8 שנים למחאה החברתית: "דירת 3 חדרים ב-3300 ש"ח לחודש", נכתב במודעות שנתלו ברחבי העיר ת"א ע"י פעילי תנועת עומדים ביחד; מדובר במודעות אמיתיות שפורסמו ביולי 2011. "דיור הוא זכות יסוד, אבל הממשלה מפקירה אותנו במדיניות שמשרתת קומץ של בעלי נכסים", אמרו פעילי התנועה.
תושבי תל אביב, מהצפון הישן ועד מבואות יפו, הופתעו להתעורר הבוקר למודעות מפתיעות המציעות נכסי נדל"ן למכירה ולהשכרה במחירים מפתיעים: דירת 4 חדרים בכיכר רבין ב-1,850,000 שקלים בלבד (ככלות הכל, מדובר בדירה "לשיפוץ כללי"), 3 חדרים בדרום העיר ב-700 אלף שקלים, ו-3 חדרים להשכרה ב-3,300 שקל.
למרבה ההפתעה, המודעות הללו אמיתיות לגמרי, גם אם לא ממש עדכניות – אלו מודעות שהועתקו במדויק, מלה במלה, מעיתוני השבוע שבו פרצה המחאה החברתית, בדיוק לפני 8 שנים. מאחורי מחאת הדיור הנוכחית עומדים פעילי מעגל ת"א של תנועת "עומדים ביחד".
ב-14.7.2011 החלה המחאה החברתית הגדולה ביותר שהיתה אי-פעם בישראל במחאה על מחירי הדיור המאמירים. בשדרות רוטשילד הוקם מחנה אוהלים ומעל חצי מיליון ישראלים יצאו לדרוש צדק חברתי ודיור במחיר שפוי. המחאה אמנם החזירה את השיח החברתי לנאומי הפוליטיקאים, אלא שמאז עלו מחירי הנדל"ן בעיר תל אביב ב-49% (כך לפי נתוני רשות המסים, המוצגים באתר מדלן). מאות המודעות שכיסו את העיר, כמו מסע מהיר במכונת זמן, הן תזכורת כואבת לכך.
"מחירי הדירות והשכירות המופקעים הם לא גזירת גורל, יש מה לעשות – אבל מפקירים אותנו והמחירים ממשיכים לעלות. ברלין הטילה השנה צעדים חסרי תקדים לפיקוח על שכר הדירה, ניו-יורק בנתה מספר שיא של דירות בנות-השגה מסובסדות, בדנמרק מוקצה שליש מכל פרויקט לדיור ציבורי, ורק הממשלה שלנו לא עושה דבר", נמסר מפעילי תנועת עומדים ביחד.
"הזכות לקורת-גג היא משותפת לכולם: לצעיר ששוכר דירה בתל-אביב, למשפחות באבו כביר שמאוימות להיזרק לרחוב, לאם חד-הורית בדיור הציבורי בדימונה, ולערבי-בדואי מכפר לא-מוכר שהצריף שלו מאוים בהריסה. אבל המדיניות המפקירה אותנו משרתת קומץ של בעלי נכסים, על חשבון רוב העם."
עומדים ביחד היא תנועה של מאבק ושל תקווה הנאבקת למען עתיד של שוויון, של שלום ושל צדק חברתי – תנועה משותפת ליהודים וערבים, מזרחים ואשכנזים, נשים וגברים, מהמרכז ומהפריפריה. במרכז הפעילות של התנועה ניצבים מאבקים נגד הגזענות וההסתה ובעד שוויון ודמוקרטיה, נגד קפיטליזם חזירי ובעד צדק חברתי אמיתי, נגד הכיבוש ובעד שלום ישראלי-פלסטיני – כל אלה מתוך התפיסה העמוקה כי המאבק לשלום, לשוויון ולצדק חברתי, אחד הוא, וכי בכוחם של האזרחים להביא לשינוי.