ישנם מקצועות שלא מחייבים לעבור בחינה ולקבל רישוי, אך לא כך בתחום תיווך נדל"ן. על מנת לעסוק בתיווך נדל"ן יש צורך ללמוד את הצדדים המקצועיים וגם דגשים נוספים, כפי שמוגדר בישראל על ידי משרד המשפטים. אם אתה או את רואים את עתידכם בתחום הנדל"ן ורוצים לעבוד בכך, להלן כל מה שצריך לדעת בנושא.
לעמוד בדרישות החוק של המקצוע
על מנת לעסוק בתיווך בתחום הנדל"ן יש לעבור את הבחינה המקצועית. ללא ציון עובר בבחינה, כך מגדיר חוק המתווכים בישראל, לא ניתן לעסוק במקצוע ולקבל רישיון. מכך ניתן להבין כי מי שרוצה להצליח, צריך להירשם לקורס הכנה. צריך להקפיד לבחור קורס תיווך רשמי ומוכר, שמעניק למשתתפים את כל הידע התיאורטי והמעשי הנדרש.
מה חשוב לדעת על שכרו של מתווך
מי שעוסק בתיווך נדל"ן יעשה זאת על פי רוב כעצמאי ולא כשכיר. כלומר, הלקוחות מתקשרים עם המתווך בחוזה, על מנת שימצא עבורם דירה או נכס מתאים. בעלי נכסים מתקשרים עם המתווך בחוזה, על מנת שייקח חלק מהותי במציאת קונים או שוכרים, המעוניינים בנכס. שימו לב כי על מנת למנוע אי הבנות או טענות, עבודה מול לקוחות תהיה תחת הסכם תיווך. על פי ההסכם ועל פי המקובל, המתווך צריך להשקיע מאמץ ולהיות הגורם היעיל שהביא להתממשות הסכם מכירה בין בעלי הנכס לבין הקונים. ככלל, מתווך שפועל בצורה מקצועית, זהירה, שקופה והוגנת, יהיה זכאי לקבל את דמי התיווך מלקוחותיו. במידה והלקוחות מתנערים מהסיכום שהוגדר בכתב, ניתן להגיש את הנושא לבדיקה של בית המשפט שיבחן את הנסיבות.
תיווך נדל"ן – מקצוע עם אחריות
כל מי שעוסק בתיווך נדל"ן משפיע בצורה מהותית על עתידם של לקוחותיו. התאמה הנכס הטוב ביותר, בחירת הדירה התואמת להעדפות וליכולת הכלכלית, כל אלה מצריכים מקצועיות, שיקול דעת וגם מהימנות. ואכן, אפילו המחוקק ראה לנכון להגדיר כמיטב יכולתו, שכל העוסק במקצוע יהיה אדם בקיא, אמין, בעל רמה אישית גבוהה. כך לדוגמא נקבע כי מי שמוגדר כפושט רגל לא יוכל לעסוק בתיווך. גם מי שבית המשפט הטיל עליו מאסר או אפילו עבודות שירות, עם או בלי קלון, יצטרך לעבור תקופת צינון מאוד משמעותית לפני שיוכל לעסוק במקצוע.
הכירו את רשם המתווכים
מתווך שעבר בהצלחה את הבחינה המקצועית ונמצא כשיר, יוכל להירשם אצל רשם המתווכים. הצלחה במבחן תיווך נדל"ן מתבססת על תשובות נכונות על לפחות 60 אחוז מהבחינה ויותר. אין משמעות לציון המספרי אלא רק נדרשת חובת מעבר. רשם המתווכים הינו חלק ממשרד המשפטים בישראל. הרשם הינו הגורם האחראי לביצוע הבחינות, מתן רישיונות לעיסוק במקצוע ורישום בפנקס המתווכים. הציבור יכול לבדוק באופן חופשי מיהם המתווכים הפעילים כיום במדינת ישראל, שקיבלו אישור לעסוק במקצוע.