קבוצת ”רדיו אלמַחַטַא, راديو المَحَــطَّـــة“ הגישה הבוקר, שני, את הצעתה להפעלת אחת משתי תחנות הרדיו הייעודיות בשפה הערבית, וזאת במסגרת המכרז שהוציאה לאחרונה הרשות השנייה לטלוויזיה ורדיו.
בישראל פועלות כיום כ-27 תחנות רדיו המשדרות בשפה העברית, מספר המייצג יחס של תחנה אחת לכל מאתיים וארבעים אלף תושבים מכלל תושבי ישראל מהציבור היהודי. לעומת זאת, בכל הנוגע לציבור הערבי, היחס עומד על תחנה אחת לכל תשע מאות אלף תושבים בישראל בכלל ותחנה אחת לכל שבע מאות אלף תושבים באזור הצפון והמשולש בפרט. בהתבסס על כך עולה, כי ישנה נחיצות להפעלת שתי תחנות רדיו אזוריות באזור הזיכיון, לצד המשך השידור הציבורי בשפה הערבית באמצעות תחנת "מכאן".
קבוצת ”רדיו אלמַחַטַא, راديوالمَــحَـطَّــة“, משלבת בין יכולות הקמה וניהול מוכחות של עסקים מצליחים ורווחיים, איתנות פיננסית, מובילות וידע והבנה בעולם המדיה והצעירים. את הקבוצה מובילים אנשי עסקים מתחומי המדיה, ההייטק והמשפטים.
בדירקטריון ”רדיו אלמַחַטַא, راديوالمَــحَـطَّــة“ מכהנת קבוצה מגוונת של חברות וחברים, המייצגים את החברה בישראל על גווניה השונים, בכללם אנשי אקדמיה, אנשי תקשורת, ואנשי עסקים.
החזון שלנו כרדיו, זה אשר לפיו יגובש לוח השידורים שלנו, אומר עו“ד נידאל עואודה, בין המייסדים ומוביל הקבוצה, הינו ”"מובילות ומעורבות" – אנו רואים בהקמת תחנת רדיו משימה דו-תכליתית, המגשימה שתי מטרות; האחת עסקית והשניה חברתית. לתפישתנו, הרדיו מהווה בו זמנית בבואה של החברה בתוכה הוא פועל ונוצר בצלמה, ובמקביל אף משמש כלי ליצירת שינויי והעצמה חברתיים. בהתאם לכך, הנחנו את מנהלי התחנה לפעול להקמת רדיו רב-גוני, כזה אשר נותן ייצוג מרכזי לנשים וצעירים, רדיו שיהווה במה לשיח הציבורי וייצג נאמנה את כלל קהל מאזיניו, זאת תוך שמירה על שידור אמין, מאוזן, פלורליסטי, שקוף, אשר מכבד את המסורת ומקדם את ערכי הדמוקרטיה, השלום והחיים המשותפים, כל זה תוך שימת גדש על ניהול התחנה כחברה עסקית לכל דבר ועניין וחתירה למקסום הכנסותיה והשאת התשואה לבעלי מניותיה.“