יום שישי הגיע וזה הזמן להפעיל את התנור כדי להגיש למרכז השולחן ארוחה חמה, מפנקת ומשפחתית. מחפשים רעיון למתכון מנצח? הנה 3 הצעות
ארוחת שישי מהווה עבור משפחות רבות הזדמנות לצבור חוויות משותפות וזמן איכות. אבל מה מגישים לשולחן ואיך ממצים את הפוטנציאל של תנורים ביתיים? קבלו 3 מתכונים שכדאי לכם להכיר בעל פה:
- קיש בטטה ופלפלים קלויים
עבור 12 מנות של קיש בטטה ופלפלים קלויים תצטרכו להפריד בין מצרכים לבצק, למלית הירקות ולרוטב. בשביל בצק הקלתית משתמשים ב-200 גרם קמח לבן, 125 גרם חמאה, מלח, סוכר, חלמון ביצה, 2 כפות מים וכף שום. למלית צריכים 50 גרם חמאה, 1 בצל, 1 בטטה, 2 פלפל אדום ו-4 פטריות שמפיניון. לבסוף, עבור הרוטב צריך 200 מ"ל שמנת לבישול, 2 ביצים, מלח, פלפל ושום.
קודם מערבבים במיקסר את הקמח, החמאה, המלח והסוכר. במקביל, טורפים בקערה את החלמון, המים והשום ומוסיפים לבצע. ממשיכים לערבב, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
מחממים תנור ל-180 מעלות, מרדדים את הבצק ומרפדים תבנית פאי כדי להכניס אותו אליה. מכסים בנייר אפייה ואופים כ-20 דקות. לאחר מכן ממיסים במחבת את החמאה, מטגנים בצל ומוסיפים את הירקות. מערבבים יחד את כל מרכיבי השמנת, מניחים את הירקות מעל הבצק ושופכים מעל את הרוטב. אופים שוב ל-20 דקות ומגישים.
- עוף בתנור עם תפוחי אדמה
המתכון הקלאסי לארוחת שישי הוא של עוף בתנור עם תפוחי אדמה. בשביל להכין אותו צריך 3 כרעי עוף, 1 כף תערובת תבלינים, 3-5 כפות שמן זית, מלח ופלפל שחור, 8-10 תפוחי אדמה, 2 בצלים ורבע כוס מים.
קודם מחממים תנור ל-200 מעלות ומערבבים בקערה את התבלינים עם שמן הזית, המלח והפלפל. לאחר מכן חותכים גס את תפוחי האדמה והבצל, מעבירים לקערה עם התיבול ומערבבים.
שמים בתבנית מלבנית את כל תפוחי האדמה והבצלים ויוצקים מעל את המים. מניחים את חלקי העוף, מורחים גם אותם ומוסיפים שמן זית. מניחים נייר אפייה מעל התבנית, אוטמים עם רדיד אלומיניום ואופים כשעה וחצי. בין לבין, שווה לבדוק אם תפוחי האדמה התרככו ולשנות את משך האפייה.
- סלמון עם חרדל דיז'ון
מעדיפים מנה אלטרנטיבית? נסו להכין סלמון עם חרדל דיז'ון. המצרכים הם 1 פילה דג, חצי כוס זמן זית, 5 שיני שום, חצי צנצנת חרדל, מיץ סחוט מחצי לימון, מלח ו-2 ענפי רוזמרין.
קודם מחממים תנור לחום גבוה של 200 מעלות. לאחר מכן מערבבים בקערה את כל המצרכים מלבד ענפי הרוזמרין ומניחים את הדג על תבנית מרופדת בנייר אפייה. בהמשך, מורחים היטב את הדג, מסדרים את ענפי הרוזמרין ואופים למשך 20 דקות. זה הכל ובתיאבון!