונבנה ממנו. זהו אתגר גדול והזדמנות גדולה למדינה, לחברה ולצה"ל.
התנאים בבסיס שנבנה כאן, והאמצעים שיושקעו בו מבחינת התשתית – ישדרגו את יכולות אמ"ן. ובנוסף, המעטפת שתכלול גם שיפור משמעותי של התחבורה ממרכז הארץ לדרום, וגם סיוע למשפחות שיבחרו לעבור לכאן בסבסוד מגורים ובפתרונות תעסוקתיים, ישדרגו את הדרום כולו. זה מיזם בקנה מידה לאומי, ולכן הממשלה כולה נרתמה לכך, בהחלטת ממשלה נרחבת שעברה לפני כשבועיים. ביחד עם ראשי הרשויות ובהובלת משרד הביטחון וצה"ל, אין לי ספק שאנחנו זורעים היום את היכולת לייצר מודיעין טוב יותר, מדינה חזקה יותר וכלכלה טובה יותר בעתיד."
הרמטכ"ל, רא"ל אביב כוכבי: "היום אנחנו משלימים חלק נוסף במימוש החזון הלאומי והחזון של צה"ל לפיתוח הנגב. אנחנו רואים בכך הזדמנות כפולה – לשיפור היכולות של צה"ל ולחיזוק הנגב. בעשור האחרון צה"ל האיץ את מעבר יחידותיו לדרום, כיום שליש ממשרתי צה"ל משרתים בנגב ובעתיד יצטרפו אליהם יחידות נוספות. המעבר דרומה חשוב ביותר ואיכות המודיעין של מדינת ישראל, גם היא חשובה ביותר, ולכן העקרון שצריך להוביל הוא פיתוח הנגב לצד טיפוח האנשים המשרתים בנגב."
מנכ"ל משרד הביטחון, אלוף (במיל') אמיר אשל: "היכולת להגשים חזון לאומי ולהביא לשינוי עמוק בנגב, נשענת על רוח עשייה פורצת גבולות, על אמונה בדרך, והזכות הנדירה להיות שותף למהלך היסטורי ברוח בן גוריון. אנו יוצאים היום לשלב המימוש. אין חזרה לאחור!
אני מבקש להודות למשרדי הממשלה השונים, ובראשם משרד האוצר, ולהזכיר כי נדרשים מעשים בתחום התחבורה, החינוך, מגורים ועוד. תודה גם להנהגת יישובי הנגב, ראשי ערים ומועצות, על החיבוק והתמיכה שאתם מעניקים למהלך. השותפות בינינו היא מקור כוח ונוסכת ביטחון שנצליח. הערכה ותודה לצה״ל ולאנשי אמ״ן, המטה הכללי ועובדי משרד הביטחון, שהובילו במשך שנים את תהליך התכנון. זכרו, אנחנו בתחילת הדרך – עיקר העבודה לפנינו."
יו"ר ומנכ"ל שיכון ובינוי, תמיר כהן: "שיכון ובינוי גאה להיות חלק מהמיזם הלאומי של בנית קרית המודיעין, שהוא מיזם חלוצי ולאומי מהמעלה הראשונה. מדובר בפרויקט שאפתני בהיקף של מיליארדי שקלים אשר יתרום רבות להעצמת הצבא ויעודד תעסוקה בנגב. שיכון ובינוי תפעל ככל הניתן לשילוב ספקים מקומיים בפרויקט, ולקידום הכלכלה בדרום".
ראש העיר באר שבע רוביק דנילוביץ': ״אני מבקש להודות לשר הביטחון בני גנץ, על קבלת ההחלטה לצאת כבר לדרך עם הקמת קריית המודיעין. זהו יום היסטורי בו קבעה מדינת ישראל שהנגב יהפוך למרכז בינלאומי של ידע, טכנולוגיה וחדשנות. החתימה היום עם ׳שיכון ובינוי׳ על הקמת הקריה היא מימוש חזון בן גוריון. הנגב הוא משימה לאומית וצריך לפעול כדי שיהיה איזור הביקוש הבא של ישראל. הוא צריך לבטא את החלום הישראלי החדש. אסור לעצור, אנחנו בשעת מבחן, כעת חייבת המדינה לגבש תוכנית עשור כלכלית-חברתית, שתיתן מענה אזרחי רחב ואיכותי, שתכלול: השקעה בתשתיות התחבורה, בשירותי הבריאות, בעוגני התעסוקה, בחינוך, בתרבות והפנאי, במשילות ובביטחון האישי. האתגר ניצב בפנינו ואנו נוכל לו!״