פשיטת רגל – על פניו, אזרח מן השורה אשר מעוניין לשפר ולשקם את מצבו הכלכלי ועומד בכל הדרישות של חוק חדלות פירעון, מבקש במרבית המקרים לבצע בחינה מחודשת ומאוחדת של כל החובות שעומדים כנגדו.
עם קבלת צו לפתיחת הליכים, הממונה יבצע בדיקה מעמיקה של כל החובות וייצור רישום של הנושים ושל החובות עצמם, עליהם הצהיר החייב במסגרת הגשת הבקשה ועדיין, יש חובות שמהם לא ניתן לקבל הפטר, לדוגמה: חוב מזונות, מאחר וזהו חוב שנועד להבטיח את סיפוק צרכי הילדים והילדים תלויים בכספים אלו לשם מחייתם וקיומם. בבחינה מקדימה בטרם פנייה להליך חדלות פירעון, עורך דין חדלות פירעון יכול לזהות את אותם החובות ולהסביר לכם מה היא המשמעות של חובות אשר החוק לא מאפשר לכם לקבל עליהם צו הפטר.
שלושה סוגים של חובות מהם לא ניתן לקבל צו הפטר
- הוצאה לפועל – חובות אשר קשורים לעבירות אלימות, גניבה, מרמה או כל התנהגות פלילית אחרת של החייב.
- תשלומים שניתנו כעונש על התנהגויות בעלות אופי פלילי. למשל קנסות על חנייה, תשלומים לבתי משפט או חובות בגין תשלום פיצויים שניתנו על ידי בית המשפט.
- חוב למזונות. הרציונל אומר שאין אפשרות לפגוע ברווחת החיים של הילדים בייחוד ונוכח העובדה כי כספים אלו משמשים אותם לצרכי קיום. למרות זאת, קיימים מקרים חריגים בהם למרות שמדובר בחוב מזונות, בית המשפט נתן הפטר וזאת, בין היתר, מהשיקולים הבאים: הילדים כבר בגירים, מצבו הרפואי של היחיד הידרדר, מצבו הכלכלי של היחיד הורע ועוד.
תכנון אחראי של הליך חדלות פירעון
חדלות פירעון – אתם לא רוצים להיות מופתעים במהלך הליך חדלות פירעון ולגלות כי יש חובות שמהם לא ניתן לקבל הפטר ולכן, מומלץ לבדוק מבעוד מועד בעזרתו של עורך דין חדלות פירעון האם יש לכם חובות שלא יכולים להיכנס לתוך צו ההפטר. על מנת שתוכלו להתכונן לכך מבחינה כלכלית כך שעם קבלת צו הפטר תוכלו להתנהל כלכלית על הצד הטוב ביותר ולהימנע מחזרה למצב של חדלות פירעון.
המאמר בחסות חדשות bignews