תאונות דרכים קורות מדי יום אבל רק מיעוטן מדווח ונחקר. תאונות שחובה לחקור בכל מקרה הן כאלה שיש בהן פגיעה בגוף ושם צריך לדעת איך לשמור על זכויותיכם
לא כל תאונה נחשבת לתאונה שיש לחקור ולא כל אחת מהן עונה על התנאים להכרה בהן, ולכן חשוב לדעת שכל מקרה לגופו ואין לוותר על האפשרות להכיר בכם כנפגעי תאונה מבלי להתייעץ עם עורך דין תעבורה. חשוב לדווח לו על כל פרט ולדייק בכך כדי להגדיל את הסיכויים שלכם לקבל פיצוי במקרה של פגיעה בגוף או בנפש.
יש לדעת כי תאונת דרכים מוגדרת כל תקרית שבה יש מפגש בין אדם לבין רכב מנועי ושכתוצאה ממנה חלה פציעה או גרוע מכך. מדובר בכל רכב מקטנוע ואופניים חשמליים ועד משאית. בקטגוריה זו כוללים במקומות עבודה גם כלי רכב שמשמשים לתנועה ולעבודה כמו מלגזות.
מה חשוב לדעת על תאונות דרכים וכיצד לתבוע בהן?
להלן כמה טיפים ועובדות שיש להכיר כדי לדעת אם יש לכם זכויות של נפגעי תאונת דרכים כדי לנצל לטובתכם:
- תשלום פיצוי מידי או דחוי – מי שבונה על תשלומים מידיים בגלל תביעה צריך לקחת בחשבון שהתהליך נמשך שנים וזה לא בהכרח לרעתכם. אלא אם כן הפגיעה הקשה ודאית מיד, ולכן מי שנפגע זקוק לכסף לתקופת החלמה כאשר הוא מאבד כושר עבודה וצריך להתפרנס וגם לשלם על טיפולים, אבל יש בזה היגיון. ככל שנמשכת תקופת ההחלמה גם מגיע לכם יותר פיצוי וגם רואים בבירור כיצד נפגעה איכות חייכם ומהן ההשלכות לטווח ארוך של הפציעה שלכם.
אפשר כמובן להתפשר מיד בהתחלה כדי שחברת הביטוח תשלם לכם כאן ועכשיו, אבל חובה לדעת שפשרה זו פירושה ויתור על סכומי כסף משמעותיים שהייתם יכולים לקבל ותצטרכו אם הפציעה שלכם באמת חמורה יותר מאשר שיערתם ולכן גם יש פגיעה בלתי הפיכה שלא תפוצו עליה. היוצא מהכלל הוא פסיקת תשלומים תכופים שנפסקים מידית על ידי בית המשפט במקרה של תאונה קשה משום שאתם זקוקים להם. את זה תוכלו להשיג בעזרת עורך דין מנוסה בתחום שיטפל בכך למענכם. פה כדאי לחכות. - הוצאות משפט ושכר טרחה – הוצאות המשפט מתחלקות להוצאות מידיות שיש לשלם לפני הפסיקה ובכללן תשלום אגרת הגשת התביעה ועוד הגשה של מסמכים רפואיים שתומכים בתביעה שלכם. את ההוצאות הגדולות באמת של שכר טרחה משלמים רק לאחר קבלת הפיצויים וגם זה בגובה שנפסק לפי החוק כדי שלא יהיו עורכי דין שיגבו יותר מדי. זה נועד כדי לעודד אתכם לתבוע לטובתכם ולמען הפיצויים שמגיעים לכם. שכר הטרחה של עורך הדין ישולם על ידי חברת הביטוח, כך שבסופו של תהליך לא תשלמו דבר.
- כמה זמן יש לכם – זהו הפקטור המשמעותי ביותר שתקף לא רק לגבי תאונות דרכים אלא גם במקרים רפואיים. ההתיישנות על תאונת דרכים היא שבע שנים מיום התאונה. רק קטינים שנפגעו יכולים לחכות עד גיל 25, בגלל ההתפתחות ההדרגתית שלהם.
חשוב לדעת עוד
כל מה שקורה לכם בעקבות התאונה מחייב דיווח ותיעוד. אם אתם יכולים, קחו שמות ופרטים, צלמו והקליטו, דרשו סיכומי מחלה ורישומים מדוקדקים, אל תתפשרו על אף תיאור ואל תתנו לאף איש צוות רפואי או איש חוק לסלף מה שקורה לכם. כל זה משמעותי מאוד בזמן הגשת התביעה וייתמך בעדויות על התנהגותכם. היו עקביים ופנו לעורך דין מנוסה בתחום כמו אילון אורון, שמוכן לעשות למענכם את המקסימום כדי שתקבלו את הזכויות שלכם.