הראייה שלנו זה אחד החושים החשובים המאפשרים לנו ליהנות מהעולם, מיופיו ומכל הטוב שהוא מציע לנו. יחד עם זאת אנשים סובלים מלקויות ראיה אשר אפשר באמצעות עזרים פשוטים להתמודד איתן ולהתגבר עליהן.
באילו מקרים כדאי לעשות בדיקת ראיה
בדיקת ראייה כדאי לעשות כאשר יש שיבושים בראיה, למשל ראייה מטושטשת, קושי בראייה למרחק ועוד אך לא רק, שכן לעיתים בעיות בראיה באות לידי ביטוי בכאבי ראש, סחרחורות ואפילו בעיות בלימודים. זו הסיבה שכאשר סובלים מבעיות שונות לעיתים יש לבצע בדיקות ראיה שבמידה ואכן מדובר בלקות אפשר יהיה לשפר את המצב על ידי משקפי ראייה.
מי איש המקצוע המבצע בדיקת ראייה
מרבית בדיקות הראייה מתבצעות על ידי אופטומטריסט מוסמך אך לעיתים גם רופאי עיניים מבצעים את הבדיקה. חשוב לדעת שבמידה ומדובר על בדיקת ראייה לילדים קטנים בדיקת הראייה מתבצעת על ידי רופא עיניים מומחה לילדים בלבד.
כיצד מתבצעת בדיקת ראייה
בדיקת ראייה מתחלקת לשני חלקים, בדיקה אובייקטיבית, זאת אומרת בדיקה המבוצעת על ידי מכשיר הסורק את העין ומציג נתונים האם קיימת בעיה ואם כן איזו בעיה לעיתים בעין אחת לעיתים בשתיהן. בדיקה סובייקטיבית שהיא בדיקה בה האדם מסתכל על לוח של מספרים או אותיות וצריך להקריא את מה שהוא רואה, בהתאם לנתונים המשולבים מתקבלת החלטה האם יש צורך באביזר ראייה כמו משקפי ראייה או עדשות מגע.
האם בדיקת ראייה מיועדת רק לצורך משקפי ראייה
בדיקת ראייה באה לבדוק האם יש בעיה הקשורה לראייה, כאשר במידה ואכן יש בעיית ראייה שניתן להתמודד איתה באמצעות אביזרי ראייה שונים אז מתקבלת החלטה עם להיעזר במשקפי ראייה או עדשות מגע. במידה ויש אכן צורך בתיקון ראייה ובמידה והאדם מרכיב משקפי שמש יש להתאים את העדשות שלהם גם כן.
מה עושים אחרי בדיקת הראייה
במידה ובדיקת הראייה מראה שיש בעיה כלשהי מחליטים האם מעוניינים במשקפי ראייה או בעדשות מגע כאשר במשקפי הראייה יש לבחור מסגרת שאוהבים ובעדשות המגע יש צורך לבחור האם מעוניינים בעדשות חד פעמיות, חודשיות וכדומה.