בשנים האחרונות, עשרות אלפי ישראלים מצאו עצמם נמשכים לשיטה רוחנית עתיקה שמקבלת פתאום טוויסט עכשווי, נגיש וחברתי. ארגון " קבלה לעם ", אשר נוסד לפני יותר משלושה עשורים, מצליח לחבר בין מסורת עמוקה לבין חיים מודרניים – ומושך אליו קהל הולך וגדל בארץ ובעולם.

שורשים עמוקים, גישה חדשה
"קבלה לעם" נוסד בשנת 1991 על ידי הרב ד"ר מיכאל לייטמן, תלמידו של הרב ברוך שלום אשלג – בנו של בעל הסולם, פרשן חשוב של ספר הזוהר. הרעיון שעמד מאחורי הקמת הארגון היה פשוט אך מהפכני: לקחת את חכמת הקבלה – תחום שבעבר נחשב סגור ואקסקלוסיבי – ולהנגיש אותה לציבור הרחב. ללא הבדל דת, מין או גיל.
בשונה מגישות מיסטיות, "קבלה לעם" שמה דגש על לימוד שיטתי של כתבי הקבלה, מתוך הבנה שהקבלה היא שפה מדעית של הכרת המציאות ולא תורה סודית או דתית.
התרחבות גלובלית עם לב ישראלי
מרכז הפעילות של "קבלה לעם" נמצא בישראל, אך הארגון פועל כיום בעשרות מדינות, עם תרגום קבוע של השיעורים לעשרות שפות ושידורים חיים לכל העולם. הארגון פועל באמצעות אולפנים טלוויזיוניים, אפליקציות לימוד, פורומים בינלאומיים, וכנסים שנתיים המאחדים משתתפים מכל רחבי הגלובוס.
באמצעות טכנולוגיה, תרגום ושיטות הוראה חדשניות, הפך "קבלה לעם" לארגון הלימוד הגדול בעולם בתחום הקבלה.
תוכן נגיש לכולם
"קבלה לעם" מפעיל ערוץ תוכן דיגיטלי עשיר הכולל מאות שיעורים מצולמים, סדרות רוחניות, פודקאסטים, וסרטוני אנימציה פשוטים להבנה. כל התכנים ניתנים לצפייה חופשית, וכוללים תרגום לשפות רבות.
בין הפורמטים הבולטים: סדרת "תפיסת המציאות", בה מוסברת השקפת העולם הקבלית על החיים; "שאלות ברוח הזמן" – פלטפורמה עכשווית בה אנשי ציבור ואזרחים שואלים שאלות נוקבות על מציאות חיינו; ו"עולם כמנהגו נוהג" – תכנית המציעה פרשנות קבלית לאירועים אקטואליים.
קבלה כחיבור בין אנשים
גישה ייחודית זו רואה בקשרים שבין אנשים את הזירה המרכזית לעבודה רוחנית. בניגוד לדימוי של התבודדות במדבר או ישיבה ממושכת במערה, "קבלה לעם" מדברת על השתלבות בחברה, לקיחת אחריות, ושיפור היחסים בין אדם לחברו. כל אלה, לפי שיטת הלימוד, מקרבים את האדם אל תכלית חייו.
באופן הזה, הארגון מדגיש שקבלה אינה בריחה מהמציאות – אלא דרך להבין ולתקן אותה מבפנים.
מבט לעתיד: שינוי תודעתי רחב
חזון "קבלה לעם" הוא לא רק להפיץ ידע, אלא להביא לשינוי עומק חברתי ותודעתי. מתוך אמונה שמודעות גבוהה של הפרט מובילה לשיפור המרחב הציבורי כולו, הארגון מקדם ערכים של ערבות הדדית, הקשבה, סולידריות ושלום.
הארגון ממשיך להרחיב את פעילותו בארץ ובעולם, תוך שימת דגש על נוער, קהלים צעירים, וקידום שיח מאחד בין מגזרים.
"קבלה לעם" אינה עוד תנועה רוחנית – אלא מודל ישראלי חדשני, ששואף להחזיר את חכמת הקבלה למרכז השיח התרבותי-חברתי בארץ ובעולם. השילוב בין לימוד עמוק לחוויית קהילה, בין עבר לעתיד, בין רוח למעשה – מציב את הארגון בעמדה ייחודית בשדה הרוחניות המודרנית.
בעולם שמחפש משמעות וחיבור, נראה ש"קבלה לעם" ממשיכה להוות כתובת עבור רבים – בישראל ובעולם כולו.