מי שמסתובב ברחובות הערים, מרכזי קניות וקניונים, יכול לשים לב שישנם לא מעט מקומות בהם יש סטודיו לבניית ציפורניים. מדובר על מקומות שפועלים לפעמים באופן בלעדי ולפעמים מדובר על סטודיו שמציע מגוון רחב של טיפולי יופי וביניהם גם בניית ציפורניים.
הגידול במספר המקומות שמציע שירות זה, נובע בין היתר בגלל הגידול הנרחב בבתי ספר ומוסדות שמציעים קורסים ללימוד מקצוע זה. אפשר למצוא היום מגוון רחב של מקומות שם ניתן ללמוד את המקצוע באופן יסודי, בין אם זה לצורך השגת תעודה בשביל לעסוק בתחום ובין אם זה מתוך כוונה לצבור בו ידע לצורך תחביב.
קורס בניית ציפורניים שייך כאמור לאחד תחום לימוד של מקצועות היופי. לא מעט בנות שפונות לקורס זה, פונות גם לקורסים מקבילים, מתוך כוונה להציע ללקוחות שלהן מגוון רחב של שירותים בתחום, בין אם זה קורס של פדיקור מניקור, או קורס איפור כזה או אחר.
כאמור, אפשר להירשם אל קורס בניית ציפורניים במגוון רחב של מקומות, השאלה היא כיצד בוחרים היכן להירשם, על פי אילו פרמטרים ואת החשיבות שלהם אנחנו נקבע, בין היתר על פי השאלה, מה בעצם רוצים להשיג באמצעות קורס כזה. האם מעוניינים לקבל תעודה בשביל לעסוק בו באופן מקצועי או שמא, מעוניינים רק ללמוד את הנושא בתור תחביב, בתור משהו שרוצים לעסוק בו באופן פרטי ולא להציע שירותים לקהל הרחב.
לפני שנציג כמה פרמטרים לבחירה של קורס בניית ציפורנים צריך לומר, הקורסים אשר אנחנו יכולים למצוא במקומות שונים, נבדלים אחד מהשני, בין היתר, בגלל העובדה שישנם קורסים שמועברים על ידי צוות מקצועי, וישנם שמועברים על ידי אשת מקצוע אחת, ישנם קורסים בבתי ספר שכוללים מגוון רחב של חומרים, לעומת מקומות שיכולים להציע הרבה פחות חומרים. אלה דברים שצריך לקחת בחשבון כאשר ניגשים לתהליך הבחירה.
פרמטרים לבחירת קורס בניית ציפורניים
הפרמטר הראשון הוא עד כמה הקורס נחשב מקצועי ואיכותי. מאחר ויש כמות גדולה של קורסים בתחום, סביר להניח שחלקם בולטים יותר מהשאר. זה נובע גם מהצוות שמעביר אותו, וכן מהמקום בו הוא מועבר. המקצועיות תיבחן על פי תוכנית הלימודים, עד כמה ממנה באמת נלמדת בסופו של דבר במהלך הקורס, וכן, עד כמה מי שמעביר אותה, עושה זאת בצורה מקצועית ונכונה.
הפרמטר השני אלה תנאי הלימודים. כאן אפשר לבחון כמה תלמידות יש בכל כיתה, עם אילו חומרים עובדים, כמה זמן נמשך כל שיעור, כמה זמן נמשך הקורס, מה החלוקה בין הלימודים המעשיים לתיאורטיים ועוד.
הפרמטר השלישי יתייחס לשאלה מה אפשר לעשות עם החומר שנלמד בכיתה ועם התעודה שמקבלים בסוף הקורס. האם זה מספיק בשביל לעבוד בתחום, האם צריך לעבור עוד הכשרות, והאם זה באמת יספק אותנו.